Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Zkrácení URL compomenty
17. bře 2018 17:30 - 17. bře 2018 17:33 #134728
Odpověď od Ipanema
Začátečník
Druhá (obdobná) obdobná věc je a nemůžu přijít co mám zle je, že obrázky uvnitř článku se mi odkazují na adresu "https://......cz/joomla-pages-iii/categories-list/aktuality/images/headers/maple.jpg" místo na zdroj obrázku na adrese "https://......cz/images/headers/maple.jpg". A tím se obrázek nezobrazí.
Obrázek umísťují přímo přes tlačítko v menu a správně. Jen se načítá "z delší" adresy.
Chci mít ty adresy krátké, ale jak v globálním nastavení dám "ne" na položky Přátelské URL + Použít přepis URL, tak se adresa znepřehlední a obrázky se ukazují OK.
.htaccess upravený mám.
Obrázek umísťují přímo přes tlačítko v menu a správně. Jen se načítá "z delší" adresy.
Chci mít ty adresy krátké, ale jak v globálním nastavení dám "ne" na položky Přátelské URL + Použít přepis URL, tak se adresa znepřehlední a obrázky se ukazují OK.
.htaccess upravený mám.
18. bře 2018 06:02 - 18. bře 2018 07:26 #134734
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když chcete zobrazit obrázek, pak musíte zadat jeho skutečnou cestu, kde je fyzicky soubor obrázku uložen. Tady není co zkracovat. URL není viditelná a uživatele, narozdíl od obrázku nezajímá.
Není mi jasné co vám vlastně funguje a co ne. Dejte odkaz na stránky.
Není mi jasné co vám vlastně funguje a co ne. Dejte odkaz na stránky.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
19. bře 2018 14:32 #134742
Odpověď od Cony
Moderátor
A ty adresy /joomla-pages-iii/categories-list/ budou souviset s tím, že jste převzal nějaký demo (Quick start) balíček a moc nepoupravil menu.
Quick start balíčky jsou sice hezké, že je v nich "vše připraveno", ale je potřeba je pročistit od věcí které nepotřebujete, a přeorganizovat do podoby kterou potřebujete. Rozhdoně tam nenechávejte věci (články, kategorie, moduly, položky menu apod.) jen proto že je možná budete někdy potřebovat...
Quick start balíčky jsou sice hezké, že je v nich "vše připraveno", ale je potřeba je pročistit od věcí které nepotřebujete, a přeorganizovat do podoby kterou potřebujete. Rozhdoně tam nenechávejte věci (články, kategorie, moduly, položky menu apod.) jen proto že je možná budete někdy potřebovat...