Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
jedna joomla - dva jazyky - dvě domény / jak na to
30. lis 2012 19:05 - 30. lis 2012 19:05 #100535
Dobrý večer. Poprvé řeším otázku vícejazyčného webu, aby jel na dvou doménách.
mám web www.domena.cz a seo komponenta mi veškerou slovenskou část webu zobrazuje jako www.domena.cz/sk a toto já potřebuju zobrazovat jako www.domena.sk
Tuším, že se to řeší v htaccess ale na google sem našel tolik různých návodů, až se mi z toho točí hlava
Jaká je nejjednodušší cesta. Předpokládám že DNS servery na doménách nastavím stejně . . . .
Myslíte že toto je správně?
mám web www.domena.cz a seo komponenta mi veškerou slovenskou část webu zobrazuje jako www.domena.cz/sk a toto já potřebuju zobrazovat jako www.domena.sk
Tuším, že se to řeší v htaccess ale na google sem našel tolik různých návodů, až se mi z toho točí hlava
Jaká je nejjednodušší cesta. Předpokládám že DNS servery na doménách nastavím stejně . . . .
Myslíte že toto je správně?
Code:
//301 Redirect Entire Directory
RedirectMatch 301 domena.cz/sk(.*) domena.sk/$1
30. lis 2012 22:06 #100540
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
teď ale přemýšlím, jestlij eto z pohledu seo dobrý nápad . . .
01. pro 2012 00:31 #100547
před osataníma pravidlama Joomly.
Odpověď od Cony
Moderátor
- DNS musíte mít samozřejmě nasměrované stejně
- Na webovém serveru Vám obě domény (tedy domena.sk i domena.cz) musi ukazovat na stejny adresář
Code:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)domena\.sk [NC]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/sk/
RewriteRule ^(.*)$ /sk/$1 [QSA,L]
01. pro 2012 00:36 #100548
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
díky díky. te´d jen zvážit, co na to vyhledávače. aby to nebrali jako duplicitní. Může se to tak zdát, protože tam budou totožné informace. Ovšem v různých jazycích . . . s jinými title a v textech s jinými slovy. Ovšem součástí stránek pak bude malý eshop s vlastním zbožím, který už přeložen není a tam by ta duplicita byla
01. pro 2012 00:55 #100549
Odpověď od Cony
Moderátor
Myslím, že je asi jedno, jestli máte duplicitu na dvou doménách, nebo na jedné doméně v podadresáři. Jiný jazyk není duplicita (alespoň si to myslím), může tedy být v podadresáři i na jiné doméně.
01. pro 2012 01:17 #100550
Odpověď od ma®vays
Návštěvník
SAKRA. to je zajímavá myšlenka. Zaprvé . . . nevím, jestli přeložený článek do jiného jazyka je brán jako duplicitní. Každopádně, pokud ano, tak nevím, která varianta bude lepší použít pokud ne, tak je to z pohledu seo asi jedno, jestli to přesměruju na doménu v daném jazyce, nebo nechám vše pod jednou. přečetl jsem dnes opravdu hodně článků na tema duplicitního odkazu, ale můj případ tam nikdo neřešil