Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
ERROR 500 - Internal Server Error!
16. bře 2013 21:13 #105536
Dobrý večer všem odborníkům. Potřeboval bych poradit s jedním problémem, který se mi stal.
Mám vlastní server na Linuxu ( DEBIAN). Dále ISPConfig. Vytvořil jsem si vlastní doménu. Naistaloval jsem Joomlu 2.5.9. Vše v pohodě. Konfigurace PHP je přesně tak, jak má. Problém nastal při nahrávání češtiny, nebo jiného extension či modulu. Ihned vyskočí stránka ERROR 500 - Internal Server Error!
Pravděpodobně to bude chyba v nastavení php.ini ale nevím ,která hodnota je špatně. Děkuji všem za radu.
Mám vlastní server na Linuxu ( DEBIAN). Dále ISPConfig. Vytvořil jsem si vlastní doménu. Naistaloval jsem Joomlu 2.5.9. Vše v pohodě. Konfigurace PHP je přesně tak, jak má. Problém nastal při nahrávání češtiny, nebo jiného extension či modulu. Ihned vyskočí stránka ERROR 500 - Internal Server Error!
Pravděpodobně to bude chyba v nastavení php.ini ale nevím ,která hodnota je špatně. Děkuji všem za radu.
16. bře 2013 21:43 #105537
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Podobné například:
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...rver-error-500#97994
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...u-wedosu-nejde#98742
Jak jste soubory instalace nahrával? Čistou instalaci, nebo jste přesunoval? Máte v pořádku práva a vlastníka složek a souborů? Máte tam .htaccess?
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...rver-error-500#97994
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...u-wedosu-nejde#98742
Jak jste soubory instalace nahrával? Čistou instalaci, nebo jste přesunoval? Máte v pořádku práva a vlastníka složek a souborů? Máte tam .htaccess?
16. bře 2013 21:43 - 16. bře 2013 21:47 #105538
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Dobrý a hezký večer přeji všem monitorovým "divákům", čtenářům RSS, posluchačům Svoxu, Qtranslate a ostatním lidem dobré vůle.
Dobrý večer pane Tuti, vítejte ve fóru zaměřeném na CMS Joomla!, vítejte na Joomlaportlu.
K Vašemu dotazu: V php.ini chybu nemáte. Pokud byste jí tam měl, tak byste CMS Joomla! ani nespustil. Hledejte proto v error logu "toho", kdo chybu hlásí, případně ve všem, co error log má (Joomla, PHP, Apache).
Na tomto místě bych se s Vámi chtěl rozloučit, a popřát hezký večer a dobrou noc, krásné sny a dobré ráno.
V neposlední řadě přeji mnoho úspěchu při správě vlastního serveru.
Dobrý večer pane Tuti, vítejte ve fóru zaměřeném na CMS Joomla!, vítejte na Joomlaportlu.
K Vašemu dotazu: V php.ini chybu nemáte. Pokud byste jí tam měl, tak byste CMS Joomla! ani nespustil. Hledejte proto v error logu "toho", kdo chybu hlásí, případně ve všem, co error log má (Joomla, PHP, Apache).
Na tomto místě bych se s Vámi chtěl rozloučit, a popřát hezký večer a dobrou noc, krásné sny a dobré ráno.
V neposlední řadě přeji mnoho úspěchu při správě vlastního serveru.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
16. bře 2013 21:50 #105539
Odpověď od Petr Tůma
Uživatel
Jedná se o čistou instalaci. Ta proběhla v pořádku.
16. bře 2013 21:57 - 16. bře 2013 21:57 #105540
Odpověď od Bong
Moderátor
Jak jste soubory instalace nahrával?
Máte v pořádku práva a vlastníka složek a souborů?
Máte tam .htaccess?
Zapnul jste si hlášení chyb v Joomla?
Prošel jste poté ve všech error logy, jak se píše výše?
Máte v pořádku práva a vlastníka složek a souborů?
Máte tam .htaccess?
Zapnul jste si hlášení chyb v Joomla?
Prošel jste poté ve všech error logy, jak se píše výše?
16. bře 2013 22:10 #105541
Odpověď od Petr Tůma
Uživatel
Už jsem se posunul dále.... další chybička....
Copy failed
JInstaller: :Install: Failed to copy file /var/www/clients/client1/web2/web/tmp/install_5144df8985ab5/install_5144df8a25639/cs-CZ_TinyMCE/tinymce/jscripts/tiny_mce/langs/cs.js to /var/www/clients/client1/web2/web/media/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/langs/cs.js
Copy failed
JInstaller: :Install: Failed to copy file /var/www/clients/client1/web2/web/tmp/install_5144df8985ab5/install_5144df8a25639/cs-CZ_TinyMCE/TinyMCE_cs-CZ.xml to /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/manifests/files/TinyMCE_cs-CZ.xml
Files Install: Could not copy setup file.
Package Install: There was an error installing an extension: cs-CZ_TinyMCE.zip
Copy failed
JInstaller: :Install: Failed to copy file /var/www/clients/client1/web2/web/tmp/install_5144df8985ab5/install_5144df8a25639/cs-CZ_TinyMCE/tinymce/jscripts/tiny_mce/langs/cs.js to /var/www/clients/client1/web2/web/media/editors/tinymce/jscripts/tiny_mce/langs/cs.js
Copy failed
JInstaller: :Install: Failed to copy file /var/www/clients/client1/web2/web/tmp/install_5144df8985ab5/install_5144df8a25639/cs-CZ_TinyMCE/TinyMCE_cs-CZ.xml to /var/www/clients/client1/web2/web/administrator/manifests/files/TinyMCE_cs-CZ.xml
Files Install: Could not copy setup file.
Package Install: There was an error installing an extension: cs-CZ_TinyMCE.zip