Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Pomoc s webem

29. čvn 2020 10:59 #142650
Pomoc s webem od s_t_
Uživatel
Ahoj, sháním někoho, kdo by nám pomohl s webem volnedomeny.cz/ , který pohání Joomla a na kterém se nám aktuálně vyskytují dva problémy.

1) Ověřování domén funguje přes API od www.domainmaster.cz/ . Z domainmaster.cz se nám ozvali, že je jejich server často přetěžován tím, že se tam hledají nesmysly. Takže tady by to asi chtělo nějakou captchu. V administraci webu v pluginech jsem našel recaptchu, tak jsem do ní zadal klíče (v3), ale na webu se nijak nenačítá.

2) Přestala se zobrazovat historie vyhledávání, která se nachází pod vyhledávacím polem. Byly tam vidět dříve hledané domény, člověk si v nich mohl označit zajímavé hvězdičkou. To je teď pryč.

S původním autorem webu se nám nepodařilo spojit, tak hledám někoho, kdo by tyto dvě věci dokázal vyřešit. Pište prosím na slavek.travnicek@vceliste.cz a uvádějte i časový/cenový odhad.

29. čvn 2020 14:41 #142651
Odpověď od Bong
Moderátor
Joomla 2.5 je mimo hru už 6 let. Captcha vám v ní prostě fungovat nebude. Jediné, co můžete udělat je migrovat na Joomla 3.
Navíc tipuji, že vyhledávání domén není napsáno jako rozšíření pro Joomla, takže captcha v Joomla by nic moc neřešila.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. čvn 2020 21:36 #142652
Odpověď od Cony
Moderátor
Na Joomle tem běží jen sekce blog, ostatní není Joomla.

30. čvn 2020 03:32 #142653
Odpověď od Rudolf
Joomla Expert
V roce 2018 jsme implementovali na Joomla 2.5 recaptcha plugin z Joomla 3 typ Nejsem robot == máme řešení (pro Joomla, VirtueMart).
V roce duben 2020 google v tichosti změnil chování JS pro recaptcha typ Nejsme robot a tato úprava přestala fungovat. Je nutné udělat nestandardní hack a vyměnit všechny motools JS v joomla 2.5 které kolidují s JS recaptcha typ Nejsem Robot. (nestačí nakopírovat z J3).

Přeju hezkou zábavu někomu kdo o tom nemá ani páru....

A představa, že se podívám na url webu a budu mít jasno co je tam uvnitř natvrdo naprogramované (možná přesnější výraz by mohl být napytlíkované) a ihned vyplodím kalkulaci, je po klausovsku - Opravdu, ale opravdu zavádějící - a kdo to udělá, je podle mne hazardér :)

Aniž jsem ten web viděl tak rovnou říkám minimálně 15-30 hodin (do toho je započítaná i potřebná úprava captcha, která rozhodně je nyní nefunkční, tak jako od dubna na všech našich J25 webech, které nemají novější motools úpravu).
Přesná kalkulace až po přístupu do administrace a na FTP a provedení analýzy (do toho se počítá i nastudování API od www.domainmaster.cz ).

Osobně to nechci dělat, ale držím palce všem, kdo do toho půjdou, určitě to bude zajímavá práce.

MiniJoomla! - www.minijoomla.org - eshop s rozšířením Joomla/VM
Email Manager - aplikace na správu šablon emailů pro VirtueMart
Easy Feeder - aplikace na generování XML/CSV feedů a napojení na ERP pro VM
PragueClassicconcert - portál pro prodej vstupenek na systému Joomla

02. čvc 2020 09:33 #142665
Odpověď od s_t_
Uživatel
Cony, díky za upozornění, s Joomlou nemám žádné zkušenosti, tak jsem si toho ani nevšiml.

Powered by Fórum