Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Neúplné fungování webu po převodu na jiný hosting
09. led 2019 19:33 #138591
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Dostala jsem na starost cizí webové stránky, které aktuálně běží na Joomle 2.5. Dnes jsem je převáděla na nový hosting, přetáhla jsem všechny soubory z FTP, naimportovala databázi a změnila údaje o databázi v configuration.php. Web se zobrazuje, ale nevím proč, nezobrazuje se mi menu na stránkách a administrace je v angličtině (u původního webu je v ČJ) a nefunguje jak má, třeba nemohu otevřít články k úpravě, vždy se po kliknutí na ně uzamknou s textem "You are not permitted to use that link to directly access that page (#79)."
Nevíte, v čem by mohl být problém? Do neděle musí být web na novém hostingu plně funkční a já jsem v tomto tak trochu laik a už nevím, kde hledat řešení.
Dočasná adresa webu: 211234.w34.wedos.ws
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Dostala jsem na starost cizí webové stránky, které aktuálně běží na Joomle 2.5. Dnes jsem je převáděla na nový hosting, přetáhla jsem všechny soubory z FTP, naimportovala databázi a změnila údaje o databázi v configuration.php. Web se zobrazuje, ale nevím proč, nezobrazuje se mi menu na stránkách a administrace je v angličtině (u původního webu je v ČJ) a nefunguje jak má, třeba nemohu otevřít články k úpravě, vždy se po kliknutí na ně uzamknou s textem "You are not permitted to use that link to directly access that page (#79)."
Nevíte, v čem by mohl být problém? Do neděle musí být web na novém hostingu plně funkční a já jsem v tomto tak trochu laik a už nevím, kde hledat řešení.
Dočasná adresa webu: 211234.w34.wedos.ws
09. led 2019 19:58 - 09. led 2019 20:21 #138592
Vytvořte na starém webu zálohu pomocí Akeeba Backup (jestli tam není nainstalujte verzi 4.7.7 )
Na nové webu VŠECHNO smažte, nahrajte vytvořenou zálohu a kickstart.php od Akeeba. Spusťte kickstart a instalujte. Pak teprve můžete řešit skutečné chyby.
EDIT: taky nezapomeňte na novém hostingu nastavit správnou verzi PHP a tu historickou Joomlu zaktualizovat a nahrát záplaty (i případná rozšíření).
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Tedy bylo uděláno vše pro to, aby se chyby mohly nakumulovat.Wolfíí napsal: ...přetáhla jsem všechny soubory z FTP, naimportovala databázi a změnila údaje o databázi v configuration.php....
Vytvořte na starém webu zálohu pomocí Akeeba Backup (jestli tam není nainstalujte verzi 4.7.7 )
Na nové webu VŠECHNO smažte, nahrajte vytvořenou zálohu a kickstart.php od Akeeba. Spusťte kickstart a instalujte. Pak teprve můžete řešit skutečné chyby.
EDIT: taky nezapomeňte na novém hostingu nastavit správnou verzi PHP a tu historickou Joomlu zaktualizovat a nahrát záplaty (i případná rozšíření).
09. led 2019 21:00 #138593
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
U původního webu mám bohužel jen přístup k FTP a do "osekané" administrace Joomly a nemám tam možnost instalace ani používání komponent. Bez toho asi zálohu nezískám, že?
Napadlo mě, jestli nemůže být problém v rozdílné verzi PHP u starého a nového webu, ale nedaří se mi zjistit verze PHP starého webu. Zkoušela jsem to přes infophp, ale vždy se mi ukázala jen bílá strana bez obsahu. A v administraci Joomly nemám přístup k systémovým informacím. Do administrace hostingu také nemám přístup. Nevíte, jak by se verze PHP dala ještě zjistit?
Webové stránky čeká celková rekonstrukce, včetně aktualizace Joomly, ale k tomu se dostanu až za několik týdnů a protože nyní končí starý hosting a spolupráce s původním tvůrcem webu, potřebuji do konce týdne zařídit jen ten převod na nový hosting.
Napadlo mě, jestli nemůže být problém v rozdílné verzi PHP u starého a nového webu, ale nedaří se mi zjistit verze PHP starého webu. Zkoušela jsem to přes infophp, ale vždy se mi ukázala jen bílá strana bez obsahu. A v administraci Joomly nemám přístup k systémovým informacím. Do administrace hostingu také nemám přístup. Nevíte, jak by se verze PHP dala ještě zjistit?
Webové stránky čeká celková rekonstrukce, včetně aktualizace Joomly, ale k tomu se dostanu až za několik týdnů a protože nyní končí starý hosting a spolupráce s původním tvůrcem webu, potřebuji do konce týdne zařídit jen ten převod na nový hosting.
09. led 2019 21:55 - 09. led 2019 21:56 #138594
Odpověď od Bong
Moderátor
Jste na Wedos. Zkontrolujte v administraci hostingu, zda máte pro ten web PHP verze 5.6.
Také v administraci hostingu a v Webhosting - Oprava práv souborů klikněte na tlačítko Opravit práva souborů.
Super admin práva alespoň nově máte? Bez nich parádu nenaděláte. Nějaký Superadmin tam být musí. Heslo rozlousknete takhle www.joomlaportal.cz/tipy/619-nastroj-na-...ratora-v-joomla-tipy
Pak budete moci aktualizovat a opravovat databázi...
Také v administraci hostingu a v Webhosting - Oprava práv souborů klikněte na tlačítko Opravit práva souborů.
Super admin práva alespoň nově máte? Bez nich parádu nenaděláte. Nějaký Superadmin tam být musí. Heslo rozlousknete takhle www.joomlaportal.cz/tipy/619-nastroj-na-...ratora-v-joomla-tipy
Pak budete moci aktualizovat a opravovat databázi...
Poděkovali: Wolfíí
09. led 2019 21:57 - 09. led 2019 21:58 #138595
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Odpověď od Cufe
Admin
Zkusil bych zvolit následující postup: V adminu weodu si najděte v menu webhostingu Nástroje a tam je "kouzelné" tlačítko (osobně ho nesnáším, promiňte), prostřednictvím něhož srovnáte uživatelská práva (CHOWN). Poté bych zkusil refreshovat stránky v prohlížeči (CTRL + F5) nebo anonymní prohlížení a kouknul na to, zda již administrace jede, jak má. POkud ne, zkusil bych nahrát znovu zálohu na web a rozbalil ji. Také si ověřte, zda máte php 5.6 (i když dle zkušeností by toto neměl být problém). Pokud byla záloha v pořádku a obnova dat taktéž proběhla bez chyb, niic jiného, než wedosácké iritující tlačítko mě nenapadá. Pak už by se v tom musel člověk pitvat hlouběji.
Edit: Bong byl rychlejší
Edit: Bong byl rychlejší
Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Poděkovali: Wolfíí
09. led 2019 22:18 #138597
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Paráda, to je ono, moc Vám oběma děkuji, nyní to vypadá, že vše funguje jak má! Změnila jsem PHP na 5.6. a použila ono kouzelné tlačítko. Pokud takto bude web těch pár týdnů fungovat, tak nám to v tuto chvíli stačí. Jakmile se k tomu časově dostanu, tak celý web od základu přepracuji. Děkuji!