Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
ZÁLOHA Localhost xampp
10. pro 2014 09:29 #119275
Dobrý den,
potřeboval bych zazálohovat svoji prozatímní práci na webových stránkách na local hostu. Budu potřebovat zformátovat disk a nechci o věci přijít. Mám web prozatím na localhostu přes xampp, poradil by mi někdo jak to mám udělat abych po přeinstalování systému opět měl vše jako teď?? Děkuji moc.
potřeboval bych zazálohovat svoji prozatímní práci na webových stránkách na local hostu. Budu potřebovat zformátovat disk a nechci o věci přijít. Mám web prozatím na localhostu přes xampp, poradil by mi někdo jak to mám udělat abych po přeinstalování systému opět měl vše jako teď?? Děkuji moc.
10. pro 2014 10:11 - 10. pro 2014 10:22 #119276
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, existují na to nástroje, jako je Akeeba Backup, a pod.
Ale nejjednodušší je prostě udělat dva kroky:
1) zkopírovat soubory do záložního adersáře - např. na flash (soubory z pracovního adresáře serveru)
2) pomocí phpMyAdmin zazálohovat databázi do souboru a ten taky zkopírovat do záložního adresáře
Příklad:
1) všechny soubory na serveru včetně Joomla! instance jsou uloženy v C:\xampp\htdocs, tak prostě ten adresář zazálohuješ
2) pokud nemáš nainstalován phpMyAdmin, doporučuji nainstalovat a v phpMyAdmin vybrat databázi Joomly! a kliknout na Export - uložit soubor v SQL (případně ZIP)
Opačně - import:
1) nahrát soubory ze zálohy do C:\xampp\htdocs
2) v phpMyAdmin založit databázi*, a importovat pomocí tlačítka Import uložený SQL soubor.
* záleží na tom, jestli se záloha provede i s procedurou vytvořit databázi nebo ne - pokud bude záložní SQL soubor mít příkaz na vytvoření databáze, pak se databáze zakládat nemusí - ale to nedoporučuji, protože na některých systémech nemusí být povoleno právo vytvářet databáze pomocí importu - tedy je lepší použít základní nastavení exportu/importu v phpMyAdmin - ten exportuje/importuje jen data a strukturu databáze.
Ale nejjednodušší je prostě udělat dva kroky:
1) zkopírovat soubory do záložního adersáře - např. na flash (soubory z pracovního adresáře serveru)
2) pomocí phpMyAdmin zazálohovat databázi do souboru a ten taky zkopírovat do záložního adresáře
Příklad:
1) všechny soubory na serveru včetně Joomla! instance jsou uloženy v C:\xampp\htdocs, tak prostě ten adresář zazálohuješ
2) pokud nemáš nainstalován phpMyAdmin, doporučuji nainstalovat a v phpMyAdmin vybrat databázi Joomly! a kliknout na Export - uložit soubor v SQL (případně ZIP)
Opačně - import:
1) nahrát soubory ze zálohy do C:\xampp\htdocs
2) v phpMyAdmin založit databázi*, a importovat pomocí tlačítka Import uložený SQL soubor.
* záleží na tom, jestli se záloha provede i s procedurou vytvořit databázi nebo ne - pokud bude záložní SQL soubor mít příkaz na vytvoření databáze, pak se databáze zakládat nemusí - ale to nedoporučuji, protože na některých systémech nemusí být povoleno právo vytvářet databáze pomocí importu - tedy je lepší použít základní nastavení exportu/importu v phpMyAdmin - ten exportuje/importuje jen data a strukturu databáze.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
10. pro 2014 10:12 #119277
Odpověď od Daniel
Uživatel
Proč to zálohujete localhostem ? Asi bych doporučoval koupit si nějakou doménu, hosting (velká částka ročně to není) a tam si testovat, uchovávat weby .. Je to mnohem jednodušší hlavně při těchto problémech (např. formátování disku).