Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Administrační rozhraní je prázdné
26. dub 2013 21:37 #106991
Ahoj tak jsem asi trochu omylem blbnul v nastavení uživatelů resp oprávnění skupin nebo co....
Měnil jsem jen kategorii nebo možná i ten přístup u skupiny Special.
Myslel jsem si že admin jen jen v SuperUser daný nebo jako Administrator,
ale zaboha se mi nic teď neobjeví, doufám že to půjde nějak nahodit nazpět, nerad bych přišel o všechno ...
Vidím jen napdsi Správa a dolní patičku... případně náhled webu a Odhlásit se.
Měnil jsem jen kategorii nebo možná i ten přístup u skupiny Special.
Myslel jsem si že admin jen jen v SuperUser daný nebo jako Administrator,
ale zaboha se mi nic teď neobjeví, doufám že to půjde nějak nahodit nazpět, nerad bych přišel o všechno ...
Vidím jen napdsi Správa a dolní patičku... případně náhled webu a Odhlásit se.
27. dub 2013 09:45 #106999
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Web není od toho, aby se na něm blblo. Pro tyto účely si zřiďte nějaký tréningový.
Možnosti nápravy jsou následující:
Možnosti nápravy jsou následující:
- obnovit stránky ze zálohy
- nainstalovat čistou Joomlu
- opravit nastavení oprávnění přímo v databázi
27. dub 2013 14:02 #107009
Odpověď od Tomáš Holík
Uživatel
Tak paráda, díky za tip.
Co když nemám zálohu a čistoi instalaci dělat nechci, už jen kvůli těm všem doplňkům a nastavení...
Co bych tedy měl v DB udělat?
Jsem v tomhle bohužel novej, tak nevím kde co přesně změnit... Díky.
Co když nemám zálohu a čistoi instalaci dělat nechci, už jen kvůli těm všem doplňkům a nastavení...
Co bych tedy měl v DB udělat?
Jsem v tomhle bohužel novej, tak nevím kde co přesně změnit... Díky.
27. dub 2013 15:51 #107013
Odpověď od Bong
Moderátor
Těžko radit co máte v databázi změnit. Ani vy sám nevíte co jste kde nastavil.
Porovnejte nastavení dle databáze nově instalované Joomly, čím se liší od nastavení v tabulkách té vaší. Kde máte hledat vám napoví schéma tabulek databáze Joomly . Prostě se nejlépe potřebujete dostat na výchozí nastavení.
Porovnejte nastavení dle databáze nově instalované Joomly, čím se liší od nastavení v tabulkách té vaší. Kde máte hledat vám napoví schéma tabulek databáze Joomly . Prostě se nejlépe potřebujete dostat na výchozí nastavení.
29. dub 2013 11:08 #107061
Odpověď od Tomáš Holík
Uživatel
Ahoj tak se musím přiznat že po chvilce hledání jsem našel konečně řešení.
Samozřejmě vše se týkalo skupiny Special, v které jsem předtím odškrtnul nějaké oprávnění.
Měnil jsem v DB
xxx_assets (root asset) změna rule > {"core.login.site":{"6":1,"2":1},"core.login.admin":{"6":1},"core.login.offline":{"6":1},"core.admin":{"8":1},"core.manage":{"7":1},"core.create":{"6":1,"3":1},"core.delete":{"6":1},"core.edit":{"6":1,"4":1},"core.edit.state":{"6":1,"5":1},"core.edit.own":{"6":1,"3":1}}
xxx_viewlevel Special > rules [6,3,8]
Tak tohle pomohlo a teď je to zas bez problémů ...
Jinak díky všem za pomoc.
Samozřejmě vše se týkalo skupiny Special, v které jsem předtím odškrtnul nějaké oprávnění.
Měnil jsem v DB
xxx_assets (root asset) změna rule > {"core.login.site":{"6":1,"2":1},"core.login.admin":{"6":1},"core.login.offline":{"6":1},"core.admin":{"8":1},"core.manage":{"7":1},"core.create":{"6":1,"3":1},"core.delete":{"6":1},"core.edit":{"6":1,"4":1},"core.edit.state":{"6":1,"5":1},"core.edit.own":{"6":1,"3":1}}
xxx_viewlevel Special > rules [6,3,8]
Tak tohle pomohlo a teď je to zas bez problémů ...
Jinak díky všem za pomoc.