Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Neděsí vás změny DPH ?

12. lis 2012 11:36 #99794
Neděsí vás změny DPH ? od ondrej H.
Začátečník
Dobrý den,

mám velkou hrůzu ze změn DPH, kterou už musím takhle veřejně ventilovat :) Chtěl bych se Vás zeptat, jak to budete řešit se svými eshopy? Já bohužel momentálně používám jak virtuemart 1, tak i nový virtuemart 2. Kvůli konkurenci samozřejmě nemůžeme přistoupit na to, že prostě změníme sazby a všechno naše zboží podraží o 1%.

Víte o nějakém řešení pro VM1 či VM2 jak hromadně změnit sazby DPH s tím, aby se změnila "základní cena" a nikoliv koncová ? Velice děkuji za jakékoliv rady.

12. lis 2012 16:35 #99813
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
co je pro vas zakladni cena? bez DPH?
konecna cena je s DPH?

na eshopu, co spravuji, tak proste a jednoduse zdrazime - nebo to chcete dotovat ze sveho?

pokud chcete zmenit ceny tak, aby po zvednuti DPH na 21 % byly ceny s DPH (zrejme vase koncove) stejne, tak to pujde pomerne jednuduse udelat pres export DB napriklad do CSV souboru a tam si to zmenit behem par vterin

Joomla! pro každého

21. lis 2012 16:38 #100202
Odpověď od ondrej H.
Začátečník
Dobrý den,

samozřejmě to budeme dotovat ze svého, jako 99 % obchodníků v ČR.

S tím postupem, kdysi jsem tu viděl nějaký příkaz, který v databázi změní příslušný sloupek (v tomto případě tuším price_id na jinou hodnotu), tedy něco jako, vezmi řádek price_id, sniž jeho hodnotu o 1 % a tuto hodnotu ulož.

21. lis 2012 19:44 - 21. lis 2012 19:45 #100205
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
mmch: upozorňují, že vyšší DPH ("novelizace" zákona, "balíček") zatím (21.11.2012) neprošla Senátem a nepodepsal jí prezident, tj ještě není platná.
viz např. www.mediafax.cz/ekonomika/4112795-Pokud-...hu-roku-2013-dvakrat
nebo www.mediafax.cz/ekonomika/4112848-Tahani...zpoctove-provizorium

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

22. lis 2012 05:33 #100228
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
navrhuji udelat dalsi prazskou defenestraci
kdo se pripoji

Joomla! pro každého

22. lis 2012 11:43 #100245
Odpověď od Cony
Moderátor

karel0 napsal: mmch: upozorňují, že vyšší DPH ("novelizace" zákona, "balíček") zatím (21.11.2012) neprošla Senátem a nepodepsal jí prezident, tj ještě není platná.

To je spíš to, čeho se děsím já. O d ledna by pak platila sazba 17,5%, což většina SW co znám (účetnictví, skladové hospodářství apod.) nepodporuje. Prostě nikdo nepočítal s tím, že by někoho mohlo napadnou DPH na desetiny. Takže pokud používáte někdo Pohodu, Abru nebo něco podobného, tak se modlete ať se dohodnou :-)