Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Vypnutí grafiky
Grafiku můžete "vypnout" tím že budete mít šablonu kde žádná grafika není.
Každá šablona navíc podporuje (nebo by měla) zobrazování pro tisk, pokud do URL přidáte parametr tmpl=component.
Když pak budete psát články bez vkládaných obrázků máte "textovou stránku".
grafiku vypnete tak, ze si na to udelate bud sablonu, ktera po kliknuti na nejaky odkaz/obrazek prepne sablonu z graficke na bezgrafickou
pripadne to lze resit javascriptem, kdy vypinate styly ci je zobrazujete
ale na toto je dobre mit napsanou kvalitni sablonu, aby byl obsah v negraficke sablonu v rozumnem poradi (hledaci pole, menu, obsah, moduly, ... paticka)
Joomla! pro každého
Nejrozumější bych viděl asi variantu šablony, plus případně plugin, který vyhodí obrázky z článků.
Tohle řešení se mi zdá jako nejlepší. Chtěl jsem ho ověřit, ale nějak mi nefunguje...Každá šablona navíc podporuje (nebo by měla) zobrazování pro tisk, pokud do URL přidáte parametr tmpl=component.
tmpl=component&print ani nic podobného...
Sreky napsal:
Tohle řešení se mi zdá jako nejlepší. Chtěl jsem ho ověřit, ale nějak mi nefunguje...Každá šablona navíc podporuje (nebo by měla) zobrazování pro tisk, pokud do URL přidáte parametr tmpl=component.
Na této stránce se můžete podívat jak jsem vyřešil vypnutí grafiky, ale dle mého názoru to stále není ono...
Sreky napsal:
Sreky napsal:
Na této stránce se můžete podívat jak jsem vyřešil vypnutí grafiky, ale dle mého názoru to stále není ono...
Sreky napsal:
Sreky napsal:
Sreky napsal:
Zkuste to takto:Sreky napsal: Tohle řešení se mi zdá jako nejlepší. Chtěl jsem ho ověřit, ale nějak mi nefunguje...
Bez toho to funguje dobře a dokonce se to chová i jinak v různých verzích Joomly.
Nejjednodušeji by to šlo řešit na základě vlastních položek menu (a k nim přiřazené šablony) pro textovou část, nebo
na základě subdomény (např. m.zbraslavsobe.cz) - mrkněte na VirtualDomains - podporují na základě domény nastavení REQUEST parametru, mohl by jste tam nadefinovat ten parametr tmpl na pevno.
Nejnovější příspěvky