Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Hodnocení překladatelu a reklemní předměty

25. úno 2011 08:53 #72131
Joomla jeden z nejlepších redakčních, které znám. Společně s Joomla portálem tvoří velice silný tým.

Uvítal bych když by založen finanční fond Joomla portálu, s kterého by byli zaplaceny překladatelé a vývojáři bezplatných modulů. Jednalo by se o motivační prostředek, který by ohodnotit práci daného jednotlivce. Zároveň mu zdělit aby s prací nepřestal, že je potřebný. Do fondu by mohl přispět každý dobrovolně, libovolnou částkou.

Neplánujete náhodou prodávat na Joomla portálu reklamní předměty s potiskem loga Joomly.

25. úno 2011 11:07 #72143
Odpověď od Bong
Moderátor
Ajajajajaj, tohle ne. Podobné nápady zabily už Rock and roll.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

25. úno 2011 13:26 #72159
Odpověď od Svatopluk Vít
Moderátor
Možnost finančních příspěvků tady existovala vždy, kupodivu se do ní nikdo moc nehrne (napadlo vás, kdo například platí za hosting, na kterém jede tento portál? Kdo platí elektřinu? Kdo platí za upgrade serveru?). Bohužel se u nás celkem dobře daří modelu "Menšina něco dělá, většina se veze", případně "mám zákazníka, jak získat radu zdarma a co nejlépe ji zakazníkovi přeprodat". Hodně lidí jen bere, málokdo vrací zpět.

O prodeji reklamních předmětů nemůžeme bohužel uvažovat z jednoho prostého důvodu - logo je chráněno a vlastník značky si nepřeje jeho užití pro komerční účely tj. my dokonce ani nesmíme přeprodávat oficiální věci z Joomla shopu. Vlastník se jmenuje Open Source Matters a má na tyto věci speciální schvalovací proces. Víte například, že každé užití loga či jména Joomla na webu musí být konzultováno právě s touto organizací?

To jsou naše důvody, proč to nefunguje tak, jak si představujete vy tj. váš nápad je určitě dobrý, bohužel však selhává a právě z tohoto důvodu.

Jedna z hlav české komunity redakčního systému Joomla! a první překladatel uživatelského rozhraní k ní.

Powered by Fórum