Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vložení tabulky do článku
17. úno 2014 20:47 #114555
Přeji všem dobrý večer,
prosím o radu zkušené. Potřebuji vložit do těla šlánku nějakou tabulku a tu mít zarovnanou na střed stránky. Ale ať se snažím jak chci, nějak se mi to nevede. Používám JCE editor a Joomlu mám 2.5.18. Potíž je v tom, že když vložím tabulku (např. 2 řádky a 2 sloupce) tak Table Align nastavím na Middle a tabulka se ukáže na místě, které jsem nastavil. Jakmile to ale uložím, tak se mi to vše přepíše a tabulka je vlevo
Někde jsem se na fóru dočetl, že to bude nejspíš problém šablony ale přiznám se, že netuším, kde to v té změti kódů najít. Mám šablonu udělanou v Artisteeru ale ani tam jsem nějak nedohledal, kde jednoduše nastavit pozici pro případně vkládané tabulky do článku.
Můžete prosím někdo poradit?
Moc děkuji
prosím o radu zkušené. Potřebuji vložit do těla šlánku nějakou tabulku a tu mít zarovnanou na střed stránky. Ale ať se snažím jak chci, nějak se mi to nevede. Používám JCE editor a Joomlu mám 2.5.18. Potíž je v tom, že když vložím tabulku (např. 2 řádky a 2 sloupce) tak Table Align nastavím na Middle a tabulka se ukáže na místě, které jsem nastavil. Jakmile to ale uložím, tak se mi to vše přepíše a tabulka je vlevo
Někde jsem se na fóru dočetl, že to bude nejspíš problém šablony ale přiznám se, že netuším, kde to v té změti kódů najít. Mám šablonu udělanou v Artisteeru ale ani tam jsem nějak nedohledal, kde jednoduše nastavit pozici pro případně vkládané tabulky do článku.
Můžete prosím někdo poradit?
Moc děkuji
17. úno 2014 21:05 #114556
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Skutečně je align = middle? Není to CENTER?
17. úno 2014 21:13 #114557
Odpověď od Karel
Nováček
Já pevně doufám že ano.
Když pravým tlačítkem zvolím vlastnosti, tak se mi pro nastavení té dané tabulky zobrazí dvě záložky a hned na té první je krom jiného Table Align rozbalovací menu a tam jsou pouze 4 možnosti:
not_set
Table Align Middle
Table Align Left
Table Align Right
Na druhé záložce je pak možno nastavit :
Seznam tříd
Třídy
Table Id
Table Style
Table Langcode
Table Bgimage
Table Langdir
Table Bordercolor
Table Bgcolor
Tak nevím
Když pravým tlačítkem zvolím vlastnosti, tak se mi pro nastavení té dané tabulky zobrazí dvě záložky a hned na té první je krom jiného Table Align rozbalovací menu a tam jsou pouze 4 možnosti:
not_set
Table Align Middle
Table Align Left
Table Align Right
Na druhé záložce je pak možno nastavit :
Seznam tříd
Třídy
Table Id
Table Style
Table Langcode
Table Bgimage
Table Langdir
Table Bordercolor
Table Bgcolor
Tak nevím
17. úno 2014 21:35 - 17. úno 2014 21:41 #114558
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Když už jsem to nakousl, tak jsem to i zkusil. Mám také JCE a J2.5.18.
Když vložím takublku v JCE (WYSIWIG), zarovnám ji ve volbách na střed a pak přepnu do HTML, je tam center.
<table border="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
</tbody>
</table>
Nevím jestli si rozumíme, ale v HTML je určitě center (v html i ve style=align...)
Aha, už vím, co myslíš. Pravým tlačítkem. Ale to middle je jen nabídka, když si stáhneš češtinu, je tam "na střed". Ve skutečnosti se vygeneruje HTML tag center. Přepni to do html a uvidíš. Jeslti tam je center, může být problém ještě jinde. Vyzkoušej víc prohlížečů, co to dělá.
Když vložím takublku v JCE (WYSIWIG), zarovnám ji ve volbách na střed a pak přepnu do HTML, je tam center.
<table border="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
</tbody>
</table>
Nevím jestli si rozumíme, ale v HTML je určitě center (v html i ve style=align...)
Aha, už vím, co myslíš. Pravým tlačítkem. Ale to middle je jen nabídka, když si stáhneš češtinu, je tam "na střed". Ve skutečnosti se vygeneruje HTML tag center. Přepni to do html a uvidíš. Jeslti tam je center, může být problém ještě jinde. Vyzkoušej víc prohlížečů, co to dělá.
17. úno 2014 21:54 #114559
Odpověď od Karel
Nováček
tak teď už si rozumíme, omlouvám se
Bohužel ale výsledek je stejný, to znamená že když upravím tabulku v editoru, tak se zobrazí uprostřed ale jakmile článek uložím nebo přepnu do HTML, tak nastavení zmizí. To samé je i opačně. Kód ručně vložím v HTML a jak přepnu do editoru abych si to prohlédl no a tabulka je zase vlevo.
Buď je něco špatně nastaveného v Joomla nebo v šabloně
Bohužel ale výsledek je stejný, to znamená že když upravím tabulku v editoru, tak se zobrazí uprostřed ale jakmile článek uložím nebo přepnu do HTML, tak nastavení zmizí. To samé je i opačně. Kód ručně vložím v HTML a jak přepnu do editoru abych si to prohlédl no a tabulka je zase vlevo.
Buď je něco špatně nastaveného v Joomla nebo v šabloně
17. úno 2014 22:14 #114560
Odpověď od fwd
Pokročilý uživatel
Zkus na hotové stránce (ne v editoru) v prohlížeči pravým tlačítkem "Zkontrolovat kód" nebo Firebug), tam je vidět kód stránky a lze ho zkušebně upravovat.