Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Vložení odkazu do článku

29. říj 2013 09:57 #112135
Vložení odkazu do článku od Martina
Uživatel
Ahoj, nevíte, jestli je možné vložit do textu článku odkaz na jiný článek, který je sice napsaný a zveřejněný v adminu, ale na samotných stránkách se nikde nevyskytuje? Něco jako když si při tvorbě menu můžu zvolit "typ položky nabídky", aby mi odkazovala na jeden vybraný článek.
Jde mi o to, aby se mi jeden článek nevyskytoval na stránkách dvakrát, ale taky aby mi breadcrumbs ukazoval cestu zpět na stránku ze které jsme odkazovali a ne do třeba úplně jiné kategorie, kde se článek skutečně nachází. Např. budou to firemní stránky týkající se el. požární signalizace a chci, aby se cesta k ústřednám zobrazovala jako: Hlavní strana - Elektrická požární signalizace - EPS pro vagóny - Ústředna, a ne jako Hlavní strana - Elektrická požární signalizace - EPS pro vagóny - Umístění článku - Ústředna.
Šlo by to nějak vykoumat, nebo je můj výmysl nereálný..?

29. říj 2013 10:05 #112137
Odpověď od Bong
Moderátor
Odkaz z textu článku tedy umíte udělat a jde vám jen o zobrazení v mod_breadcrumbs?

Řešení jste na fóru hledal? breadcrumbs nebo drobečková nápověda

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. říj 2013 11:53 #112139
Odpověď od Martina
Uživatel
Ano, to jsem projela, ale nic mi nepřipadá užitečné. Drobečky prostě jen zobrazí, kam jsem umístila článek, od toho jsou a nemůžu chtít, aby se chovaly jinak. Problém bude v tom odkazu. Zkouším teď JCE editor - klepnu na tlačítko pro vložení odkazu, vyberu článek, vložím. Do drobečků se mi ale cpe název kategorie ve které je článek, takže cesta vypadá takto: Hlavní strana - Elektrická požární signalizace - EPS pro vagóny - EPS pro vagóny - Ústředna. Přičemž jeden odkaz vede na správnou stránku ze které jsme vyšli a ten druhý na všechny články spadající do kategorie v jakémsi blogovém uskupení. Jde se zbavit toho druhého odkazu?

29. říj 2013 14:19 #112144
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejlepší je vše zařadit do těch správných kategorií. Netuším k čemu je "skrytý" článek viditelný jen z odkazu. Informace jsou od toho aby byly hned na ráně.

Ale celé je to o tom, zda máte nebo nemáte a jak nastaveny odkazy na články a kategorie v položkách menu. Tyto položky mohou být i v menu, které nemá zveřejněný modul a pro uživatele není viditelné, ale pomůže vám s podobnými problémy. Dále samozřejmě lze využít například nějaké SEF rozšíření, to vám umožní prakticky cokoli.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.