Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

2x ruzná komponenta

19. bře 2013 13:10 - 19. bře 2013 13:12 #105724
2x ruzná komponenta od surviki
Uživatel
Ahoj (jmenovitě Bongu protože jak pročítám forum, tak ty odpovídaš na vše :-) )
chci se zeptat jak udělat ve stránkách 2x komponentu -
<div class="citaty"><jdoc:include type="component" /></div>
<div class="stranka"><jdoc:include type="component" /></div>

aby se nezobrazovali do obou...

ono na stránkách nahoře vedle loga by měli být slavné citáty (na každý den jiný by se opakovalo).. nicméně cpe se mi tam i článek který by měl být jen v textu..

a naopak do článku v textu se mi cpe ten citát...

nevíte někdo ? jak přiřadit

(jo použil jsem komponent rquotes)

19. bře 2013 13:19 #105727
Odpověď od Cony
Moderátor
Code:
<jdoc:include type="component" />
musí být v šabloně právě jednou, jedná se o označení místa, kam Joomla vypíše obsah právě zprcovávané komponenty. Pro umístění dalších "bloků" na stránkách slouží moduly. Např. pro ty slavné citáty můžete použít nějaký modul pro zobrazování článků, nebo kde ty citáty máte uložené.
Poděkovali: surviki

19. bře 2013 13:42 #105735
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Tj (v podstatě o tom píše i Cony):
pokud používáte komponentu: extensions.joomla.org/extensions/news-display/quotes/5194
tak ta modul právě "má k dispozici"(po instalaci obsahuje), kde ikonky právě označují:
- komponenta
- modul

čili stačí, když přidáte modul "typu rquotes" a tomu nastavíte vše potřebné ...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

19. bře 2013 13:45 #105737
Odpověď od Bong
Moderátor
Já neodpovídám, jen do všeho kecám... Ale Rquotes má i modul, ty citáty můžete zobrazovat vedle loga v něm... tím splníte i podmínku příspěvku výše.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

19. bře 2013 13:47 - 19. bře 2013 13:48 #105738
Odpověď od Bart
Moderátor

19. bře 2013 15:46 #105749
Odpověď od surviki
Uživatel
ehm jo chápu a nechápu zároveň, komponentu mám nainstalovanou... ale kde je ten modul? nemužu ho najít.. nebo to mám nadefinovat v šabloně? ...

jde mi o to aby byl každý den jiný citát - (ale aby jich v databázi bylo více než 10 .. nejlépe něco kolem 200