Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
sh404sef a problém s němčinou
11. led 2013 13:41 #102040
Ahoj.
Poprvé v životě dělám něco do němčiny. Mám ale problém se specialními znaky. SH404sef mi je nechce překládat, ale místo nich mi dá pomlčku. Takže když mám v eshopu název produktu třeba "für Kinder" tak mi to zobrazí v adrese "f-r-kinder" . . . . . i když mám samozřejmě toto doplněné do konfigurace sh404sef.
Netušíte, kde může být chyba? Zkoušel jsem něco googlit, ale výsledky v němčině . . . to je pro mě sebevražda
Poprvé v životě dělám něco do němčiny. Mám ale problém se specialními znaky. SH404sef mi je nechce překládat, ale místo nich mi dá pomlčku. Takže když mám v eshopu název produktu třeba "für Kinder" tak mi to zobrazí v adrese "f-r-kinder" . . . . . i když mám samozřejmě toto doplněné do konfigurace sh404sef.
Code:
ö|o, ü|u, ä|a,
11. led 2013 15:29 #102043
Odpověď od Cony
Moderátor
A nebere se to url dle aliasu a ne dle názvu? Koukněte na aliasy - myslím že v nich budete mít uloženo to s tou pomlčkou. Bohužel je to dané systémem vytváření aliasů v Joomle, pokud jste přihlášen v administraci s češtinou, neumí překládat do aliasu německé znaky, a naopak, když budete přihlášen v němčině, ta zas nebude umět češtinu.
V 1.5 byl řešením Phoca International plugin, pro 2.5 ale není...
V 1.5 byl řešením Phoca International plugin, pro 2.5 ale není...
11. led 2013 15:37 #102044
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
to administraci jsem taky zkoušel. měl jsem to v němčině a dělalo mi to to samé
11. led 2013 16:52 #102046
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Když vytvoříte položku pro německou verzi alias se zobrazí správně? To by měl, s tímhle by už problém být neměl. Pokud ano, podíval bych se do nastavení SH404sef a nastavil (pokud tam ta volba je), aby se URL vytvářely dle aliasů...
Ale možná bych se podíval, zda nemáte v tom přepisu (ö|o, ü|u, ä|a,) třeba nějakou chybku či překlep...
Ale možná bych se podíval, zda nemáte v tom přepisu (ö|o, ü|u, ä|a,) třeba nějakou chybku či překlep...
11. led 2013 17:15 #102047
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
nene. když založím ve VM kategorii s tímto německým nazvem, tak alias mi udělá špatně. v nastavení sh404sef ty aliasy můžu zakázat, ale jen v pokročilém nastavení pro samotnou joomlu. pro Vm tam nejsou skoro žádné nastavení. v globálním však možnost alias nebo název chybí
11. led 2013 17:23 #102048
Odpověď od Bong
Moderátor
Nejlépe by poradil ghost. VM a SH404sef je jeho oblíbená parketa.