Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Joomla! - přesun (migrace) na nový webhosting.
22. zář 2013 10:28 #111281
Dobrý den,
na netu jsem si prošel nespočet návodu, jak překopírovat Joomlu z jednoho hostingu na druhý.
Také jsem zkoušel utility pro migraci například Akeeba Backup apod.
Takže můj problém:
Akeeba bohužel nemohu nainstalovat, jelikož na prvním webhostingu se používá starší verze PHP.
A u ostatních ani nevím, jak postupovat. (resp. Jaký je postup při využití nějakého podobného modulu na backup & restore). To jako pak musím na novém webhostingu nainstalovat čistou Joomlu ve stejné verzi. a pak nainstalovat první aplikaci tedy nějaký ten backup modul a poté zadat restore a najít uložený backup z té předchozí verze?
Nicméně vydal jsem se nakonec klasickým postupem tedy Kopírování přes FTP všech složek a samozřejmě vyexportování databáze.
Po nahrátí na novy webhosting a import databáze a následná úprava configuration.php souboru, se mi nedaří spustit webové stránky, ani Administrátorské rozhraní.
Prostě to vyskočí v tomto znění: 404 - Kategorie nebyla nalezena.
a Administrátorské rozhraní je jen bílá plocha.
Někde jsem četl že je to způsobeno rozdílnou verzí MySQL a že problém může být zde.
Vážně už nevím jak to dál řešit, proto se zkusím optat zde.
Předem díky za jakékoliv nápady...
na netu jsem si prošel nespočet návodu, jak překopírovat Joomlu z jednoho hostingu na druhý.
Také jsem zkoušel utility pro migraci například Akeeba Backup apod.
Takže můj problém:
Akeeba bohužel nemohu nainstalovat, jelikož na prvním webhostingu se používá starší verze PHP.
A u ostatních ani nevím, jak postupovat. (resp. Jaký je postup při využití nějakého podobného modulu na backup & restore). To jako pak musím na novém webhostingu nainstalovat čistou Joomlu ve stejné verzi. a pak nainstalovat první aplikaci tedy nějaký ten backup modul a poté zadat restore a najít uložený backup z té předchozí verze?
Nicméně vydal jsem se nakonec klasickým postupem tedy Kopírování přes FTP všech složek a samozřejmě vyexportování databáze.
Po nahrátí na novy webhosting a import databáze a následná úprava configuration.php souboru, se mi nedaří spustit webové stránky, ani Administrátorské rozhraní.
Prostě to vyskočí v tomto znění: 404 - Kategorie nebyla nalezena.
a Administrátorské rozhraní je jen bílá plocha.
Někde jsem četl že je to způsobeno rozdílnou verzí MySQL a že problém může být zde.
Vážně už nevím jak to dál řešit, proto se zkusím optat zde.
Předem díky za jakékoliv nápady...
22. zář 2013 11:29 #111282
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Těch příčin může být několik ... od neuplného překopírování všech souborů, přes špatně importovanou databázi, špatně upravený configuration.php, až po webhosting, který má problém s Joomlou.
Být vámi, tak řeknu někomu, kdo má s přesunem Joomly na jiný hosting už nějaké zkušenosti. Ušetří vám to spoustu času...
Být vámi, tak řeknu někomu, kdo má s přesunem Joomly na jiný hosting už nějaké zkušenosti. Ušetří vám to spoustu času...
22. zář 2013 12:36 #111283
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Čímpak a jak jste soubory přes FTP kopíroval? Jakou verzi Joomla vlastně chcete přesunovat? Jaká verze PHP a MySQL tam běží? Nějak se mi nechce věřit, že Akeeba Backup nejde nainstalovat tam kde běží J2.5
Dáte-li podrobnější informace, je možné dát i nějakou radu, jinak stále platí možné problémy popsané v předchozím příspěvku.
Dáte-li podrobnější informace, je možné dát i nějakou radu, jinak stále platí možné problémy popsané v předchozím příspěvku.
