Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nelze nastavit práva složek tmp a logs
28. bře 2013 10:10 #106084
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Rozlišujte rozšíření (extension) čeho "to" je.
Pokud chcete na straně hostingu (na serveru) pomoci PHP (!) rozbalit archív, tak konfigurace PHP (rozšíření pro PHP) to musí umožňovat.
Informace o konfiguraci PHP zobrazuje informace o nainstalovaných (dostupných) rozšířeních v phpinfo() (v backendu Joomly to jsou Informace o PHP). Obsahuje, například, podobnou informaci:
což Vás informuje o tom, že rozšíření PHP, pro využívání funkcí pro práci s archívy typu "zip" je zapnuta ...
Pokud chcete na straně hostingu (na serveru) pomoci PHP (!) rozbalit archív, tak konfigurace PHP (rozšíření pro PHP) to musí umožňovat.
Informace o konfiguraci PHP zobrazuje informace o nainstalovaných (dostupných) rozšířeních v phpinfo() (v backendu Joomly to jsou Informace o PHP). Obsahuje, například, podobnou informaci:
Code:
zip
Zip enabled
Extension Version $Id: 74f868b5c3320a31af332207df35d4ff525cba1e $
Zip version 1.11.0
Libzip version 0.10.1
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
28. bře 2013 12:07 #106087
Co se týče nativní podpory zip - v některé z verzí PHP (resp. knihovny zlib) je chyba, která se projevuje tak, že větší soubory Zip (s větším množstvím souborů) nelze otevřít. Již jsem se s tím na některých hostinzích setkal. Řešením je buď úprava jádra Joomly, aby ignorovala nativní podporu zip, nebo rozšíření překomprimovat do něčeho jiného (tar.gz).
Odpověď od Cony
Moderátor
A jéé, tak to jsem nějak zpomalený.HonzaKr napsal: Teď už řešíme zase jinou chybu ....
Co se týče nativní podpory zip - v některé z verzí PHP (resp. knihovny zlib) je chyba, která se projevuje tak, že větší soubory Zip (s větším množstvím souborů) nelze otevřít. Již jsem se s tím na některých hostinzích setkal. Řešením je buď úprava jádra Joomly, aby ignorovala nativní podporu zip, nebo rozšíření překomprimovat do něčeho jiného (tar.gz).
28. bře 2013 13:09 #106091
Odpověď od Jiří
Začátečník
Tak vyzkouším ještě tedy zabalit do něčeho jiného. Ještě mě napadá, zda není nějaká možnost nahrát již rozbalené soubory přes ftp a nainstalovat rozšíření z adresáře na serveru z nezabalených souborů?
28. bře 2013 13:43 #106097
Odpověď od Cony
Moderátor
I to lze, nahrajete rozbalený zip na ftp např. do adresářže /tmp/install a v instalátoru pak zadáte tuto cestu v příslušné kolonce.
Poděkovali: Jiří
28. bře 2013 14:16 #106098
Odpověď od Jiří
Začátečník
Dobře, večer vyzkouším a dám vědět. Prozatím všem děkuji za pomoc a přeji hezké Velikonoce
29. bře 2013 11:01 #106123
Odpověď od Jiří
Začátečník
Rozšíření se povedlo nahrát! Takže ještě jednou moc všem děkuji.