Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nemožnost registrace uživatele (chybí captcha)
19. lis 2013 22:14 #112782
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Pokud se na vašich stránkách množí připomínky od uživatelů na nemožnost registrace, případně odeslání nějakého formuláře kde používáte reCAPTCHA, zpravidla hledejte chybu v chybějícím souboru
api.recaptcha.net/js/recaptcha_ajax.js
Tento soubor si asi nevycucáte z prstu, ale nejrychlejším řešením je vypnout reCAPTCHA a použít nejakou jinou. Třeba n3t Seznam Captcha .
Problém s registrací je koukám momentálně i na Joomlaportálu.
Tento soubor si asi nevycucáte z prstu, ale nejrychlejším řešením je vypnout reCAPTCHA a použít nejakou jinou. Třeba n3t Seznam Captcha .
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Cony, UNIFI
20. lis 2013 08:58 #112784
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Odpověď od HonzaKr
Moderátor
Opraveno ...
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
25. lis 2013 09:14 - 25. lis 2013 09:16 #112846
Je jeste jedno rychlejsi reseni a nemusi se vypinat recaptcha a hledat jiny rozsireni. Jde o problem googlu, ktery zmenil URL a Joomla vyvojari spi na vavrinech a nestihli zareagovat.
Staci zmenit url v jednom souboru a vse hned opet funguje. Je to v tom souboru recaptcha.php tusim na radku 24.
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Bong napsal: Pokud se na vašich stránkách množí připomínky od uživatelů na nemožnost registrace, případně odeslání nějakého formuláře kde používáte reCAPTCHA, zpravidla hledejte chybu v chybějícím souboru api.recaptcha.net/js/recaptcha_ajax.js
Je jeste jedno rychlejsi reseni a nemusi se vypinat recaptcha a hledat jiny rozsireni. Jde o problem googlu, ktery zmenil URL a Joomla vyvojari spi na vavrinech a nestihli zareagovat.
Staci zmenit url v jednom souboru a vse hned opet funguje. Je to v tom souboru recaptcha.php tusim na radku 24.
plugins/captcha/recaptcha/recaptcha.php
Change
const RECAPTCHA_API_SERVER = " api.recaptcha.net ";
to
const RECAPTCHA_API_SERVER = " www.google.com/recaptcha/api ";
25. úno 2014 09:30 #114657
Odpověď od Martens
Návštěvník
Zdravím ctěné forum, ohledně reCapthi jsem už prošel i google i toto forum a řešení na svůj problém jsem nenašel, případně nalezený postup nefungoval.
O co jde?
řeším problém na již hotových stránkách klienta. Použitá Joomla! je verze 3.2.1 a pro registraci používají registrační formulář komponenty K2 (nikoliv standard z Joomly).
Původně se mělo řešit to, že se reCaptcha vůbec nezobrazuje. Po registraci domény na www.google.com/recaptcha , vygenerování private a public klíče a jejich vložení do konfigurace stránky a konfigurace K2 se mi reCaptcha již zobrazuje, ale při pokusu o registraci uživatele mi Joomla stále vrací hlášku, že opsané slova neodpovídají zobrazeným - přitom jsou opsané správně.
Přitom po kontrole nastavení cesty na recaptcha_ajax.js ( jak psal Bong) je rovněž vše ok,
Public a private key mám pro tuto doménu vygenerovaný a vložený správně.
V čem může být problém? Má být zapnuta reCaptcha i v globálním nastavení a má být aktivovaný i reCaptcha plugin? Nebo jen povolena reCaptcha v konfiguraci K2?
Děkuji za nakopnutí správným směrem.
O co jde?
řeším problém na již hotových stránkách klienta. Použitá Joomla! je verze 3.2.1 a pro registraci používají registrační formulář komponenty K2 (nikoliv standard z Joomly).
Původně se mělo řešit to, že se reCaptcha vůbec nezobrazuje. Po registraci domény na www.google.com/recaptcha , vygenerování private a public klíče a jejich vložení do konfigurace stránky a konfigurace K2 se mi reCaptcha již zobrazuje, ale při pokusu o registraci uživatele mi Joomla stále vrací hlášku, že opsané slova neodpovídají zobrazeným - přitom jsou opsané správně.
Přitom po kontrole nastavení cesty na recaptcha_ajax.js ( jak psal Bong) je rovněž vše ok,
Public a private key mám pro tuto doménu vygenerovaný a vložený správně.
V čem může být problém? Má být zapnuta reCaptcha i v globálním nastavení a má být aktivovaný i reCaptcha plugin? Nebo jen povolena reCaptcha v konfiguraci K2?
Děkuji za nakopnutí správným směrem.
25. úno 2014 10:20 - 25. úno 2014 10:22 #114658
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
Odpověď od fire150
Pokročilý uživatel
reCaptcha v globálnom nastavení vypnutá ( nezadané klúče ), aktivovaný reCaptcha plugin, klúče zadané v konfigurácii reCaptcha K2 - Registračný formulár K2 -
funguje bez problémov
( obrázok, text zadať bez medzier )
J - 2.5.18, K2 - 2.6.7.
J - 2.5.18, K2 - 2.6.7.
Myslenie je najťažšou prácou aká existuje a práca ma fascinuje!
Celé hodiny sa vydržím pozerať, ako niekto pracuje
25. úno 2014 10:31 #114659
Odpověď od Martens
Návštěvník
Takže vyřešeno - celý problém spočíval v tom, že bylo zapnuto použití reCaptcha v nastavení standardní správy uživatelů a bilo se to právě s použitím reCaptcha při registraci přes K2.
Nyní mám reCaptcha v Globálním nastavení zapnutá, plugin aktivovaný - to nevadí ničemu, vypnuta reCaptcha v nastavení uživatelů ve správě uživatelů a je aktivovaná jen ve správě uživatelů přes K2.
Zdroj: www.joomfx.com/index.php/blog/item/35-jo...-k2-captcha-conflict
Nyní mám reCaptcha v Globálním nastavení zapnutá, plugin aktivovaný - to nevadí ničemu, vypnuta reCaptcha v nastavení uživatelů ve správě uživatelů a je aktivovaná jen ve správě uživatelů přes K2.
Zdroj: www.joomfx.com/index.php/blog/item/35-jo...-k2-captcha-conflict