Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Příšerné pomalé
14. led 2011 20:34 #69560
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
je stale na joomle
kdo umi, umi, kdo neumi, nadava, ze joomla je takova ci makova
kdo umi, umi, kdo neumi, nadava, ze joomla je takova ci makova
Joomla! pro každého
14. led 2011 22:36 #69581
Mě jede phpBB strašně pomale, někdy vůbec a přece ten program mám rád, nemůže za to, můžou za to spameři, kteří se snaží neustále logovat (až 30 pokusů o login v pár vteřinách - bohužel tomu se nedá zabránit - pro zatížení serveru je jedno jestli se hodněkrát načítá login stránka nebo stránka s captchou či kontrolní otázkou). Exisute nekonečně mnoho faktorů, které mohou tu či onu stránku zpomalovat (server cpu, spam, špatnej skript, atd.)
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Mě jede phpBB strašně pomale, někdy vůbec a přece ten program mám rád, nemůže za to, můžou za to spameři, kteří se snaží neustále logovat (až 30 pokusů o login v pár vteřinách - bohužel tomu se nedá zabránit - pro zatížení serveru je jedno jestli se hodněkrát načítá login stránka nebo stránka s captchou či kontrolní otázkou). Exisute nekonečně mnoho faktorů, které mohou tu či onu stránku zpomalovat (server cpu, spam, špatnej skript, atd.)
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
15. led 2011 00:31 #69588
Odpověď od PI
Uživatel
No stejně je to divné, přijde mi to pomalu rychlejší než čistá instalace joomly a to tam mají js a css souborů jak maku..
btw: nevíte o nějakém článku, nebo topicu kde by se řešilo použití cache a gzip a co můžou způsobit pokud se zapnou?
PS: ještě jeden dotaz, využívám jeden hosting, který umožňuje mít více webů na jednom hostingu a nabízí dva tarify, u jednoho je rychlost připojení sítě 10 Mb a u druhého 100 Mb. Teď mam ten s 10 Mb a zajímalo mě, jestli je těch 100 nějak poznatelně lepších, nebo je to zbytečné? Zatím tam mam cca 7 menších webů, nějaké místní firmy, hodně nízká návštěvnost..
Díky za rady
btw: nevíte o nějakém článku, nebo topicu kde by se řešilo použití cache a gzip a co můžou způsobit pokud se zapnou?
PS: ještě jeden dotaz, využívám jeden hosting, který umožňuje mít více webů na jednom hostingu a nabízí dva tarify, u jednoho je rychlost připojení sítě 10 Mb a u druhého 100 Mb. Teď mam ten s 10 Mb a zajímalo mě, jestli je těch 100 nějak poznatelně lepších, nebo je to zbytečné? Zatím tam mam cca 7 menších webů, nějaké místní firmy, hodně nízká návštěvnost..
Díky za rady
15. led 2011 08:58 #69593
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
tusim, ze vim, kde hostujete
nejde ani tak o tu konektivitu, kdyz mate malo navstevovan weby, ale spise o ram a cpu, kterou mate pridelenou, ktery ty weby generuje
nejde ani tak o tu konektivitu, kdyz mate malo navstevovan weby, ale spise o ram a cpu, kterou mate pridelenou, ktery ty weby generuje
Joomla! pro každého
15. led 2011 12:57 #69601
Odpověď od PI
Uživatel
No v administraci je vidět jen využití RAM, protože CPU je tam nějaký dynamicky sdílený. Využít RAM mám zatím cca do 30%. Myslel jsem právě, že čím více návštěv, tím vyšší zatížení jak na CPU tak i na RAM.
Jinak na hosting si nemůžu stěžovat, se vším mi vždy poradili a na dotazy odpovídají většinou během pár hodin, max. do dalšího dne (už mi odepsali i o víkendu). Cena je sice o trošku vyšší, než u obyčejného hostingu, ale můžete tam dát více webů, takže je to pro mě nakonec i levnější, než platit více obyčejných hostingů.
Jinak na hosting si nemůžu stěžovat, se vším mi vždy poradili a na dotazy odpovídají většinou během pár hodin, max. do dalšího dne (už mi odepsali i o víkendu). Cena je sice o trošku vyšší, než u obyčejného hostingu, ale můžete tam dát více webů, takže je to pro mě nakonec i levnější, než platit více obyčejných hostingů.