Pagebuildery pro Joomla!
02. říj 2017 18:14 - 02. říj 2017 18:15 #132453
Zakládám téma věnované pagebuilderům pro Joomla!.
Zde výčet nejznámějších.
Odkaz: codecanyon.net/item/azura-responsive-joo...page-builder/8658367
Dokumentace: -
Typ: Placené
Odkaz: unitecms.net/blox/
Dokumentace: unitecms.helpsite.io
Typ: Zdarma / Placené
Odkaz: www.balbooa.com/gridbox/
Dokumentace: www.balbooa.com/gridbox-documentation/
Odkaz: www.joomlart.com/ja-builder
Dokumentace: www.joomlart.com/documentation/joomla-templates/ja-builder
Odkaz: www.joomlashine.com/joomla-extensions/jsn-pagebuilder.html
Dokumentace: www.joomlashine.com/documentation/jsn-ex...jsn-pagebuilder.html
Odkaz: www.themexpert.com/quix-pagebuilder
Dokumentace: www.themexpert.com/docs/quix
Odkaz: www.joomlack.fr/en/joomla-extensions/page-builder-ck
Dokumentace: docs.joomlack.fr/page-builder-ck
Odkaz: www.joomshaper.com/page-builder
Dokumentace: www.joomshaper.com/documentation/sp-page.../sp-page-builder-2-x
Zde výčet nejznámějších.
- Azura responsive page builder
- Blox Page Builder
- Gridbox
- JA Builder
- JSN Page Builder
- Quix Page Builder
- Page Builder CK
- SP Page Builder
- Azura responsive page builder
Odkaz: codecanyon.net/item/azura-responsive-joo...page-builder/8658367
Dokumentace: -
- Blox Page Builder
Odkaz: unitecms.net/blox/
Dokumentace: unitecms.helpsite.io
- Gridbox
Odkaz: www.balbooa.com/gridbox/
Dokumentace: www.balbooa.com/gridbox-documentation/
- JA Builder
Odkaz: www.joomlart.com/ja-builder
Dokumentace: www.joomlart.com/documentation/joomla-templates/ja-builder
- JSN Page Builder
Odkaz: www.joomlashine.com/joomla-extensions/jsn-pagebuilder.html
Dokumentace: www.joomlashine.com/documentation/jsn-ex...jsn-pagebuilder.html
- Quix Page Builder
Odkaz: www.themexpert.com/quix-pagebuilder
Dokumentace: www.themexpert.com/docs/quix
- Page Builder CK
Odkaz: www.joomlack.fr/en/joomla-extensions/page-builder-ck
Dokumentace: docs.joomlack.fr/page-builder-ck
- SP Page Builder
Odkaz: www.joomshaper.com/page-builder
Dokumentace: www.joomshaper.com/documentation/sp-page.../sp-page-builder-2-x
Poděkovali: Vráťa
03. říj 2017 16:44 #132462
Joomla je jen můj několikaletý koníček.
Několik let využívám předplatné Yootheme, mohu poskytnout informace.
Odpověď od Koudy

Pokročilý uživatel
03. říj 2017 18:21 #132464
Odpověď od Bart

Moderátor
Díky za info
. YOOtheme Pro je samostatná instalace ("rozšíření") do Joomly? Nebo je to součást dodávaných šablon od YOOtheme? Všechny výše uvedené jsou nezávislé na šabloně a lze je prostě do Joomly nainstalovat jako rozšíření.

03. říj 2017 18:35 #132466
Odpověď od Koudy

Pokročilý uživatel
Dle mého rozšíření. Každý měsíc ho vydají v nějakém tématu. Už nemají jednotlivé šablony. Nainstaluji jednu a jen přepínám. Viz jejich učící videa.
www.youtube.com/channel/UCScfGdEgRCOh9YJdpGu82eQ
www.youtube.com/channel/UCScfGdEgRCOh9YJdpGu82eQ
03. říj 2017 19:03 #132467
Odpověď od Bart

