Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Výpis kategorie
07. úno 2012 12:12 #88851
Ahoj, prosím o radu moc si nevim rady.
Chtěl bych vypsat něco jako seznam produktů, které mám začleněné do kategorií.
Chci to do dvou až třech sloupců a stále se mi to nedaří.
Byl bych spokojen, pokud by to vypadalo něco jako tohle .
Mám kategorie a i nějaké podkategorie. Nejvíc asi 3úrovně a rád bych aby se mi jako nejnižší úroveň vypsal článek prostě něco jako seznam <ul> a nejnižší úroveň už by byl odkaz na článek.
Jde to nějak udělat, aby mi to vypisovalo automaticky, podle toho jak to mám v kategoriích?
Asi to zvládnu udělat i ručně, ale to pak jsou mi ty kategorie skoro zbytečné. Nechce se mi moc instalovat nějakej ZOO nebo něco takového, protože by to podle mě mohla Joomla umět sama o sobě.
Chtěl bych vypsat něco jako seznam produktů, které mám začleněné do kategorií.
Chci to do dvou až třech sloupců a stále se mi to nedaří.
Byl bych spokojen, pokud by to vypadalo něco jako tohle .
Mám kategorie a i nějaké podkategorie. Nejvíc asi 3úrovně a rád bych aby se mi jako nejnižší úroveň vypsal článek prostě něco jako seznam <ul> a nejnižší úroveň už by byl odkaz na článek.
Jde to nějak udělat, aby mi to vypisovalo automaticky, podle toho jak to mám v kategoriích?
Asi to zvládnu udělat i ručně, ale to pak jsou mi ty kategorie skoro zbytečné. Nechce se mi moc instalovat nějakej ZOO nebo něco takového, protože by to podle mě mohla Joomla umět sama o sobě.
07. úno 2012 18:23 #88875
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Samotná Joomla není zrovna ideální na vytváření katalogu. Ale pokud to tak již máte, lze i kdykoli v budoucnu přejít na rozšíření typu K2, ZOO,... hotovou strukturu lze jedním tlačítkem naimportovat a je hotovo.
Podobný automatizovaný vzhled, na jaký odkazujete v Joomle 2.5 vytvořit půjde. Podívejte se do modulů, najdete tam novinku: Modul Články z kategorie. Vytvořte si jich kolik potřebujete a pomocí pluginu Content - Nahrávání modulů je zobrazte v článku. Neměl by být problém dosáhnout požadovaný vzhled a funkčnost.
Podobný automatizovaný vzhled, na jaký odkazujete v Joomle 2.5 vytvořit půjde. Podívejte se do modulů, najdete tam novinku: Modul Články z kategorie. Vytvořte si jich kolik potřebujete a pomocí pluginu Content - Nahrávání modulů je zobrazte v článku. Neměl by být problém dosáhnout požadovaný vzhled a funkčnost.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
08. úno 2012 07:47 #88893
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
Děkuju za odpověď, zkusim to tak i tak a uvidíme. Zatím sem trochu zkoušel ZOO a moc sme si neporozuměli. Zkusim tedy i jinou alternativu nebo pro ten modul.
Sice si nejsem jistej teď jak dám několik modulů do článku, ale buď to najdu, nebo se zeptám.
Půjde mi udělat i nějaký "článek" položku seznamu udělat jako externí odkaz? Bohužel to tak mám, že něco nebude článek, ale odkaz někam ven.
Sice si nejsem jistej teď jak dám několik modulů do článku, ale buď to najdu, nebo se zeptám.
Půjde mi udělat i nějaký "článek" položku seznamu udělat jako externí odkaz? Bohužel to tak mám, že něco nebude článek, ale odkaz někam ven.
08. úno 2012 07:50 #88894
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
ad: moduly v článku: Jo tak sem to našel a je to jasné a logické. Hodim to na nějakou pozici a jen pro jednu stránku. Asi bude opravdu lepší na to použít nějaká extension. Jdu to prubnout díky.