Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Test respozivního vzhledu
10. bře 2016 17:17 #126208
Ahoj všem,
nevíte prosím někdo o nějaké komponentě, která by uživatelům umožnila si otestovat responzivitu jiných stránek?
Předem moc děkuji.
nevíte prosím někdo o nějaké komponentě, která by uživatelům umožnila si otestovat responzivitu jiných stránek?
Předem moc děkuji.
10. bře 2016 17:52 #126209
Odpověď od Cony
Moderátor
Co to znamená "Otestovat responzivitu jiných stránek"? Co prostě jen zmenšit okno prohlížeče? Nebo zobrazit "Jiné stránky" v IFRAME s pevně danou šířkou?
10. bře 2016 18:13 #126210
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Taky tomu pozadavku moc nerozumim, ale ja na otestovani jinych i mych pouzivam tohle
www.responsinator.com/
11. bře 2016 10:32 #126216
Odpověď od Libor Adámek
Uživatel
Já osobně jsem to kontroloval ve Firefoxu Ctrl + Shift + M.
Jenže v praxi jsem zjistil, že některé telefony (hlavně Samsungy) to zobrazovaly jinak. Takže doporučuji zkontrolovat i na telefonech a tabletech od známých.
Jenže v praxi jsem zjistil, že některé telefony (hlavně Samsungy) to zobrazovaly jinak. Takže doporučuji zkontrolovat i na telefonech a tabletech od známých.
11. bře 2016 11:06 #126217
Existují na to i služby, které dokáží zobrazit vykreslení konkrétních stránek na mnoha zařízeních / prohlížečích, jsou ale placené. (např. crossbrowsertesting.com/ ).
Odpověď od Cony
Moderátor
Náhled v prohlížeči (ať už pomocí Ctrl+Shift+M, pomocí iframe, nebo pomocí jednoduchého zmenšení okna) je vždy pouze vykreslení v tom konkrétním prohlížeči, takže v reálu na mobilu, tabletu nebo iPadu to může vypadat jinak, protože ty mají jiný prohlížeč, tedy jiné vykreslovací jádro, a výsledek se může lišit.iLibor napsal: Jenže v praxi jsem zjistil, že některé telefony (hlavně Samsungy) to zobrazovaly jinak.
Existují na to i služby, které dokáží zobrazit vykreslení konkrétních stránek na mnoha zařízeních / prohlížečích, jsou ale placené. (např. crossbrowsertesting.com/ ).
11. bře 2016 14:32 #126223
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
měl jsem namysli něco jako je zde:
www.mobiopti.cz
11. bře 2016 17:17 #126224
Odpověď od Cony
Moderátor
To je pouze iframe, nic jiného. Udělejte si položku menu typu obálka, zadejte si jakou chcete URL, a nastavte si šířku např. na 320.
Poděkovali: Pavel
11. bře 2016 17:40 #126225
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Cony děkuji za nakopnutí, ale mám ještě dotaz. Nevím jestli se správně vymáčknu, když např. pro tablet bude šířka 1280 tak iFrame 1280 je dost veliké, dá se to udělat třeba s poloviční šířkou a do ní to celé zmenšit?
11. bře 2016 17:54 #126226
Odpověď od Cony
Moderátor
Asi by to mohlo jít pomocí CSS 3 na ten iframe
Code:
iframe {
transform: scale(0.5);
}
Poděkovali: Pavel
Nejnovější příspěvky