Moderátor
Výše uvedené "pagebuildery" jsou "sady efektů" a "sady rozvržení", rozšiřující možnosti zobrazení v "položek, textu, obrázků, videí" v Joomla! / šabloně.
20. říj 2017 09:45 - 20. říj 2017 09:46 #132668
Odpověď od Matejko
Začátečník
Ja som natrafil ešte na jeden ... RSPageBuilder! Vypadá vcelku jednoducho ...
web: www.rsjoomla.com/joomla-extensions/free-...la-page-builder.html
Osobne mám skúsenosť s SP Page Builder, neviem ho síce porovnať s ničím iným, ale tých funkcionalít je tam naozaj obrovské množstvo, až som sa v tom až niekedy strácal ... Vytvoril som pomocou neho priateľke jednoduchý web existencialna-terapia.sk/
Tu je krátka sumarizácia 5 naj page builderov ... www.themexpert.com/blog/5-best-joomla-page-builder
web: www.rsjoomla.com/joomla-extensions/free-...la-page-builder.html
Osobne mám skúsenosť s SP Page Builder, neviem ho síce porovnať s ničím iným, ale tých funkcionalít je tam naozaj obrovské množstvo, až som sa v tom až niekedy strácal ... Vytvoril som pomocou neho priateľke jednoduchý web existencialna-terapia.sk/
Tu je krátka sumarizácia 5 naj page builderov ... www.themexpert.com/blog/5-best-joomla-page-builder
20. říj 2017 11:31 #132671
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::
Odpověď od HonzaG

