Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Neděsí vás změny DPH ?
12. lis 2012 11:36 #99794
Dobrý den,
mám velkou hrůzu ze změn DPH, kterou už musím takhle veřejně ventilovat Chtěl bych se Vás zeptat, jak to budete řešit se svými eshopy? Já bohužel momentálně používám jak virtuemart 1, tak i nový virtuemart 2. Kvůli konkurenci samozřejmě nemůžeme přistoupit na to, že prostě změníme sazby a všechno naše zboží podraží o 1%.
Víte o nějakém řešení pro VM1 či VM2 jak hromadně změnit sazby DPH s tím, aby se změnila "základní cena" a nikoliv koncová ? Velice děkuji za jakékoliv rady.
mám velkou hrůzu ze změn DPH, kterou už musím takhle veřejně ventilovat Chtěl bych se Vás zeptat, jak to budete řešit se svými eshopy? Já bohužel momentálně používám jak virtuemart 1, tak i nový virtuemart 2. Kvůli konkurenci samozřejmě nemůžeme přistoupit na to, že prostě změníme sazby a všechno naše zboží podraží o 1%.
Víte o nějakém řešení pro VM1 či VM2 jak hromadně změnit sazby DPH s tím, aby se změnila "základní cena" a nikoliv koncová ? Velice děkuji za jakékoliv rady.
12. lis 2012 16:35 #99813
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
co je pro vas zakladni cena? bez DPH?
konecna cena je s DPH?
na eshopu, co spravuji, tak proste a jednoduse zdrazime - nebo to chcete dotovat ze sveho?
pokud chcete zmenit ceny tak, aby po zvednuti DPH na 21 % byly ceny s DPH (zrejme vase koncove) stejne, tak to pujde pomerne jednuduse udelat pres export DB napriklad do CSV souboru a tam si to zmenit behem par vterin
konecna cena je s DPH?
na eshopu, co spravuji, tak proste a jednoduse zdrazime - nebo to chcete dotovat ze sveho?
pokud chcete zmenit ceny tak, aby po zvednuti DPH na 21 % byly ceny s DPH (zrejme vase koncove) stejne, tak to pujde pomerne jednuduse udelat pres export DB napriklad do CSV souboru a tam si to zmenit behem par vterin
Joomla! pro každého
21. lis 2012 16:38 #100202
Odpověď od ondrej H.
Začátečník
Dobrý den,
samozřejmě to budeme dotovat ze svého, jako 99 % obchodníků v ČR.
S tím postupem, kdysi jsem tu viděl nějaký příkaz, který v databázi změní příslušný sloupek (v tomto případě tuším price_id na jinou hodnotu), tedy něco jako, vezmi řádek price_id, sniž jeho hodnotu o 1 % a tuto hodnotu ulož.
samozřejmě to budeme dotovat ze svého, jako 99 % obchodníků v ČR.
S tím postupem, kdysi jsem tu viděl nějaký příkaz, který v databázi změní příslušný sloupek (v tomto případě tuším price_id na jinou hodnotu), tedy něco jako, vezmi řádek price_id, sniž jeho hodnotu o 1 % a tuto hodnotu ulož.
21. lis 2012 19:44 - 21. lis 2012 19:45 #100205
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
mmch: upozorňují, že vyšší DPH ("novelizace" zákona, "balíček") zatím (21.11.2012) neprošla Senátem a nepodepsal jí prezident, tj ještě není platná.
viz např. www.mediafax.cz/ekonomika/4112795-Pokud-...hu-roku-2013-dvakrat
nebo www.mediafax.cz/ekonomika/4112848-Tahani...zpoctove-provizorium
viz např. www.mediafax.cz/ekonomika/4112795-Pokud-...hu-roku-2013-dvakrat
nebo www.mediafax.cz/ekonomika/4112848-Tahani...zpoctove-provizorium
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
22. lis 2012 05:33 #100228
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
navrhuji udelat dalsi prazskou defenestraci
kdo se pripoji
kdo se pripoji
Joomla! pro každého
22. lis 2012 11:43 #100245
Odpověď od Cony
Moderátor
To je spíš to, čeho se děsím já. O d ledna by pak platila sazba 17,5%, což většina SW co znám (účetnictví, skladové hospodářství apod.) nepodporuje. Prostě nikdo nepočítal s tím, že by někoho mohlo napadnou DPH na desetiny. Takže pokud používáte někdo Pohodu, Abru nebo něco podobného, tak se modlete ať se dohodnoukarel0 napsal: mmch: upozorňují, že vyšší DPH ("novelizace" zákona, "balíček") zatím (21.11.2012) neprošla Senátem a nepodepsal jí prezident, tj ještě není platná.