Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Fenris.cz Řešení pro Vaše Joomla!?
Tak to je typická ukázka toho jak se dá parazitovat na opensource.
Fenris.cz tak tohoto podnikatele provozujícího tyto webové stránky mám v hledáčku již celý rok. Z počátku jsem to chápal, tak že češtiny nám umožní rozšíření Joomla „free“ software skutečně to fungovalo. Osobně používám komponenty a moduly které bych díky nedostupnosti českého překladu nepoužil. Ale pochybnosti začaly když Fenris začal propagovat svůj web a svoje překlady na webu Joomlaportal.cz. Po častých změnách na webu Fenris.cz už mi bylo jasné že je jen otázka času kdy budou české překlady zpoplatněny. Poslední známá forma jak se dostat k překladu je poplatek za přístup na stránky (velmi chytré). Naprosto toto odsuzuji a komunitě Joomla to moc nepomůže. Pokud jsou vytvářeny zdarma rozšíření pro Joomla! CMS které lidem pomáhají budovat své stránky a ve finále se najde někdo, kdo zpoplatní jejich překlad nemá v české komunitě opensource Joomla! CMS co pohledávat. Komerce českého překladu pokud jsou vytvářeny zdarma rozšíření pro Joomla! CMS nepatří.
Pokud se Ti tedy nelíbí Fenrisův přístup, stačí mu konkurovat. Třeba cenou.
HonzaG
::: Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci... :::
To ze nejakej zoufalec nema par korun na zaplaceni a pak breci na portalu a ohani se komunitou do ktere podle prvniho prispevku ani nepatri je celkem usmevne.
:: bývalý člen Joomlaportalu ::
Jak podpořit rozvoj opensource projektů a přitom si ještě namastit kapsu.
Tak to je typická ukázka toho jak se dá parazitovat na opensource.
Fenris.cz tak tohoto podnikatele provozujícího tyto webové stránky mám v hledáčku již celý rok. Z počátku jsem to chápal, tak že češtiny nám umožní rozšíření Joomla „free“ software skutečně to fungovalo. Osobně používám komponenty a moduly které bych díky nedostupnosti českého překladu nepoužil. Ale pochybnosti začaly když Fenris začal propagovat svůj web a svoje překlady na webu Joomlaportal.cz. Po častých změnách na webu Fenris.cz už mi bylo jasné že je jen otázka času kdy budou české překlady zpoplatněny. Poslední známá forma jak se dostat k překladu je poplatek za přístup na stránky (velmi chytré). Naprosto toto odsuzuji a komunitě Joomla to moc nepomůže. Pokud jsou vytvářeny zdarma rozšíření pro Joomla! CMS které lidem pomáhají budovat své stránky a ve finále se najde někdo, kdo zpoplatní jejich překlad nemá v české komunitě opensource Joomla! CMS co pohledávat. Komerce českého překladu pokud jsou vytvářeny zdarma rozšíření pro Joomla! CMS nepatří.
Musím s vámi naprosto souhlasit. Je to každého věc zda chce za překlad zaplatit. Ale nikdo Vás zároveň nenutil aby jste ho kupoval.
Všeobecně jsem názoru. Pokut je člověk aspoň trochu seriozní a chce aby byl doplněk pro joomlu používán a vyvíjen. Nechá překlad k bezplatnému využiti.