Moderátor
No i díky ukázce je jasně vidět, že taková "udělátka" mají smysl pro miniweby a vlastně degradují Joomlu na podvozek pro Framework tvořící "statické" stránky uložené v databázi.
Stejná móda byla kdysi s Dreamwieverem. FrontPage a podobně, kdy se nějakým nástrojem vyrobily jednotlivé HTML a také se jím hromadně měnily.
Základní princip CMS je v oddělení obsahu od vzhledu a tím pádem i jednoduchá změna vzhledu změnou šablony. Díky tomu pak i snadná optimalizace rychlosti, čistoty kódu atd.... U Pagebuilderů člověk netuší, co se mu kde děje, i kdyby se o to snažil. Za mně osobně to je slepá ulička.
Pěkný den
HonzaG
Stejná móda byla kdysi s Dreamwieverem. FrontPage a podobně, kdy se nějakým nástrojem vyrobily jednotlivé HTML a také se jím hromadně měnily.
Základní princip CMS je v oddělení obsahu od vzhledu a tím pádem i jednoduchá změna vzhledu změnou šablony. Díky tomu pak i snadná optimalizace rychlosti, čistoty kódu atd.... U Pagebuilderů člověk netuší, co se mu kde děje, i kdyby se o to snažil. Za mně osobně to je slepá ulička.
Pěkný den
HonzaG
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::
20. říj 2017 18:59 - 20. říj 2017 19:00 #132677
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Tohle, je naprosty nesmysl:
To, ze to nekdo s Pagebuilderem neumi a jeho web vypada hur, nez za pouziti normalni sablony, neni vina PB. PB je naopak idealni volbou pro lidi, kteri nepotrebuji delat caste zmeny vzhledu (i to PB umi) a kteri nechteji hledat rozsireni, protoze s PB uz zadny nepotrebuji. Ty nejlepsi PB maji kolem 50 addonu..., takze clovek v podstate na obycejny web nic jiny nepotrebuje a uz i tak, jde s kanonem na vrabce.
Ad jednoducha zmena webu zmenou sablony. Konkretne demo, na ktery jsem dal odkaz ma v sobe asi 30 sablon... Z PB od Joomlartu, je behem par sekund klidne 20 vzhledu (tedy neco jako sablon).
Tady je v polozce menu PAGE TEMPLATES asi 30 druhu template, ktery s tim jdou udelat. Clovek je ani nemusi vytvaret, jednim klikem je dostane na svuj web a samozrejme si muze vytvorit dalsich treba 100. Obecne jsou si dnes weby podobny jako vejce vejci, takze PB maji obrovskou budoucnost a to je videt i z toho, ze je zacali prodavat a nabizet vsichni velci vyrobci sablon, vcetne par tech mensich.
try.sppagebuilder.com/
No i díky ukázce je jasně vidět, že taková "udělátka" mají smysl pro miniweby a vlastně degradují Joomlu na podvozek pro Framework tvořící "statické" stránky uložené v databázi.
To, ze to nekdo s Pagebuilderem neumi a jeho web vypada hur, nez za pouziti normalni sablony, neni vina PB. PB je naopak idealni volbou pro lidi, kteri nepotrebuji delat caste zmeny vzhledu (i to PB umi) a kteri nechteji hledat rozsireni, protoze s PB uz zadny nepotrebuji. Ty nejlepsi PB maji kolem 50 addonu..., takze clovek v podstate na obycejny web nic jiny nepotrebuje a uz i tak, jde s kanonem na vrabce.
Ad jednoducha zmena webu zmenou sablony. Konkretne demo, na ktery jsem dal odkaz ma v sobe asi 30 sablon... Z PB od Joomlartu, je behem par sekund klidne 20 vzhledu (tedy neco jako sablon).
Tady je v polozce menu PAGE TEMPLATES asi 30 druhu template, ktery s tim jdou udelat. Clovek je ani nemusi vytvaret, jednim klikem je dostane na svuj web a samozrejme si muze vytvorit dalsich treba 100. Obecne jsou si dnes weby podobny jako vejce vejci, takze PB maji obrovskou budoucnost a to je videt i z toho, ze je zacali prodavat a nabizet vsichni velci vyrobci sablon, vcetne par tech mensich.
try.sppagebuilder.com/
21. říj 2017 09:19 #132681
To je myšleno zcela vážně?
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
a kteri nechteji hledat rozsireni, protoze s PB uz zadny nepotrebuji.
To je myšleno zcela vážně?
23. říj 2017 18:35 #132723
Odpověď od Vráťa
Nováček
Díky Bartovi za zajímavé téma a přehled pagebuilderů!
Jelikož nejsem programátor, jsem na PB a podobných nástrojích závislý.
Z toho co jsem vyzkoušel mi nejvíc vyhovuje SP Pagebuilder od Joomshaperu, i když jsem u něj ze začátku dost nadával (občas ještě dneska...), ale poskytuje mi skoro všechno co k tvorbě webu potřebuju. Třeba tento web je postavený na šabloně z SP Pagebuilderu / Helix3 - www.pribehyknih.cz/
Nicméně nejvíc mi vyhovoval Artisteer, což tedy vlastně není úplně PB, spíš template builder, ale možnosti které mi poskytoval jsem zatím nikde jinde nenašel. Bohužel je delší dobu mrtvý a bůhví jestli se ještě někdy oživí (i když něco se kolem něj aktuálně snad děje)
Jelikož nejsem programátor, jsem na PB a podobných nástrojích závislý.
Z toho co jsem vyzkoušel mi nejvíc vyhovuje SP Pagebuilder od Joomshaperu, i když jsem u něj ze začátku dost nadával (občas ještě dneska...), ale poskytuje mi skoro všechno co k tvorbě webu potřebuju. Třeba tento web je postavený na šabloně z SP Pagebuilderu / Helix3 - www.pribehyknih.cz/
Nicméně nejvíc mi vyhovoval Artisteer, což tedy vlastně není úplně PB, spíš template builder, ale možnosti které mi poskytoval jsem zatím nikde jinde nenašel. Bohužel je delší dobu mrtvý a bůhví jestli se ještě někdy oživí (i když něco se kolem něj aktuálně snad děje)
23. říj 2017 19:42 #132724
Odpověď od Linelabcz

Admin
Připravujeme nový online Joomla template builder
www.joomlaportal.cz/forum/72-sablony-pro...te-builder-linelabox
Pokud vše půjde dobře, za 14 dní už bude možnost testovat.
Poděkovali: Bong, Vráťa
23. říj 2017 20:59 #132726
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Tak na ten se těším. Z dnešních šablon už chytám deprese...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.