Přihlásit se

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 bezpečnostní vydání (29 lis 2023)

Joomla 5.0.1 a 4.4.1 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 4.x. a 5.x.

Neúplné fungování webu po převodu na jiný hosting

09. led 2019 19:33 #138591
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Dostala jsem na starost cizí webové stránky, které aktuálně běží na Joomle 2.5. Dnes jsem je převáděla na nový hosting, přetáhla jsem všechny soubory z FTP, naimportovala databázi a změnila údaje o databázi v configuration.php. Web se zobrazuje, ale nevím proč, nezobrazuje se mi menu na stránkách a administrace je v angličtině (u původního webu je v ČJ) a nefunguje jak má, třeba nemohu otevřít články k úpravě, vždy se po kliknutí na ně uzamknou s textem "You are not permitted to use that link to directly access that page (#79)."
Nevíte, v čem by mohl být problém? Do neděle musí být web na novém hostingu plně funkční a já jsem v tomto tak trochu laik a už nevím, kde hledat řešení.
Dočasná adresa webu: 211234.w34.wedos.ws

09. led 2019 19:58 - 09. led 2019 20:21 #138592
Odpověď od Bong
Moderátor

Wolfíí napsal: ...přetáhla jsem všechny soubory z FTP, naimportovala databázi a změnila údaje o databázi v configuration.php....

Tedy bylo uděláno vše pro to, aby se chyby mohly nakumulovat.
Vytvořte na starém webu zálohu pomocí Akeeba Backup (jestli tam není nainstalujte verzi 4.7.7 )
Na nové webu VŠECHNO smažte, nahrajte vytvořenou zálohu a kickstart.php od Akeeba. Spusťte kickstart a instalujte. Pak teprve můžete řešit skutečné chyby.

EDIT: taky nezapomeňte na novém hostingu nastavit správnou verzi PHP a tu historickou Joomlu zaktualizovat a nahrát záplaty (i případná rozšíření).

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

09. led 2019 21:00 #138593
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
U původního webu mám bohužel jen přístup k FTP a do "osekané" administrace Joomly a nemám tam možnost instalace ani používání komponent. Bez toho asi zálohu nezískám, že?

Napadlo mě, jestli nemůže být problém v rozdílné verzi PHP u starého a nového webu, ale nedaří se mi zjistit verze PHP starého webu. Zkoušela jsem to přes infophp, ale vždy se mi ukázala jen bílá strana bez obsahu. A v administraci Joomly nemám přístup k systémovým informacím. Do administrace hostingu také nemám přístup. Nevíte, jak by se verze PHP dala ještě zjistit?

Webové stránky čeká celková rekonstrukce, včetně aktualizace Joomly, ale k tomu se dostanu až za několik týdnů a protože nyní končí starý hosting a spolupráce s původním tvůrcem webu, potřebuji do konce týdne zařídit jen ten převod na nový hosting.

09. led 2019 21:55 - 09. led 2019 21:56 #138594
Odpověď od Bong
Moderátor
Jste na Wedos. Zkontrolujte v administraci hostingu, zda máte pro ten web PHP verze 5.6.
Také v administraci hostingu a v Webhosting - Oprava práv souborů klikněte na tlačítko Opravit práva souborů.

Super admin práva alespoň nově máte? Bez nich parádu nenaděláte. Nějaký Superadmin tam být musí. Heslo rozlousknete takhle www.joomlaportal.cz/tipy/619-nastroj-na-...ratora-v-joomla-tipy

Pak budete moci aktualizovat a opravovat databázi...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: Wolfíí

09. led 2019 21:57 - 09. led 2019 21:58 #138595
Odpověď od Cufe
Admin
Zkusil bych zvolit následující postup: V adminu weodu si najděte v menu webhostingu Nástroje a tam je "kouzelné" tlačítko (osobně ho nesnáším, promiňte), prostřednictvím něhož srovnáte uživatelská práva (CHOWN). Poté bych zkusil refreshovat stránky v prohlížeči (CTRL + F5) nebo anonymní prohlížení a kouknul na to, zda již administrace jede, jak má. POkud ne, zkusil bych nahrát znovu zálohu na web a rozbalil ji. Také si ověřte, zda máte php 5.6 (i když dle zkušeností by toto neměl být problém). Pokud byla záloha v pořádku a obnova dat taktéž proběhla bez chyb, niic jiného, než wedosácké iritující tlačítko mě nenapadá. Pak už by se v tom musel člověk pitvat hlouběji.
Edit: Bong byl rychlejší ;-)

Joomla úřední deska | IVT služby - IT služby, webové stránky v Joomla!, online marketing | Joomla je best! Zveřejni svůj problém, pokud ho vyřešíš sám, jsi best!
Poděkovali: Wolfíí

09. led 2019 22:18 #138597
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Paráda, to je ono, moc Vám oběma děkuji, nyní to vypadá, že vše funguje jak má! Změnila jsem PHP na 5.6. a použila ono kouzelné tlačítko. Pokud takto bude web těch pár týdnů fungovat, tak nám to v tuto chvíli stačí. Jakmile se k tomu časově dostanu, tak celý web od základu přepracuji. Děkuji!

Powered by Fórum