Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Při pokusu se přihladit do backendu Error 404
12. kvě 2017 22:02 - 12. kvě 2017 22:04 #131365
Zdravím,
pokouším se lokalně zprovoznit kopii jedné Live stranky 2.5 za učelem testování a pozdějšího updaetu.
Frontend funguje, ale nelze se přihlásit do backendu. Dostanu Error 404 a ve vyhledávači stoji mislo xxxxxx/administrator xxxxxx//index.php tedy adresa home stranky + ten Error.
Nevěděl by si někdo čím by to mohlo být?
Live funguje vše jak má.
Díky předem za odpovědi.
David
pokouším se lokalně zprovoznit kopii jedné Live stranky 2.5 za učelem testování a pozdějšího updaetu.
Frontend funguje, ale nelze se přihlásit do backendu. Dostanu Error 404 a ve vyhledávači stoji mislo xxxxxx/administrator xxxxxx//index.php tedy adresa home stranky + ten Error.
Nevěděl by si někdo čím by to mohlo být?
Live funguje vše jak má.
Díky předem za odpovědi.
David
13. kvě 2017 01:05 #131367
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
404 - stránka nenalezena, to už smysl dává... zkopírujte web pořádně, nejlépe za použití zálohy Akeeba Backup a její následovné rozbalení na local pomocí kicstart.php...
13. kvě 2017 08:28 #131370
itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla
Odpověď od Karel Neugebauer - itx.cz
Nováček
Nemáte tam nějaký divný .htaccess který to špatnbě přesměrovává?
itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla
13. kvě 2017 10:23 #131371
Odpověď od David
Uživatel
U Akeeby jsem měl problemy s instalaci, takže jsem zvolil FTP to jsem zkoušel dvakrát. .htaccess jsem se pokusil deaktivovat, a nic - Po odeslani přihlasovacích údajů error 404, live běží bez problemů.
Nemohl by být problém v nekompabilitě nějaký komponenty, je to přeci jen stará instalace?
Nemohl by být problém v nekompabilitě nějaký komponenty, je to přeci jen stará instalace?
13. kvě 2017 12:09 - 13. kvě 2017 12:10 #131372
Odpověď od Bong
Moderátor
A co tam na tom webu máte? Nějaké AdminTools, RSfirewall???
Pokud by to byl .htaccess mělo by stačit smazat z rootu a také ze složky administrator pokud tam je.
Proveďte zálohu v Akeeba Backup, ale nastavte si typ zálohy ZIP. Pak můžete bez problémů po stažení (zásadně přes FTP) soubory ze ZIPu, dle potřeby, běžně vykopírovat v manageru... ale jestli jste nepoužil zálohu a kickstart.php, můžete mít těch chyb v nastavení hromadu...
Pokud by to byl .htaccess mělo by stačit smazat z rootu a také ze složky administrator pokud tam je.
Proveďte zálohu v Akeeba Backup, ale nastavte si typ zálohy ZIP. Pak můžete bez problémů po stažení (zásadně přes FTP) soubory ze ZIPu, dle potřeby, běžně vykopírovat v manageru... ale jestli jste nepoužil zálohu a kickstart.php, můžete mít těch chyb v nastavení hromadu...
Poděkovali: David
13. kvě 2017 18:21 #131375
Odpověď od David
Uživatel
Hned na začátku děkuji za "postrčení", celou dobu jsem si totiž myslel že to leží na .htaccess, odstranil jsem i tem ze složky administrator podle vaší rady a nic se nedělo a to mě ujistila že bude chyba v nastaveni. Chyba se projevovala tím že jsem do řadku $live_site = ''' v configuration.php vepsal lokalni adresu localhost\jmenostranky, po smazání vše funguje.
Ještě jednou díky.
David
Ještě jednou díky.
David