Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

phoca Gallery fotka kategorie

17. úno 2018 19:41 #134235
phoca Gallery fotka kategorie od Pepíno
Začátečník
mám seznam kategorii a potřeboval by jsem změnit fotku která se zobrazuje jako úvodní fotka. v seznamu dané kategorie jsem ji dal na první místo, ale stále se zobrazuje původní která tam byla,.

17. úno 2018 20:20 #134236
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, úvodní fotka znamená co? Fotka kategorie, nebo první fotka v seznamu fotek (category view)?

Jestli to druhé, tak asi nejjednodušší je seřadit si fotky v administraci, a pro frontend vybrat "řadit podle seřazení" (neznám přesně český výrat: order by ordering)"

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook

17. úno 2018 20:21 #134237
Odpověď od Bong
Moderátor
Nevim jestli to plati i v tomto propade, ale vseobecne je pri zmenach ve fotogaleriich treba znova vygenerovat nahledy.

Zkuste generovat nahledy a propadne vymazat cache.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

17. úno 2018 20:45 #134238
Odpověď od Pepíno
Začátečník
myslím tím fotka kategorie. v seznamu jsem si ji dal na první místo, dal jsem i vygenerování náhledů, ale pořád se mi zobrazuje fotka. která tam byla od začátku

17. úno 2018 22:43 #134244
Odpověď od H13
Admin
Pokud chceš přiřadit nějakou fotku kategorii, nejjednodušší je ji vybrat přímo pro kategorii.

17. úno 2018 22:55 #134245
Odpověď od Linelabcz
Admin
Co tu fotku smazat, znovu nahrát a změnit řazní fotek v kategorii?

17. úno 2018 23:01 #134246
Odpověď od Pepíno
Začátečník
no to by bylo super, ale nenašel jsem tuto volbu nikde. V možnostech Phoca Gallery jsem dal seřadit vzestupně , tak se mi konečně zobrazuje první fotka co je v seznamu, tak to je už ok. ale pokud je tam někde možnost si přímo vybrat fotku která by byla pro určitou kategorii, tak by to bylo super

17. úno 2018 23:31 - 17. úno 2018 23:31 #134247
Odpověď od Linelabcz
Admin
Pamatuji si podobný problém , řešil jsem to tak, že jsem fotku nahrál, ale neautorizoval, takže se zobrazila pro kategorii, ale v samotném seznamu fotek nebyla. Tak nějak, nevím přesně.

18. úno 2018 12:19 - 18. úno 2018 12:26 #134251
Odpověď od Pepíno
Začátečník
tak jsem myslel že to bude ok, ale u jiné kategorie se zase zobrazuje jiná fotka. Tak změna, přímo u fotky jsem dal pořadí na první místo a už se přesunula kam má a zobrazuje se jako obrázek kategorie

19. úno 2018 19:00 #134272
Odpověď od H13
Admin
Ano, kdysi to tak fungovalo a byl to záměr.

První fotka se nastavila jako publikovaná, ale ne jako autorizovaná - tedy nebyla vidět v seznamu fotek, ale mohla být jako "cover" kategorie (fotka zastupující kategorii).

Pokud se nějak fotka nezobrazovala, pak je něco špatně nastavené - buď v nastavení nebo špatně řazení.

ALE, toto nemá smysl řešit. O doby, kdy lze v kategorii přímo vybrat fotku zastupující kategorii, se prostě v editaci kategorie vybere fotka, která danou kategorii zastupuje.

Jakou verzi Phoca Gallery používáš?