Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Změna oprávnění uživatele na vyšší úroveň.

23. pro 2012 10:06 - 23. pro 2012 10:07 #101249
Dobrý den a pěknou poslední adventní neděli. Chtěl bych se zeptat na v podstatě jednoduchý krok, nicméně jak se zdá, tak s menším problémem.

Vytvořil jsem nového uživatele pro přihlášení do joomly. Zatím je na úrovni registered, ale chci, aby měl oprávnění např. administrator. Tato úroveň je vytvořená v úrovních přístupu, nicméně, když změním v uživateli oprávnění z reg. na admin.. a dám uložit ukáže se tato hláška -

403 - Došlo k chybě.

Přístup odepřen

Zpět na Ovládací panel

??? :ohmy: může to být nějaké interní zabezpečení? Řazení mám tak, že :

|– Super Users

|– |– Manager
|– |– |– Administrator
- takže toto by taky mělo být v pořádku. Co třeba Admin tools??

Děkuji za případnou radu, nebo nějakou alternativu, jak můžu vytvořit další/ho - aministrátory.

Domorodec

23. pro 2012 11:33 #101250
Odpověď od Bong
Moderátor
A vy jste Super Users? Práva a vlastnictví složek a souborů v Joomle v pořádku? Vše zelené? Hosting kvalitní?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

23. pro 2012 13:31 #101253
Odpověď od domorodec
Začátečník
Ano, ja jsem super user, takze toto je ok, hosting mam hosting90. Nicmene jeste tedy musim prekontrolovat ty slozky. Je konkretne nejaka, kterou bych mel zkonrolovat? Me v podstate staci jen vytvorit noveho uzivatele s pravy admin... zatim jen jednoho. Ted me napadla jedna vec, zkusim otestovat na localhostu a pak budu moct vyloucit par veci. V pripade neuspechu bych poxadal znovu o radu.

Domorodec

23. pro 2012 13:42 #101254
Odpověď od domorodec
Začátečník
P.S. vse ostatni funguje spravne. ;)

domorodec napsal: Ano, ja jsem super user, takze toto je ok, hosting mam hosting90. Nicmene jeste tedy musim prekontrolovat ty slozky. Je konkretne nejaka, kterou bych mel zkonrolovat? Me v podstate staci jen vytvorit noveho uzivatele s pravy admin... zatim jen jednoho. Ted me napadla jedna vec, zkusim otestovat na localhostu a pak budu moct vyloucit par veci. V pripade neuspechu bych poxadal znovu o radu.

Domorodec

23. pro 2012 19:28 - 23. pro 2012 19:31 #101260
Odpověď od domorodec
Začátečník
Dobrý večer, takže zjistil jsem, že problém je pravdopodobně ve špatně nastavených úrovních přístupu. A navíc - když přiřadím uživateli právo např. administrator - již z přednastavených práv, nedostane se do administrace. Jaké práva musí mít uživatel, aby mohl jíž do administrace joomly? musí být superuser? Nejde mi totiž vytvořit druhý super user - píše to stejnou hlášku. Nicméně, když si vytvořím jinou úroveň, tak po ní mi uživatel zadat jde, ale zase, nemá dostatečné práva pro to, aby mohl jít do administrace. Jak tedy na to? :ohmy: :huh:

V možnosti správce uživatelů mám u superusera toto:

Činnost Vyberte nové nastavení 1 Vypočítané nastavení 2
Nastavit Povoleno (Super správce)
Přístup ke komponentám Povoleno (Super správce)
Vytváření Povoleno (Super správce)
Mazání Povoleno (Super správce)
Úprava Povoleno (Super správce)
Úprava stavu Povoleno (Super správce)

co musí být povoleno u např. administratora, aby mohl do administrace?

Děkuji

Domorodec

23. pro 2012 20:34 #101262
Odpověď od domorodec
Začátečník
Ještě jedna věc - :(

Přiřazené skupiny uživatelů

Public
|—Manager
|—|—Administrator
|—|—|—Super Users
|—Registered
|—|—Author
|—|—|—Editor
|—|—|—|—Publisher

Registered, Author, Editor, Publisher - nastavit jdou. Manager, Administrator, Super users - NE. To je divné.....

Domorodec