Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Google Analytics - Přehled rychlosti webu

29. bře 2013 09:47 #106112
Může mi někdo poradit, jaká je optimální rychlost webu?
Mám tyto stránky: www.agilityspace.eu , které jsou spuštěny od 15.3.2013
Google Analytics mi vyhodil tyto parametry. Nejsou stránky moc pomalé nebo je to OK?
Prům. doba načítání stránky (s)
6,21
Prům. doba přesměrování (s)
0,03
Prům. doba vyhledávání domény (s)
0,09
Prům. doba připojení k serveru (s)
0,03
Prům. doba odezvy serveru (s)
1,24
Prům. doba stahování stránky (s)
0,17

Prohlížeč Prům. doba načítání stránky (s)
1. Firefox 3,59
2. Chrome 5,23
3. Internet Explorer 17,93

Předem díky za komentáře.
L

29. bře 2013 10:22 #106114
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tak Joomla nepatri k zadnym rychlikum top je znama vec. Ono taky zalezi na tom co na tom webu vsechno mate.

Tady mate test vaseho webu pingdom.com

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

29. bře 2013 10:27 #106115
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
"Optimální rychlost webu" (podle Vaši terminologie), je taková, u které uživatel neremcá, že "to je pomalé".
Na čem závisí uživatelovo remcání?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

29. bře 2013 10:43 #106118
Odpověď od Lenka
Uživatel
Je to poskládáno z JomSocial a JReviews.

Já používám Mozilla Firefox a ode mě ty stránky přijdou k množství obrázku atp. akorát. Ale když jsem je zkusila ze stejného PC prohlížet přes Operu, přišlo mi to teda dost pomalé - být nezávislým návštěvníkem, tak ty stránky poměrně rychle opustím. Ale je pravda, že v té Opeře se mi i ostatní stránky načítaly pomaleji než v Mozille.

Kdyby se chtěl někdo na stránky podívat a vyzkoušet jak se mu jeví jejich rychlost z jeho pohledu budu ráda.

V těch parametrech na google analytics se taky nevyznám - je mi jasné, že čím nižší tím lepší, ale co je zhruba tak únosné? Měl by k tomu někdo nějaký komentář?

29. bře 2013 11:03 #106125
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tak to ze se to nacita v nejakem prohlizeci rychleji nez ve druhem neni chyba vase, ale neschopnost prohlizece.
Na vas web jsme se dival (chrome) a na to ze to je Joomla to beha svizne.

Koukala jste na ten test na pingdom?
Your website is faster than 68% of all tested websites......

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Poděkovali: Lenka

29. bře 2013 11:37 #106128
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
- obdobné informace jako pingdom (bez porovnání s ostatními), zobrazuje i "chromový" (F12) > Network
- 1.8 MB na prvotní načtení a titulní stránku trochu moc, další stránky a načtení (z cache) už tak "hrozné" není

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: Lenka