Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
S češtinou nefunguje ukládání.
17. bře 2014 11:38 #115040
Odpověď od Radek
Uživatel
collation connection utf8_general_ci
collation database utf8_general_ci
collation server utf8_general_ci
Vse utf8, jeste jsem ejdnou zkusil smaznout a nainstalovat, zkusil jsem i základní šablonu, stejný problém, když je zaplá čeština v adminu.
Pokud ponechám angl admin, tak nevypisuje české znaky, ale otazníky ve frontu i v adminu.
Ale myslím, že s databází nebude problém, s jinou instalací joomly funguje.
collation database utf8_general_ci
collation server utf8_general_ci
Vse utf8, jeste jsem ejdnou zkusil smaznout a nainstalovat, zkusil jsem i základní šablonu, stejný problém, když je zaplá čeština v adminu.
Pokud ponechám angl admin, tak nevypisuje české znaky, ale otazníky ve frontu i v adminu.
Ale myslím, že s databází nebude problém, s jinou instalací joomly funguje.
17. bře 2014 11:50 #115041
Odpověď od Radek
Uživatel
ještě jedna zajímavost, pokud vytvořím menu tak nevypisuje správně češtinu. Pokud je puštěn VM kategorie a bere tedy kategorie z VM tak je čeština v pořádku. Takže si myslím, že je jen problém s češtinou v adminu.
17. bře 2014 12:09 #115042
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Měl byste používat utf8_czech_ci, teprve pak bude vše pracovat správně. Ale to je jen poznámka, ne řešení vašeho problému.
Takže rozumím tomu dobře, že čeština je v překladu v pořádku, řádně se zobrazuje a problém je se zobrazením českých znaků uložených do databáze?
Jedná se o novou instalaci, nebo odněkud přesunutou? Co je to za hosting? Používáte jej běžně?
Zkusil jste vše (kompletně) smazat a provést čistou instalaci?
Takže rozumím tomu dobře, že čeština je v překladu v pořádku, řádně se zobrazuje a problém je se zobrazením českých znaků uložených do databáze?
Jedná se o novou instalaci, nebo odněkud přesunutou? Co je to za hosting? Používáte jej běžně?
Zkusil jste vše (kompletně) smazat a provést čistou instalaci?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
17. bře 2014 12:21 #115043
Odpověď od Radek
Uživatel
Je to testovací web, resp. prostor, kde jsem instaloval desítky jiných VM a bez problémů. Je u českého-hostingu a virtual server.
Asi bude celá instalace včetně šablony se nestandartně chovat, vypadá, že bude jednodušší na ni zapomenout
Asi bude celá instalace včetně šablony se nestandartně chovat, vypadá, že bude jednodušší na ni zapomenout