Joomla 5.3 (17 dub 2025)
15. dubna 2025 byla oficiálně vydána nová verze populárního CMS Joomla – verze 5.3. Tato aktualizace přináší celou řadu vylepšení, vyšší bezpečnost a lepší výkon.
Aktualizace Joomla 3.3.0
10. čvn 2014 09:53 #116501
Dobrý den,
Mám otázku na zkušené administrátory Joomla.
Moje verze je Joomla! 3.2.3 Stable [ Ember ] 6-March-2014 a rád bych updatoval na verzi 3.3.0.
Bohužel mi ale obě možnosti aktualizace - jak přímá z webu, tak z FTP hlásí že archivní soubor je poškozen.
Vyzkoušel stáhnout ze zdroje Joomlu originál, ale chyba se stále opakuje.
Prosím o radu.
Děkuji
Jarda
Mám otázku na zkušené administrátory Joomla.
Moje verze je Joomla! 3.2.3 Stable [ Ember ] 6-March-2014 a rád bych updatoval na verzi 3.3.0.
Bohužel mi ale obě možnosti aktualizace - jak přímá z webu, tak z FTP hlásí že archivní soubor je poškozen.
Vyzkoušel stáhnout ze zdroje Joomlu originál, ale chyba se stále opakuje.
Prosím o radu.
Děkuji
Jarda
10. čvn 2014 14:04 #116505
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr

Moderátor
Když si stáhnete ZIP soubor s oficiálních stránek do PC a otevřete ho v nějakém odzipovači, tak Vám to také hlásí chybu?
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
10. čvn 2014 15:21 #116506
Odpověď od Jarda Wlk

Uživatel
No právě že když ho rozbalím zdá se být v pořádku.
Ale jak ho nakopíruji do instalačního adresáře je to v háji a zahlásí že archiv je poškozen.
Zkoušel jsem ho rozbalit a znovu zabalit, ale ani to nepomohlo. Předchozí aktualizace byli v pořádku.
A aktualizace modulů mi taky proběhnou bez problému. Tedy v Joomle jako takové chyba není.
Děkuji
Ale jak ho nakopíruji do instalačního adresáře je to v háji a zahlásí že archiv je poškozen.
Zkoušel jsem ho rozbalit a znovu zabalit, ale ani to nepomohlo. Předchozí aktualizace byli v pořádku.
A aktualizace modulů mi taky proběhnou bez problému. Tedy v Joomle jako takové chyba není.
Děkuji
10. čvn 2014 17:00 #116508
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Mate vice nez jen dve moznosti. Viz.:
www.bongovo.cz/joomla/6-jak-aktualizovat-joomlu-2-5-x
Zkuste take aktualizovat jinym balickem, Zip neni jediny format, ve kterem je Joomla distribuovana.
www.bongovo.cz/joomla/6-jak-aktualizovat-joomlu-2-5-x
Zkuste take aktualizovat jinym balickem, Zip neni jediny format, ve kterem je Joomla distribuovana.
11. čvn 2014 13:23 #116524
Odpověď od Jarda Wlk

Uživatel
Děkuji za odkaz na návod k aktualizyci.
Nicméně po rozbalení do adresáře .temp mi to opět zahlásilo chybu že cesta neobsahuje platný .xml balíček.
Co se stane když zkusím poslední způsob a tím je překopírovat adrsářovou strukturu rovnou do rootu webu?
Musím něco dělat s databází?
Mě to přijde jako dost brutální způsob, nikdy jsem ho nezkoušel.
Děkuji za pomoc
Jarda
Nicméně po rozbalení do adresáře .temp mi to opět zahlásilo chybu že cesta neobsahuje platný .xml balíček.
Co se stane když zkusím poslední způsob a tím je překopírovat adrsářovou strukturu rovnou do rootu webu?
Musím něco dělat s databází?
Mě to přijde jako dost brutální způsob, nikdy jsem ho nezkoušel.
Děkuji za pomoc
Jarda
11. čvn 2014 13:38 - 11. čvn 2014 13:48 #116527
Odpověď od Bong

Moderátor
Proč myslíte, že brutální
. Instalátor dělá nemlich to samé...
1. zazálohovat stávající stav (DB i soubory, třeba pomocí Akeeba Backup
2. nahrát do rootu Joomly Joomla_3.3.0-Stable-Update_Package.zip a soubor kickstart.php
3. spustit kickstart (vasweb.ltd/kickstart.php), vybrat Joomla_3.3.0-Stable-Update_Package.zip a rozbalit
4. přihlásit se do administrace Správce rozšíření: Databáze a pokud tam jsou chyby, opravte je tlačítkem Opravit
Pokud nenastanou komplikace máte aktualizováno a můžete pokračovat s rošířeními.
Ale stejně myslím, že máte nějaké problémy s hostingem (omezení, nastavení, limity). Co používáte za hosting?
EDIT: instalační balíčky ve formátu tar.gz nebo tar.bz2 jste zkoušel?

1. zazálohovat stávající stav (DB i soubory, třeba pomocí Akeeba Backup
2. nahrát do rootu Joomly Joomla_3.3.0-Stable-Update_Package.zip a soubor kickstart.php
3. spustit kickstart (vasweb.ltd/kickstart.php), vybrat Joomla_3.3.0-Stable-Update_Package.zip a rozbalit
4. přihlásit se do administrace Správce rozšíření: Databáze a pokud tam jsou chyby, opravte je tlačítkem Opravit
Pokud nenastanou komplikace máte aktualizováno a můžete pokračovat s rošířeními.
Ale stejně myslím, že máte nějaké problémy s hostingem (omezení, nastavení, limity). Co používáte za hosting?
EDIT: instalační balíčky ve formátu tar.gz nebo tar.bz2 jste zkoušel?