Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Důležité Inštalácia Joomla na active.24.cz

16. zář 2013 09:13 #111119
Odpověď od Andrea
Nováček
to by som rada, ale nedá sa mi dostať do globálnych nastavení, vyhadzuje mi to chybu:

Chyba pri vyrizovani pozadavku

Server nevratil zadnou webovou stranku, kterou by bylo mozne zobrazit.
Pravdepodobna pricina teto chyby je ve scriptu, ktery webovou stranku generuje.
Error while serving request

Server didn't return any web site which can be shown.
Probable cause of problem is in script which generates this web page.

Bong napsal: TO andreah77: zkuste se podívat do administrace Joomly, zda nemáte zapnutou FTP vrstvu.

TO Martin70: s operačním systémem tento problém nesouvisí. Prostě jsou na serveru odlišní vlastníci složek a souborů pro složky a soubory vytvořené skriptem (Joomla, kickstart,...) a přes FTP (TC, Filezilla,...). Pokud vytvoříte složku nebo soubor přes FTP, nelze k nim plně přistupovat přes skrip a naopak.

16. zář 2013 09:15 - 16. zář 2013 09:16 #111120
Odpověď od Andrea
Nováček
v configuration.php mám napísané FTB enable 1, nemá tam byť nula? teraz neviem či je 0 nie a 1 áno alebo opačne. Aj keď som to zmenila na 0, nepomohlo.

16. zář 2013 09:18 #111121
Odpověď od Martin70
Zkušený uživatel
To Bong: Já vím, psal jsem to proto, že nedokážu poradit s konkrétní operací v TC, protože ho neznám.

16. zář 2013 09:30 - 16. zář 2013 09:31 #111122
Odpověď od Bong
Moderátor
TO andreah77: administrace Joomly není soubor configuration.php, když editujete tento soubor, budete k němu přistupovat jako vlastník přes FTP, to je na vašem hostingu chyba. Změny provádějte v administraci Joomly. Ale máte pravdu, mělo by tam být:
Code:
public $ftp_enable = '0';
Pořád nevím proč nezkusíte tu instantní instalaci, kterou vám hosting nabízí.

TO Martin70: tak to jsem před tím špatně pochopil...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

16. zář 2013 09:38 #111123
Odpověď od Andrea
Nováček
s tou inštaláciou by som to skúsila ale nemám prístup do zákazníckeho centra, nie je to moja webová stránka, tak preto

16. zář 2013 13:54 #111128
Odpověď od Andrea
Nováček
toto mi práve prišlo z active24:
na operačním systému Windows není možné skrze FTP měnit chmod souborům a adresářům, to by šlo pouze na OS Linux. Změnili jsme Vám globálně úroveň zabezpečení na Standardní, což by Vám mělo pomoci. Nicméně bychom Vám stejně doporučovali změnu operačního systému na Linux, kde běh systémů jako je Joomla je daleko lepší a máte možnost i ovlivnit právě chmod.

tak čo mám teraz urobiť, neviem. Znova to asi vymažem, nanovo to nainštalujem, či to pomôže neviem.