Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problem s upravou polozky menu
20. led 2013 00:45 #102412
Dobry den, nove zacinam pracovat s joomla 2.5.8.
Po ciste instalaci jsem si jako admin vytoril nekolik kategorii a v nich nekolik clanku. Nyni chci vytvorit polozku v hlavnim menu, ktera by ukazovala na konkretni clanek. Kdyz ate pridavam polozku v menu a chci vybrat jeji typ (menu item type), v seznamu nabizenych typu jsou pouze tyto tri polozky.
-External URL
-Menu Item Alias
-Text Separator
Polozka "Internal link: tam proste neni.
Procetl jsem spoustu navodu jak vytvaret clanky a jak na ne odkazovat v menu, ale vzdy ztroskotam na tom, ze nemohu vybrat ten sprany typ "menu item type", protoze ten typ (internal link) proste neni v nabidce.
Naprosto netusim kde muze byt problem. Nikde jsem nenasel zadne onformace, proc dana polozka v nabidce chybi .
Pouzivam joomla 2.5.8 - cista instalace ze stahnuteho tar.bz2 archivu.
Dekuji za radu.
Po ciste instalaci jsem si jako admin vytoril nekolik kategorii a v nich nekolik clanku. Nyni chci vytvorit polozku v hlavnim menu, ktera by ukazovala na konkretni clanek. Kdyz ate pridavam polozku v menu a chci vybrat jeji typ (menu item type), v seznamu nabizenych typu jsou pouze tyto tri polozky.
-External URL
-Menu Item Alias
-Text Separator
Polozka "Internal link: tam proste neni.
Procetl jsem spoustu navodu jak vytvaret clanky a jak na ne odkazovat v menu, ale vzdy ztroskotam na tom, ze nemohu vybrat ten sprany typ "menu item type", protoze ten typ (internal link) proste neni v nabidce.
Naprosto netusim kde muze byt problem. Nikde jsem nenasel zadne onformace, proc dana polozka v nabidce chybi .
Pouzivam joomla 2.5.8 - cista instalace ze stahnuteho tar.bz2 archivu.
Dekuji za radu.
20. led 2013 01:03 #102414
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
edu.greengeeks.com/1531/how-to-link-articles-in-joomla/
Nemáte-li obdobnou nabídku "menu item type" ( edu.greengeeks.com/wp-content/uploads/2012/07/joomla-links4.jpg ), je pravděpodobné, že instalace Joomly není v pořádku.
Nemáte-li obdobnou nabídku "menu item type" ( edu.greengeeks.com/wp-content/uploads/2012/07/joomla-links4.jpg ), je pravděpodobné, že instalace Joomly není v pořádku.
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
20. led 2013 10:14 #102417
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Já jen doplním,
nainstalujte si češtinu pro Joomla
. Lépe se vám bude pracovat a budete i případně vědět co hledat zde na fóru. Se zadáním anglických výrazů zde příliš nepochodíte.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
21. led 2013 09:09 #102480
Odpověď od Tomas Novosad
Uživatel
Dobry den,
dekuji za informace.
Predpokladam, ze instalace Joomly neprobehla v poradku.
Zacnu uplne znovu (neni problem, protoze je to moje prvni a zatim uplne prazdna instalace).
Kdyz srovnam dialog pro typ polozky menu s obrazkem z Vasi odpovedi, tak je u me opravdu neco spatne.
Dekuji za pomoc
dekuji za informace.
Predpokladam, ze instalace Joomly neprobehla v poradku.
Zacnu uplne znovu (neni problem, protoze je to moje prvni a zatim uplne prazdna instalace).
Kdyz srovnam dialog pro typ polozky menu s obrazkem z Vasi odpovedi, tak je u me opravdu neco spatne.
Dekuji za pomoc