Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Oblíbené Výpis článků v kategorii s obrázkem?
19. lis 2016 19:48 - 19. lis 2016 19:52 #129248
Krásný večer, prosím o radu.
U každého článku mám možnost přidat obrázek článku a přitom nevím, kde s ním pracovat. Líbilo by se mi aby ve výpisu článků v kategorii v té tabulce byl ten obrázek u článku.
www.priznakytransformace.cz/index.php/dvojplameny
Jde to nějak udělat? VIZ OBRÁZEK PŘILOŽENY. Nebo není nějaká komponenta co by mi to umožnila? Bylo by to hezké pro moje čtenáře.
Děkuji moc předem za radu.
U každého článku mám možnost přidat obrázek článku a přitom nevím, kde s ním pracovat. Líbilo by se mi aby ve výpisu článků v kategorii v té tabulce byl ten obrázek u článku.
Jde to nějak udělat? VIZ OBRÁZEK PŘILOŽENY. Nebo není nějaká komponenta co by mi to umožnila? Bylo by to hezké pro moje čtenáře.
Děkuji moc předem za radu.
20. lis 2016 19:09 #129263
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, jakou verzi Joomly! používáš?
Pokud máš nějaký seznam, kde v parametrech není možnost zobrazit obrázky, spíš než externí komponentou bych to řešil přepsáním výstupu v šabloně.
Pokud máš nějaký seznam, kde v parametrech není možnost zobrazit obrázky, spíš než externí komponentou bych to řešil přepsáním výstupu v šabloně.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
05. pro 2016 22:40 #129478
Odpověď od Avadesign
Uživatel
Joomla! 3.6.4 
Potřebovala bych obrázky vedle každého jednotlivého článku ve výpisu kategorie.
Tady na tom odkazu.
Děkuji předem za radu.
Potřebovala bych obrázky vedle každého jednotlivého článku ve výpisu kategorie.
Tady na tom odkazu.
Děkuji předem za radu.
06. pro 2016 13:48 #129485
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
Každému článku můžete přiřadit obrázek.
Jeho velikost a vzhled se může změnit v CSS nebo přepisem v šabloně
Jeho velikost a vzhled se může změnit v CSS nebo přepisem v šabloně
Poděkovali: Avadesign
06. pro 2016 20:36 #129493
Odpověď od Avadesign
Uživatel
to je luxusní!! jak jste to udělali??? jak je to nastavené v joomla aby se to tam krásně ukazovalo u článku???
07. pro 2016 00:45 - 07. pro 2016 00:47 #129497
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
ano, jak jinak by jste to chtěla udělat?
Pak už jedině přepisem výpisu článků. To znamená doprogramovat v PHP. Není to tak složité, ale není to zbytečné?
PS na tom beku je to přepsané v PHP, ale jen kvůli tomu aby se tam po x článcích zobrazovala reklama
Pak už jedině přepisem výpisu článků. To znamená doprogramovat v PHP. Není to tak složité, ale není to zbytečné?
PS na tom beku je to přepsané v PHP, ale jen kvůli tomu aby se tam po x článcích zobrazovala reklama
12. pro 2016 15:45 #129557
Odpověď od Kraki
Začátečník
Je potrebné v danom menu nastaviť šablónu blogu, koľko má byť hlavných článkov, počet stĺpcov a pod. Potom je nutné mať povolený perex a v samotnom článku zas zakázaný/povolený perex. V perexe je nutné vložiť fotografiu primeranej veľkosti. Treba sa s tým trocha pohrať.
Takto to mám ja (2 stĺpce a jeden hlavný článok): www.estefan.sk/slovensko/slovensky-raj
Perexový obrázok max 120px
Alebo v jednom stĺpci: www.zsskaros.sk/skolske-vylety
Perexový obrázok max 100px
Alebo použiť rozšírenie napr. Mini Frontpage, ktorý sa mi stará o zobrazenie dvoch článkov nad samotným článkom.
Takto to mám ja (2 stĺpce a jeden hlavný článok): www.estefan.sk/slovensko/slovensky-raj
Perexový obrázok max 120px
Alebo v jednom stĺpci: www.zsskaros.sk/skolske-vylety
Perexový obrázok max 100px
Alebo použiť rozšírenie napr. Mini Frontpage, ktorý sa mi stará o zobrazenie dvoch článkov nad samotným článkom.
Poděkovali: Avadesign
03. led 2017 18:42 #129738
Odpověď od Avadesign
Uživatel
mylslela jsem jestli na to není nějaká komponenta
03. led 2017 18:44 #129739
Odpověď od Avadesign
Uživatel
Tady to jde například pro kontakty. Tady to funguje luxusně a ještě si to samo zmenší. Škoda, že to nefunguje u článků.
www.priznakytransformace.cz/index.php/terapeuti
www.priznakytransformace.cz/index.php/terapeuti
04. led 2017 16:41 #129749
Odpověď od Ernst
Joomla Expert
tak můžete použít K2 -
extensions.joomla.org/extensions/extensi...tent-construction/k2
ten toho umí mnohem víc
ten toho umí mnohem víc
Nejnovější příspěvky