Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vývojová vs. produkční verze webu
30. kvě 2013 11:53 #108097
Zdravím,
mám vytvořené webovky, které v současné době obsahují první část z celkových pěti. Do teď jsem změny na tomto webu dělal tak, že jsem si vše připravil na localu a poté nahrál na server. Následně jsem začal tvořít na localu druhou část těchto stránek, kterou ale nechci zveřejnit dokud nebude hotová, což jsem řešil tím, že jsem si opět změny v první části tvořil na localu a po natažení na server jsem jen zneplatnil odkaz na druhou část.
Nyní jsem ale v situaci, kdy si ten člověk, pro kterého dělám stránky, chce provádět část změn na webu sám. Tím ale ztrácím přehled o změnách a ve chvíli, kdy přehraju upravenou verzi z localu na server, tak přijdu o změny provedené tím člověkem na serveru.
Jak tohle kdo řešíte? Nenpřišel jsem zatím na žádný systém, který by mi vyhovoval a kterým bych udržel změny pod kontrolou.
To jen tak na odlehčenou do diskuze
mám vytvořené webovky, které v současné době obsahují první část z celkových pěti. Do teď jsem změny na tomto webu dělal tak, že jsem si vše připravil na localu a poté nahrál na server. Následně jsem začal tvořít na localu druhou část těchto stránek, kterou ale nechci zveřejnit dokud nebude hotová, což jsem řešil tím, že jsem si opět změny v první části tvořil na localu a po natažení na server jsem jen zneplatnil odkaz na druhou část.
Nyní jsem ale v situaci, kdy si ten člověk, pro kterého dělám stránky, chce provádět část změn na webu sám. Tím ale ztrácím přehled o změnách a ve chvíli, kdy přehraju upravenou verzi z localu na server, tak přijdu o změny provedené tím člověkem na serveru.
Jak tohle kdo řešíte? Nenpřišel jsem zatím na žádný systém, který by mi vyhovoval a kterým bych udržel změny pod kontrolou.
To jen tak na odlehčenou do diskuze
30. kvě 2013 14:32 #108103
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
moznosti je mnoho, zalezi, jake zmeny delate vy a jake dela majitel a proc nedostane cely web rovnou
je rozdil, zda menite soubory, ci databazi, ci nastaveni, ...
je rozdil, zda menite soubory, ci databazi, ci nastaveni, ...
Joomla! pro každého
30. kvě 2013 16:31 #108112
Odpověď od Jiří
Začátečník
No ze strany majitele jde o změny novinek, přidání fotogalerií a občas nějaká ta změna v textu. Web nemůže dostat celý, jelikož jej postupně vytváříme, jak se rekonstuuje podnik.
31. kvě 2013 06:19 #108120
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
ok, takze uzivatel nahrava fotky (soubory) a meni clanky (databaze)
v tom pripade doporucuji, pokud nechcete mit praci s tim, ze budete neustale predelavat jeho zmeny do sve domaci novejsi verze (ono to zase tak dlouho netrva zkopirovat cast DB, kde jsou clanky a par souboru z ftp), tak sve zmeny delejte na stejnem webu
v tom pripade doporucuji, pokud nechcete mit praci s tim, ze budete neustale predelavat jeho zmeny do sve domaci novejsi verze (ono to zase tak dlouho netrva zkopirovat cast DB, kde jsou clanky a par souboru z ftp), tak sve zmeny delejte na stejnem webu
Joomla! pro každého
31. kvě 2013 07:25 #108121
Odpověď od Jiří
Začátečník
No, nechci změny dělat přímo na produkční verzi, takže jsem to vyřešil tak, že jsem vytvořil subdoménu test, kde budu mít vývojovou verzi webu a uživatel bude dělat změny na tomto testu. Po změně mě vždy kontaktuje a já přetáhnu test na produkční verzi. Tím to budu mít pod kontrolou.
Zajímalo mě právě, jak to kdo řeší. Třeba má někdo vychytanější systém
Zajímalo mě právě, jak to kdo řeší. Třeba má někdo vychytanější systém
31. kvě 2013 07:43 #108123
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
jde to resit i synchronizaci, ale to je dost komplikovanejsi
to se vam opravdu chce neustale kopirovat casti DB a x souboru napr 1x denne?
nebo je takovy problem pro uzivatele tyden pockat, a pak dostat cely web?
jen tedy nevim, proc nechcete pracovat primo na produkcnim webu (sablonu si odladite ve stavu "jen pro prihlasene/jen pro adminy/...", komponenty a podobne nahrajete jen 1x a pak je nastavite, pripraveny obsah naimportujete primo do DB atd. a proste odladene veci budete postupne zverejnovat)
pripadne si to u sebe na localu pripravte/naucte/ozkousejte/... a pak to rychle a bezbolestne provedte na ofic. webu
to se vam opravdu chce neustale kopirovat casti DB a x souboru napr 1x denne?
nebo je takovy problem pro uzivatele tyden pockat, a pak dostat cely web?
jen tedy nevim, proc nechcete pracovat primo na produkcnim webu (sablonu si odladite ve stavu "jen pro prihlasene/jen pro adminy/...", komponenty a podobne nahrajete jen 1x a pak je nastavite, pripraveny obsah naimportujete primo do DB atd. a proste odladene veci budete postupne zverejnovat)
pripadne si to u sebe na localu pripravte/naucte/ozkousejte/... a pak to rychle a bezbolestne provedte na ofic. webu
Joomla! pro každého