Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Důležité Uzamčení souboru configuration.php
01. čvn 2013 09:44 #108163
Dobré ráno všem,
obracím se na Vás všechny s dotazem - stáhl jsem si pro svůj web novou free šablonu. Jenže když se podívám do systémových informací a následně na práva složek, tak vidím, že mi nelze měnit soubor CONFIGURATION.PHP
Co je kde špatně? Musím někde něco nastavit? Nebo to tak má být?
Moc díky za odpovědi.
obracím se na Vás všechny s dotazem - stáhl jsem si pro svůj web novou free šablonu. Jenže když se podívám do systémových informací a následně na práva složek, tak vidím, že mi nelze měnit soubor CONFIGURATION.PHP
Co je kde špatně? Musím někde něco nastavit? Nebo to tak má být?
Moc díky za odpovědi.
01. čvn 2013 10:05 #108165
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
A jak to souvisí s tou šablonou? Nejdou vám provádět změny třeba v Globálním nastavení, nebo máte jiný problém?
01. čvn 2013 10:21 #108166
Odpověď od Vojtěch Doskočil
Uživatel
Chtěli bychom na tu stránku vkládat reklamní bannery, ale nemůžeme se probojovat ke zdrojovému kodu stránky. Poradíte, prosím, jak vložit reklamní banner a trochu ho upravit?
01. čvn 2013 10:56 #108167
Odpověď od Bong
Moderátor
Reklamní banner vložíte do stránek celkem snadno. Buď použijete vestavěnou komponentu a modul Bannery, které najdete přímo v Joomle, nebo můžete například kód banneru vložit přímo do modulu Vlastní HTML a modul pak následně zveřejnit dle potřeby. dále je možno použít
nějaké rozšíření pro bannery
.
Prostě možností máte dost a není nutné se hrabat v kódu Joomly, nebo šablony. Jestli ale máte na mysli, že šablona neobsahuje vámi požadovanou pozici pro umístění modulu s bannerem, je to trochu jiná věc.
Prostě možností máte dost a není nutné se hrabat v kódu Joomly, nebo šablony. Jestli ale máte na mysli, že šablona neobsahuje vámi požadovanou pozici pro umístění modulu s bannerem, je to trochu jiná věc.
01. čvn 2013 13:28 #108170
Odpověď od Vojtěch Doskočil
Uživatel
Já se ale potýkám s problémem, že vůbec nedokážu ten banner zobrazit, ani vložit. Prostě mi to celé nejde. A jsem z toho celkem zmatený. Asi to prostě dělám celé blbě. Firma, které chci udělat reklamu mi vygeneruje tohle:
<script type="text/javascript" src=" www.dovolena.cz/banner.php?w=250&h=250&aid=1809&cid=3388 ">,
a to já mám vložit kam? Oni mi totiž nenabízejí možnost uložit obrázek banneru, ale tohle je odkaz na banner na stránkách www.dovolena.cz ..
Jsem z toho jelen..
<script type="text/javascript" src=" www.dovolena.cz/banner.php?w=250&h=250&aid=1809&cid=3388 ">,
a to já mám vložit kam? Oni mi totiž nenabízejí možnost uložit obrázek banneru, ale tohle je odkaz na banner na stránkách www.dovolena.cz ..
Jsem z toho jelen..
01. čvn 2013 18:42 #108174
Odpověď od Bong
Moderátor
Já jsem jelen z toho, jak to z vás leze...
Vložit kód můžete libovolně do obsahu Joomly. Tedy klidně do článku, nebo třeba zmiňovaného modulu Vlastní HTML. Pokud vám kód nejde vložit, hledjte zde na fóru, nebo rovnou v nastavení Joomly či editoru (filtrování textu).
Seznamte se s prací a ovládáním Joomly. Je to CMS, tedy není to o hrabání se v kódu šablon a podobně.
Vložit kód můžete libovolně do obsahu Joomly. Tedy klidně do článku, nebo třeba zmiňovaného modulu Vlastní HTML. Pokud vám kód nejde vložit, hledjte zde na fóru, nebo rovnou v nastavení Joomly či editoru (filtrování textu).
Seznamte se s prací a ovládáním Joomly. Je to CMS, tedy není to o hrabání se v kódu šablon a podobně.