Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Jak odstranit chyby zobrazené kontrolou validátoru

21. led 2013 19:37 - 21. led 2013 19:37 #102516
Jak odstranit chyby zobrazené kontrolou validátoru od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Ahoj, mohl by mě někdo zkušenější pomoci s odstraněním těchto chyb zde ? Postačí jednoduchý návod. Ještě nevím kde co v Joomle hledat. Rád bych se zeptal, kam je nejvhodnější v šabloně umístit nadpisy H1,H2, H3 (pozice, stránky apod.) Moc děkuji.

21. led 2013 20:32 #102524
Odpověď od Cony
Moderátor
Máte smíchané XHTML a HTML 5, proto ty chyby. Nadpisy by obecně ve výsledku měly být postupně, tedy ve zdrojovém kódu stránek by nejprve měla být H1, pak H2 a až pak H3. Stadnartně Joomla dává H1 nadpisu z menu a H2 nadpisu článků apod.

22. led 2013 04:40 - 22. led 2013 04:43 #102564
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji, ale jak to mohu opravit? Mám někde umístnit nadpis stránky v H1? A co když mám místo nadpisu jen logo? Jde to nějak vyřešit? A nadpisy u článků mám změnit na H2 (jsou v H1)? Kde to mohu změmit (v šabloně nebo přímo v Joomle), popř. i jak to mám editovat? Můžu požádat ještě o cestu k souborům? Moc děkuji za radu.

22. led 2013 11:25 #102592
Odpověď od Cony
Moderátor
Jak sjou nadpisy určuje šablona. Pokud máte nadpisy článků H1 je to již pravděpodobně upraveno v šabloně (složka html). H1 jako nadpis stránek se sice někdy dává, obecně se ale spíš doporučuje mít v H1 právě nadpis článku - nadpis stránek obvykle máte již v title (i když i o tom jsem četl bouřlivé diskuse).
Pokud je místo nadpisu nějaký obrázek, obvykle se tam ještě umísťuje i text ale schovává se pomocí CSS.

22. led 2013 17:33 - 22. led 2013 17:38 #102628
Odpověď od Jan Kedvis
Zkušený uživatel
Děkuji za informace :-) Ty nadpisy článků H1 jsou v některém konkrétním souboru v té složce? Můžete být prosím konkrétní. Je tomu tak ve všech šablonách? Někde jsem četl, že postačí upravit jen jeden hlavní soubor v CCS a nemusím se s tím trápit. Nevíte který?

Dále mi připadá špatné, že když se mrknu na SEO zde (beru z rezervou), že....
Code:
Stránka obsahuje více nadpisů h1. Počet nadpisů h1: 3. Nadpisy na stránce nejsou ve správném pořadí. Nemělo by se skákat např. z nadpisu první úrovně na 3. apod. Přehled nadpisů stránky. <h1> Nové impulzy v Hodovní síni <h1> O podnikání s českým velvyslancem v Polsku <h1> Podnikatelé v Rybné nad Zdobnicí <h3>Vyhledávání <h3>Nabídka <h3>Kalendář akcí <h3>Nejbližší akce Stránka obsahuje dostatek textu. Počet odkazů na stránce: 36 Počet odkazů na externí zdroje: 5 Pro externí odkazy můžete více využívat atribut rel="nofollow". Je to dobré pro nedůvěryhodné weby.

Podle mě by měl být nadpis jen jeden v H1 pro kokretní cíl (službu, produkt apod.) Jen výjemečně bych u více služeb volil několik H1 na titulní straně. Zde mě napadá otázka, jak je tomu u nadpisů H1 na dalších stránkách? Ale proč mít v H1 nadpisy článků. Není lepší mít tyto nadpisy v H2 a dále pokračovat H3, H4...?
Code:
Pokud je místo nadpisu nějaký obrázek, obvykle se tam ještě umísťuje i text ale schovává se pomocí CSS.
Můžete mi prosím poradit jak to udělat?

Poslední otázka. Ják mohu více využívat atribut rel="nofollow"? Kde?

Moc vám děkuji za ochotu.

22. led 2013 18:28 - 22. led 2013 18:30 #102641
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Zkusil jste odpovědi na Vaše otázky aktivně (samostatně) dohledat?
Zkusil jste to?
Kdy to začnete zkoušet?
Víte, co je SEO?
Jak funguje?
Proč funguje?
Pro koho děláte web?
Co je cílem webu?
Co je cílem Vašim?
Co je cílem našim?
...
Víte, co je to vyhledávač?

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.