Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vyřešeno Kunena - nezobrazi menu, nezobrazí chybovou hlášku
08. čvc 2014 10:53 #116941
Ahoj lidi, mám několik drobností ohledně Kunena 3.0.5 (běžící na J3.3.1) ...
lenovoforum.pcnet.cz/
1) zvýšil jsem limit pro nahrávání souborů a když se pokusím nahrát přílohu větší než limit...tak po odeslání příspěvku mě to přesměruje na úvodní stránku, příspěvek se neodešle, ale co je důležitější...nezobrazí se ani chybová hláška
2) na některých stránkách mizí horní Kunena menu...když se proklikávám do kategorií tak se zobrazuje, když kliknu na jeden z odkazů Kunena menu (Poslední příspěvky, Moje příspěvky, Hledat, Profil, Bez příspěvků) tak se pořád zobrazuje...kromě toho prvního odkazu INDEX - pak zmizí...jakmile se objeví v URL /index tak se přestane zobrazovat menu...neřešil tohle už někdo ? lenovoforum.pcnet.cz/forum/index
3) dá se nějak jednoduše zobrazit informace ve formuláři pro odeslání přílohy kolik je max.limit přílohy ? nějakým nastavením v adminu...nebo se musí upravit šablona ?
Díky za pomoc
1) zvýšil jsem limit pro nahrávání souborů a když se pokusím nahrát přílohu větší než limit...tak po odeslání příspěvku mě to přesměruje na úvodní stránku, příspěvek se neodešle, ale co je důležitější...nezobrazí se ani chybová hláška
2) na některých stránkách mizí horní Kunena menu...když se proklikávám do kategorií tak se zobrazuje, když kliknu na jeden z odkazů Kunena menu (Poslední příspěvky, Moje příspěvky, Hledat, Profil, Bez příspěvků) tak se pořád zobrazuje...kromě toho prvního odkazu INDEX - pak zmizí...jakmile se objeví v URL /index tak se přestane zobrazovat menu...neřešil tohle už někdo ? lenovoforum.pcnet.cz/forum/index
3) dá se nějak jednoduše zobrazit informace ve formuláři pro odeslání přílohy kolik je max.limit přílohy ? nějakým nastavením v adminu...nebo se musí upravit šablona ?
Díky za pomoc
08. čvc 2014 12:35 #116952
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
ad 1.) kde jste zvýšil ten limit?
ad 2.) podívejte se, k jakým položkám menu máte ten modul pro zobrazování menu ve fóru, přiřazený.
ad 2.) podívejte se, k jakým položkám menu máte ten modul pro zobrazování menu ve fóru, přiřazený.
08. čvc 2014 13:23 - 08. čvc 2014 13:23 #116957
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
1) limit sem zvýšil v nastavení Kuneny (na 2MB)...server má nastaveno max 32MB...menší soubory se nahrají a příspěvek uloží v pořádku...jinak, ani před zvýšením limitu se ta hláška nezobrazovala
příloha vyhovující limitu se uloží správně viz lenovoforum.pcnet.cz/notebooky/3-pokus-2-jestli-to-pujde#8
2) standardní menu kuneny nemá vlastní modul a načítá se "samo" (možnost nezobrazit ty záložky menu jsem v nastavení Kuneny nikde ani nenašel...ano šly by všechny zneveřejnit)...zkusmo jsem vytvořil nový modul a ten se tváří, že funguje správně...musel bych ještě doladit CSS
příloha vyhovující limitu se uloží správně viz lenovoforum.pcnet.cz/notebooky/3-pokus-2-jestli-to-pujde#8
2) standardní menu kuneny nemá vlastní modul a načítá se "samo" (možnost nezobrazit ty záložky menu jsem v nastavení Kuneny nikde ani nenašel...ano šly by všechny zneveřejnit)...zkusmo jsem vytvořil nový modul a ten se tváří, že funguje správně...musel bych ještě doladit CSS
09. čvc 2014 12:24 #116971
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
ad 1.) jsou v php.ini nastaveny obě hodnoty (upload_max_filesize i post_max_size) na hodnotu 32MB?
ad 2.) a s vypnutým SEO to také nefunguje?
ad 2.) a s vypnutým SEO to také nefunguje?
10. čvc 2014 12:18 #116992
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
1) ja chci, aby uživatelé mohli nahrávat max 2MB...takže v nastavení serveru ani 32MB být nemusí
nicméně jde o tu chybovou hlášku...ta se nezobrazí
2) ano...nefunguje to i s vypnutým přepisem adres
nicméně jde o tu chybovou hlášku...ta se nezobrazí
2) ano...nefunguje to i s vypnutým přepisem adres
10. čvc 2014 14:00 #116994
Odpověď od Pavel Šťastný
Pokročilý uživatel
ad 3) kdyby to někdo hledal...tak je to popsaný na tomhle odkazu :
github.com/xillibit/Kunena-forum/commit/...e0d73655c951c6fb9bd6
github.com/xillibit/Kunena-forum/commit/...e0d73655c951c6fb9bd6