Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Chyba při přihlášení
14. čvc 2012 07:48 #95540
Zdravím všechny, mám následující problém:
Když se pokouším přihlásit do administrace, vyskočí mi hláška "JAuthentication: :__construct: Nelze nahrát knihovny ověření."
Když se probírám, co jsem naposledy prováděl, tak jsem zakazoval některé moduly a pluginy. Bohužel si nevybavím jaké a bohužel nemám včerejší zálohu z FTPka.
Věděl byste někdo co s tím?
Za každou radu díky.
Když se pokouším přihlásit do administrace, vyskočí mi hláška "JAuthentication: :__construct: Nelze nahrát knihovny ověření."
Když se probírám, co jsem naposledy prováděl, tak jsem zakazoval některé moduly a pluginy. Bohužel si nevybavím jaké a bohužel nemám včerejší zálohu z FTPka.
Věděl byste někdo co s tím?
Za každou radu díky.
14. čvc 2012 08:54 #95545
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejste jediný, zkuste více hledat a problém budete mít vyřešen dříve. Plugin si povolte v phpMyAdmin přímo v databázi. Viz.:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/advs...te=all&childforums=1
14. čvc 2012 10:02 #95548
Odpověď od Martin Balcar
Začátečník
OK, díky moc za nápovědu, měl jsem nejdřív víc hledat.
Ale asi jsem narazil na horní hranici své inteligence Podařilo se mi přihlásit se do phpMyAdmin, listuji databází, ale nenacházím ani náznak, že by nějaká tabulka obsahovala v názvu slovo "authentication" nebo něco podobného...
Zkuste ještě jednou nakopnout.
Díky
Ale asi jsem narazil na horní hranici své inteligence Podařilo se mi přihlásit se do phpMyAdmin, listuji databází, ale nenacházím ani náznak, že by nějaká tabulka obsahovala v názvu slovo "authentication" nebo něco podobného...
Zkuste ještě jednou nakopnout.
Díky
14. čvc 2012 12:28 - 14. čvc 2012 12:28 #95554
Odpověď od Bong
Moderátor
Ale v těch nalezených vláknech zaručeně polopatické postupy jsou.
V databázi hledejte v tabulce extensions, kde taky jinde, když hledáte zakázaný plugin Authentication - Joomla...
V databázi hledejte v tabulce extensions, kde taky jinde, když hledáte zakázaný plugin Authentication - Joomla...
14. čvc 2012 17:30 - 14. čvc 2012 17:32 #95558
Odpověď od Martin Balcar
Začátečník
Moc díky, sice jsem se ještě natrápil, ale nakonec to dopadlo.Jelikož předpokládám, že nejsem jedinej zelenáč, kterýmu z toho naskáčou vrásky, tak přikládám způsob, jak se to povedlo rozchodit mě, jelikož postup pro Joomla 1,5 je zřejmě mírně odlišný:
Našel jsem celkem tři tabulky, kde byl výraz extension: gft1d_extension, jos_extension a matum_extension. Ta poslední ten problém řeší. Tam jsem si vyhledal řádek "plg_authentication_joomla" a zápis "client_ID" jsem změnil z 0 na 1.
To celé jsem provedl v phpMyAdmin, dle rady Bonga.
Našel jsem celkem tři tabulky, kde byl výraz extension: gft1d_extension, jos_extension a matum_extension. Ta poslední ten problém řeší. Tam jsem si vyhledal řádek "plg_authentication_joomla" a zápis "client_ID" jsem změnil z 0 na 1.
To celé jsem provedl v phpMyAdmin, dle rady Bonga.