Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Zobrazení článku pouze vybraným uživatelům
10. kvě 2013 18:10 #107559
Dobrý den, mám problém ohledně přístupu k článkům. Mám vytvořenou kategorii článků ve kterým je například 20 článků. a potřebuji aby se například z těch 20 jich 8 zobrazilo všem, pak 2 články uživateli č.1, 4 články uživateli č.2 a tak dál. Nevíte jak to zajistit abych nemusel pro každého uživatele vytvářet samostatnou úroveň přístupu a samostatnou skupinu? pro pár uživatelů by to nebyl problém ale do budoucna by to bylo neúnosné. případné jestli je pro toto řešení nějaký modul či nějaký figl
Díky
Díky
10. kvě 2013 18:33 #107560
Odpověď od Petr Drozda
Nováček
Nehledáš problémy tam, kde nejsou? Vytvoř pár smysluplných uživ. skupin, které řeší rozdílné přístupy k obsahu a pak je jen přiřadíš uživatelům. Co chceš víc?
11. kvě 2013 03:23 #107571
Odpověď od jakub koudelka
Uživatel
Problém je v tom, že pokud budu mít například 100 uživatelů tak budu muset vytvořit 100 skupin uživatelů a dalších 100 úrovní přístupů což mi příjde jako trojí práce na víc. Proto se ptám jestli není nějaký jednoduší způsob.
11. kvě 2013 04:05 - 11. kvě 2013 04:07 #107574
Odpověď od Petr Drozda
Nováček
Chceš říct, že budeš mít 100 uživatelů a u každého z nich chceš mít rozdílnou úroveň přístupu k obsahu nebo se tam vyskytují zákonitosti a stačí 10-20 uživ. skupin (typů přístupů)? Já v informačním systému spravuju 2 500 uživatelů se 60 uživ. skupinami, které mají stovky kontrolních bodů, a chybku v tom nevidím. Je to sice překomplikovaný, ale nutný. Nikdo nic lepšího pro správu uživatelů nevymyslel. Je to tisíckrát lepší, než nastavovat individuální práva pro 2 500 uživatelů. Skupiny v Joomla můžeš kopírovat, včetně kontrolních bodů.
Jestli tě dobře chápu, tak ze 20 článků se má 8 zobrazit všem, 2 články uživateli č.1, 4 články uživateli č.2, a tak dál. Podle mě první skupinu definovat nemusíš, to bude registrovaný uživ. Zbývají ti dvě skupiny, jedna pro uživatele typu č.1 a druhá pro uživatele typu č.2, atd. Myslím, že toho tady ani v rozšířeních Joomly moc nevybádáš. Je na tobě, abys nadefinoval systém zákonitostí v přístupu k obsahu (ale i jeho utváření), které se nějakým opakují, a podle toho vytvořil adekvátní uživatelské skupiny. Zde platí přímá úměra - čím komplikovanější a více bezhlavě si to vymyslíš, tím ti to dá více práce
Jestli tě dobře chápu, tak ze 20 článků se má 8 zobrazit všem, 2 články uživateli č.1, 4 články uživateli č.2, a tak dál. Podle mě první skupinu definovat nemusíš, to bude registrovaný uživ. Zbývají ti dvě skupiny, jedna pro uživatele typu č.1 a druhá pro uživatele typu č.2, atd. Myslím, že toho tady ani v rozšířeních Joomly moc nevybádáš. Je na tobě, abys nadefinoval systém zákonitostí v přístupu k obsahu (ale i jeho utváření), které se nějakým opakují, a podle toho vytvořil adekvátní uživatelské skupiny. Zde platí přímá úměra - čím komplikovanější a více bezhlavě si to vymyslíš, tím ti to dá více práce