Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
URL označené googlem jako malware
29. čvn 2015 07:47 #122404
Dobrý den, mám 1 měsíc nasazenou joomlu 3.4, jelikož se nastavila, je v ní vše aktualizoavné na možné maxiumum. Ale pan google se rozhodl označit stránku že MŮŽE být napadena. Zjistil jsem toto:
Joomla (3.4) nějakým záhadným způsobem generuje stránky example.cz/?/cokoliv.html
zrátka dá-li se jakýkoliv znak /?/ vygeneruje úvodní stránku.
No a tuto stránku example.cz/?/ycdqcrdq-b.htm mě google označuje jako že je napadena. Ale není.
JAk tomu mohu zabránit?
Generování url za /?/ přes htaccess?
Děkuji za rady.
Joomla (3.4) nějakým záhadným způsobem generuje stránky example.cz/?/cokoliv.html
zrátka dá-li se jakýkoliv znak /?/ vygeneruje úvodní stránku.
No a tuto stránku example.cz/?/ycdqcrdq-b.htm mě google označuje jako že je napadena. Ale není.
JAk tomu mohu zabránit?
Generování url za /?/ přes htaccess?
Děkuji za rady.
29. čvn 2015 08:22 #122405
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Na té doméně bylo něco předtím?
Kde hostujete?
Odkaz?
Kde hostujete?
Odkaz?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
29. čvn 2015 11:56 #122406
Odpověď od Cony
Moderátor
A opravdu není? Kontroloval jste zdroj vygenerované stránky?Aricak napsal: No a tuto stránku example.cz/?/ycdqcrdq-b.htm mě google označuje jako že je napadena. Ale není.
01. čvc 2015 07:46 - 01. čvc 2015 07:51 #122431
Odpověď od Jakub
Uživatel
autoklany.cz je doména kde joomla běží. Ano na doméně byly staré stránky... ale né na tomto odkazu. Jinak děkuji všem za reakce. a hosting je zde:
www.mixhosting.cz/
01. čvc 2015 12:26 #122437
Odpověď od Cony
Moderátor
autoklany.cz nebo autokalny.cz? První neexistuje, o druhé mi nic Google neříká. ani na zmíněné adrese.
01. čvc 2015 12:43 #122438
Odpověď od Jakub
Uživatel
Omg. Omlouvám se, je tam překlep.
www.autokalny.cz
mělo by fungovat i autokalny.cz
01. čvc 2015 12:46 #122439
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak jsem psal o autokalny mi google nic nepíše, ani na adrese /?/ycdqcrdq-b.htm. Nemáte to ještě někde v cache? Zkuste Ctrl+F5.
01. čvc 2015 13:03 #122441
Odpověď od Cony
Moderátor
Aha, já myslel, že Vám to píše prohlížeč. Ve Webmaster Tools byla tuším někde možnost o požádání o opětovnou kontrolu stránek. To jste zkoušel?
01. čvc 2015 14:41 #122443
Odpověď od Jakub
Uživatel
Tak jasně že jo, zkoušel. Bez reakce. Ale myslím si, že by bylo lepší, kdyby se nějak preventivně dalo ošetřit /?/XXXXXXXX
místo X je libovolny znak co ukazuje hlanví stranu...
místo X je libovolny znak co ukazuje hlanví stranu...
01. čvc 2015 14:59 #122445
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale adresa s otazníkem je v pořádku, otazník odděluje URL parametry, takže adresa /?/XXXX je stejná jako /?limit=1 apod. V podstatě to nic neznamená. Google hlásí malware přímo u hlavní stránky. Pokud Vím jediná možnost je malware odstranit a požádat o odstranění hlášky jak jsem psal. Pak už jen čekat.
02. čvc 2015 09:11 - 02. čvc 2015 09:11 #122452
Odpověď od Jakub
Uživatel
Ale i adresa např.:
www.example.cz/?/sporsta-stranka.html
, která vygeneruje obsah hlavní strany je správně? Nebo
www.example.cz/?/nahrad-si-tento-retezec...ymkoliv-spojeni.html
to je taky dobře? A o to mi v tuto chvíli právě jde. Nějakým způsobem zamezit joomlu generovat jakýkoliv obsah za /?/ Protože si myslím, když google dostane odpověď ze stránky /?/jsem-malware.html vyhodnotí ji jako malware a znehodnotí web hláškou "Tato webová stránka může být napadena malwerem."
Celé stránky jsem x kontroloval zda tam opravdu malware není, ale žádný jsem neviděl a nenašel. Dokonce sitecheck.sucuri.net/results tato stránká žádný malware nenašla.
Celé stránky jsem x kontroloval zda tam opravdu malware není, ale žádný jsem neviděl a nenašel. Dokonce sitecheck.sucuri.net/results tato stránká žádný malware nenašla.
02. čvc 2015 10:29 #122453
Odpověď od Cony
Moderátor
Musíte rozlišit dvě věci,
1/ to že adresa /?/cokoliv existuje a zobrazí nějaký obsah - to je naprosto v pořádku, zkuste si t na kterémkoliv jiném webu
2/ to že někde existují odkazy na Vaše stránky v tomto formátu - pokud je to v rámci Vašich stránek, je to samozřejmě špatně, takové odkazy si změňte. Pokud je to někde na externích webech, tak s tím moc nenaděláte. Můžete sice řešit přesměrování, ale to Vám moc k ničemu nebude.
1/ to že adresa /?/cokoliv existuje a zobrazí nějaký obsah - to je naprosto v pořádku, zkuste si t na kterémkoliv jiném webu
2/ to že někde existují odkazy na Vaše stránky v tomto formátu - pokud je to v rámci Vašich stránek, je to samozřejmě špatně, takové odkazy si změňte. Pokud je to někde na externích webech, tak s tím moc nenaděláte. Můžete sice řešit přesměrování, ale to Vám moc k ničemu nebude.
Poděkovali: Jakub
02. čvc 2015 10:39 #122455
Odpověď od Jakub
Uživatel
Děkuji za objasnění. Ale teď mi teda není jasné proč google mi tuto stránku vyhodnotil jako podezřeleou na malware... web je čistý a nevím co mám opravovat. jediné co dělám je že dávám vyřešení problému na webmaster tools aby znova přezkoumali adresu.
02. čvc 2015 10:48 #122456
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak jste psal na začátku, obsah máte nový. Je možné, že stará verze malware obsahovala, a toto oznámení na google je jen ze "setrvačnosti", abych pravdu řekl nemám s tím zatím zkušenosti. Zkuste požádat znovu, nebo přímo po prokliku na to oznámení je odkaz na fórum google, kde se můžete zkusit zeptat...
Poděkovali: Jakub
Nejnovější příspěvky