22. zář 2013 13:12 #111285
Odpověď od Tomáš Holík
Uživatel
informace z phpMyAdmin:
databázový server:
5.5.30-30.2 (starý)
5.6.13 (nový)
webový server:
cpsrvd 11.36.2.4 (starý)
libmysql 5.0.96
apache (nový)
libmysql 5.5.27
A jinak kopíroval jsem to klasicky přes FTP Filezillu, celý adresář. Mám tam všechny soubory, žádnej problém nenastal. A ani nenastal při exportu databáze, nebo při importu databáze.
Ale te´d jsem se všiml, když jsem na titulce v MyAdmin na novém serveru, tak dole ve spod je napsáno s vykřičníkem:
Používaný MySQL modul v PHP je kompilován pro MySQL 5.5.27 a server používá verzi 5.6.13. Používání různých verzí může způsobit problémy.
Tak jestli náhodou tedy fakt nebude problém jen v těch verzích SQL. ?
Ps. jinak já bych to rád udělal přes to Akeeba, ale vážně mi to vždy hodí hlášku, že se to nemůže nainstalovat kvůli staré verzi PHP a to jsem zkoušel jejich obě verze...
databázový server:
5.5.30-30.2 (starý)
5.6.13 (nový)
webový server:
cpsrvd 11.36.2.4 (starý)
libmysql 5.0.96
apache (nový)
libmysql 5.5.27
A jinak kopíroval jsem to klasicky přes FTP Filezillu, celý adresář. Mám tam všechny soubory, žádnej problém nenastal. A ani nenastal při exportu databáze, nebo při importu databáze.
Ale te´d jsem se všiml, když jsem na titulce v MyAdmin na novém serveru, tak dole ve spod je napsáno s vykřičníkem:
Používaný MySQL modul v PHP je kompilován pro MySQL 5.5.27 a server používá verzi 5.6.13. Používání různých verzí může způsobit problémy.
Tak jestli náhodou tedy fakt nebude problém jen v těch verzích SQL. ?
Ps. jinak já bych to rád udělal přes to Akeeba, ale vážně mi to vždy hodí hlášku, že se to nemůže nainstalovat kvůli staré verzi PHP a to jsem zkoušel jejich obě verze...
22. zář 2013 13:24 #111287
Odpověď od Bong
Moderátor
Mě by spíše pomohlo co vám píše (stará i nová) Joomla samotná v Stránky - Systémové informace
Verze databáze
Porovnávání databáze
Verze PHP
Webový server
Rozhraní mezi Webovým serverem a PHP
Verze Joomla!
Verze platformy Joomla!
User Agent
Aby bylo tyto údaje možné porovnat s požadavky www.joomla.org/technical-requirements.html
Verze databáze
Porovnávání databáze
Verze PHP
Webový server
Rozhraní mezi Webovým serverem a PHP
Verze Joomla!
Verze platformy Joomla!
User Agent
Aby bylo tyto údaje možné porovnat s požadavky www.joomla.org/technical-requirements.html
22. zář 2013 13:41 #111289
Odpověď od Tomáš Holík
Uživatel
Ze starého webhostingu informace mám, ale z nového je mít nemohu, však se nedostanu ani do administrace, natož spustím stránky. nicméně nový server je naprosto v pořádku a připraven i pro Joomlu 3.1, jelikož na stejném serveru mi 3.1 běží a bez problémů (prostě čistá instalace). Tudíž přidám alespoň screen z té 3.1 (bylo by to stejnak to samé jako u té 2.5)
OLD:
[img size=861x336] www.jpeg.cz/images/2013/09/22/PjzCG.jpg [/img]
NEW:
[img size=1038x465] www.jpeg.cz/images/2013/09/22/BHm.jpg [/img]
OLD:
[img size=861x336] www.jpeg.cz/images/2013/09/22/PjzCG.jpg [/img]
NEW:
[img size=1038x465] www.jpeg.cz/images/2013/09/22/BHm.jpg [/img]