Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Přesměrování po registraci
27. čvn 2014 10:35 #116765
Po registraci nového uživatele a prvním přihlášení se automaticky zobrazí Profil uživatele. Nemohu najít, kde je možné to změnit.
V modulu přihlášení tato volba je, to mi funguje, ale po registraci, na to nemohu přijít.
V modulu přihlášení tato volba je, to mi funguje, ale po registraci, na to nemohu přijít.
27. čvn 2014 12:39 #116771
Odpověď od Cony
Moderátor
V položce menu pro přihlášení (typ Uživatel - přihlašovací formulář) jsou parametry Přesměrování po přihlášení a Přesměrování po odhlášení.
27. čvn 2014 14:30 #116773
Odpověď od dakadam
Uživatel
Ano. To píšu ve druhé větě mého dotazu. Že ve při nastavení přihlášení tam tato volba je.
Ale po zeregistrování nového uživatele se provede vstup do stránek takto:
- pokud klikne na aktivační dokaz zaslaný mailem, připojí ho odkaz na stránky Joomly a zobrazí mu Profil uživatele.
- pokud je povoleno po registraci přímé připojení na stránky, zobrazí se milému novénu uživateli jeho profil.
Toto zobrazení Profilu uživatele potřebuji obejít a připojit uživatele již na mnou určenou stránku.
Ale po zeregistrování nového uživatele se provede vstup do stránek takto:
- pokud klikne na aktivační dokaz zaslaný mailem, připojí ho odkaz na stránky Joomly a zobrazí mu Profil uživatele.
- pokud je povoleno po registraci přímé připojení na stránky, zobrazí se milému novénu uživateli jeho profil.
Toto zobrazení Profilu uživatele potřebuji obejít a připojit uživatele již na mnou určenou stránku.
27. čvn 2014 14:38 #116775
Odpověď od dakadam
Uživatel
Pokud je uživatel již registrován a použije přihlášení buď pomocí modulu, nebo odkazu, tak se po přihlášení dostane na určenou stránku. To funguje.
Ale já píšu o registraci a prvním AUTOMATICKÉM přihlášení.
Např. po kliknutí na aktivační odkaz v mailu je se uživatel bez přihlašování dostane na stránku Profil uživatele, aniž by použil odkaz z menu, nebo z modulu,
Ale já píšu o registraci a prvním AUTOMATICKÉM přihlášení.
Např. po kliknutí na aktivační odkaz v mailu je se uživatel bez přihlašování dostane na stránku Profil uživatele, aniž by použil odkaz z menu, nebo z modulu,
27. čvn 2014 15:06 #116776
Odpověď od dakadam
Uživatel
Po prvním připojení zaregistrovaného uživatele je tento uživatel přesměrován na adresu:
index.php/component/users/profile
Já jsem kde to šlo, nastavil přesměrování na stránku, kterou chci já.
Opakuji, že při již dalším přihlášení již registrovaného uživatele se uživatel připojí na stránku, kterou jsem určil.
Ten problém je jen po registraci uživatele.
index.php/component/users/profile
Já jsem kde to šlo, nastavil přesměrování na stránku, kterou chci já.
Opakuji, že při již dalším přihlášení již registrovaného uživatele se uživatel připojí na stránku, kterou jsem určil.
Ten problém je jen po registraci uživatele.
27. čvn 2014 15:41 #116777
Odpověď od Cony
Moderátor
Ale já pořád píšu o tom samém, vy to jen nechcete vyzkoušet.
Pokud Vím po kliknutí na odkaz v mailu se zobrazí přihlašovací formulář. Tam se teprve přihlásíte. Automaticky Vás systém nepřihlásí.
No a tu stránku s přihlášením dokážete ovlivnit tak, že vytvoříte položku menu přihlašovací formulář a v ní si nastavíte to přesměrování.
Pokud Vím po kliknutí na odkaz v mailu se zobrazí přihlašovací formulář. Tam se teprve přihlásíte. Automaticky Vás systém nepřihlásí.
No a tu stránku s přihlášením dokážete ovlivnit tak, že vytvoříte položku menu přihlašovací formulář a v ní si nastavíte to přesměrování.
27. čvn 2014 15:50 #116779
Odpověď od dakadam
Uživatel
Jak už jsem psal, mám jak v Modulu přihlášení, tak v odkazu Přihlášení nastavenou moji stránku.. Jak Modul přihlášení, tak odkaz Přihlášení mám Zneveřejněný..Na Registraci a Přihlášení používám jiný modul. V něm mám nastavenu stránku po přihlášení. To také funguje. Po přihlášení - řekl bych - dříve - přihlášeného uživatele, se mi systém na určenou stránku připojí.
Nevím, kde je nastavena stránka - Profil uživatele.
Nevím, kde je nastavena stránka - Profil uživatele.
27. čvn 2014 16:01 #116780
Odpověď od dakadam
Uživatel
tak už jsem na to asi přišel. Přesměrování jsem měl nastaveno jak v Modulu, tak i v odkazu v menu. Protože ale používám na přihlášení jiný modul, měl jsem odkaz Přihlášení v Menu, tak i přihlašovací Modul vypnutý.
Zkusel nyní odkaz v Menu zapnout - zveřejnit a zdá se, že to funguje.
Nenapadlo měl, že vypnutá odkaz bude na to mít vliv.
Protože Přihlášení z jibého přihlašovacího Moduli mi funguje.
Tak děkuji podporu! Všechno jsem tak znovu prošel a přišlo se na to!
Zkusel nyní odkaz v Menu zapnout - zveřejnit a zdá se, že to funguje.
Nenapadlo měl, že vypnutá odkaz bude na to mít vliv.
Protože Přihlášení z jibého přihlašovacího Moduli mi funguje.
Tak děkuji podporu! Všechno jsem tak znovu prošel a přišlo se na to!
27. čvn 2014 16:33 #116781
Odpověď od Cony
Moderátor
Přesměrování na přihlašovací stránku po aktivaci je řešeno přímo v komponentě uživatelů. Je to ale udělané tak, že se nejprve podívá jestli není v menu položka která by byla použitelná (tj. zveřejněná, ukazující na přihlašovací formulář ve správném jazyce), pokud je, tak ji použije. No a v ní když je vyplněna adresa pro přesměrování tak se použije, když ne tak je automaticky přesměrování na profil.
27. čvn 2014 17:05 #116783
Odpověď od dakadam
Uživatel
Ano.
To je přesný popis funkce.
V hloubi duše jsem to vnímal jako implicitní nastavení. Ale - přišli jsme na to!
Děkuji!
To je přesný popis funkce.
V hloubi duše jsem to vnímal jako implicitní nastavení. Ale - přišli jsme na to!
Děkuji!
Nejnovější příspěvky