Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Instalace VirtueMart na localhost (xampp)
22. dub 2012 17:29 #92808
Zdravím všechny,
jsem novou uživatelkou tohoto redakčního systému, kdy jsem doposud používala UNNUKE systém. Z důvodu jeho již dalšího nevývoje jsem se rozhodla pro tento systém JOOMLA a následně po jeho seznámení s ním převést stránky.
Se systém verze 2.5.4 se seznamuji u sebe na localhostingu, kdy využívám xampp.
Při pokusu o instalaci komponentu VirtueMart (2.0.6) se mi dostává buď bílá stránka a nebo následující chybná hláška:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files\xampp\htdocs\works\joomla\libraries\joomla\filesystem\archive\tar.php on line 159
Lze mi prosím poradit, kde je třeba co změnit, aby se mi nedostávalo takového omezení?
Děkuji pěkně předem za reakce.
jsem novou uživatelkou tohoto redakčního systému, kdy jsem doposud používala UNNUKE systém. Z důvodu jeho již dalšího nevývoje jsem se rozhodla pro tento systém JOOMLA a následně po jeho seznámení s ním převést stránky.
Se systém verze 2.5.4 se seznamuji u sebe na localhostingu, kdy využívám xampp.
Při pokusu o instalaci komponentu VirtueMart (2.0.6) se mi dostává buď bílá stránka a nebo následující chybná hláška:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Program Files\xampp\htdocs\works\joomla\libraries\joomla\filesystem\archive\tar.php on line 159
Lze mi prosím poradit, kde je třeba co změnit, aby se mi nedostávalo takového omezení?
Děkuji pěkně předem za reakce.
22. dub 2012 18:05 - 22. dub 2012 18:08 #92809
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
max_execution_time je nastavení php, najdete ho v /xampp/php/php.ini
nastavit například:
max_execution_time = 120
nastavit například:
max_execution_time = 120
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
22. dub 2012 18:19 #92810
Odpověď od Vendula
Uživatel
je třeba úpravu ještě nějak jinak i potvrdit kromě uložení?
Vypisuje mi to totiž pořád stejnou chybu, i když jsem tam změnila hodnotu
Vypisuje mi to totiž pořád stejnou chybu, i když jsem tam změnila hodnotu
22. dub 2012 19:07 #92811
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Většinou každá změna v konfiguraci php, nebo webového serveru vyžaduje restart samotné služby (webového serveru, tj v xampp - vypnout, zapnout)
22. dub 2012 19:22 #92812
Odpověď od Vendula
Uživatel
uf, fuha, to bude asi na dlouho, neboť se mi to ani poté nepodařilo změnit.
Navíc jsem si všimla, že pokud chci vytvořit článek a nebo novou kategorii, tak při stistknutí buttonu uložit, se vlastně nic neuloží - jako by to bylo zamrzlé, asi to někde něco drží
Navíc jsem si všimla, že pokud chci vytvořit článek a nebo novou kategorii, tak při stistknutí buttonu uložit, se vlastně nic neuloží - jako by to bylo zamrzlé, asi to někde něco drží
23. dub 2012 05:52 #92823
Odpověď od Vendula
Uživatel
Zkoušela jsem vypnout xampp a následně i restartovat NTB, ale hláška se nemění, stejně tak jako není možnost uložení nově vytvořené kategorie, nebo nově napsaného článku. Pokud udělám nějaké změny v nastavení třeba svého profilu nebo redakčního systému, ty uložit jdou.
Joomla není jediná aplikace, kterou mám na localu (např. phpBB), proto netuším, proč ostatní jdou v pořádku.
Joomla není jediná aplikace, kterou mám na localu (např. phpBB), proto netuším, proč ostatní jdou v pořádku.