Přihlásit se

Joomla 5.1.0 a Joomla 4.4.4 (17 dub 2024)

Dnes byla uvolněna nová verze Joomla 5.1.0, společně s Joomla 4.4.4. Tato verze přináší spoustu nových funkcí, vylepšení v oblasti bezpečnosti a kódu a díky těmto vylepšením i vyšší rychlost.

Autorské práva

14. zář 2012 19:01 #97394
Autorské práva od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Pěkný večír všem uživatelům fóra, obracím se k vám ne ani tak s žádostí o pomoc jako žádostí o potvrzení, že je můj web v pořádku. Podle nějakého, kterého jsem přečetl jsem pochopil, že nemusím mít nikde na webu nic o tom, že web běží na joomle, ale nesmím tam napsat, že jsem web vytvořil já. Co se týká modifikací tak jsem rád, že jsem je dokázal nainstalovat a popřípadě nakonfigurovat a přeložit. A design nejsem ten co stáhne cizí práci a místo "Vyytvořil Kóder" tam rozhodně nenapíču "Vytvořil Steel" jak je tomu zvykem dnešní mládeže. Pouze jsem upravil footer designu design mám od www.siteground.com/joomla-templates.htm ani na vteřinku jsem nepomyslel jejich zpětný odkaz smazat, akorát jsem ho zkrátil místo powered by siteground design and code by siteground... hovadiny jsem tak prostě napsal jako alt ke zpětnému odkazu "Studio Siteground" zpětný odkaz na studio siteground samozhřejmě.

Můj bývalý kamarád, který semnou na na projektu dosud spolupracoval mi ted dělá naschvály a vyhrožuje. Já mám na 90% jistotu, že mám vše co se týká autorských práv webu modifikací a joomly v pořádku, ale 10% jistoty mi schází tak mě prosím ujistěte, zda-li mám vše OK prosím pěkně.

web : cszona.eu

14. zář 2012 23:03 #97403
Odpověď od Cony
Moderátor
Zde je k přečtení FAQ ohledně licencování Joomly a zde je vysvětlení některých pojmů GNU GPL 2.0. Šablony od Siteground použíbají také GPL licenci, takže jak to chápu já

- zmínku o copyrightu apod z patičky odstranit klidně můžete, stejně tak z metatagů, ne však už ze souborů samotných (tam bude v hlavičce formou PHP komentáře).
- Nesmíte tvrdit, že jste autor Joomly, samozřejmě ale můžete tvrdit že jste autor šablony, pokud ji sám vytvoříte (to není Váš případ).
- Otázkou je, zda obrázky (texty atd..) které na webu máte nejsou chráněné nějakým copyrightem

Možná Vám odpoví někdo kovanější v právních aspektech, ale myslím, že v praxi, pokud by náhodou k nějakému porušení licence došlo, asi Vám nikdo nepůjde hned po krku, prostě by Vás na to upozornili a požádali o nápravu... Pokud si nejste se šablonou jist, prostě se zeptejte tvůrců a máte klid...

15. zář 2012 13:59 #97410
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Ve zdrojovém kódu joomly jsem si všiml záhlavý zakomentovaného, to mám i v templatu, ale ve zdrojovém kódu mám pouze :

<meta name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management" />

to stačí ?

15. zář 2012 22:08 #97438
Odpověď od Cony
Moderátor
Ani toto Meta tam mít nemusíte. Důležité je neodstraňovat copyright přímo ze zdrojových kódů Joomly a netvrdit že jste Joomlu napsal Vy.

15. zář 2012 22:28 #97439
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Aha už vím je tím myšleno třeba tam 20 řádková příručka na začátku index.php jj díky už mám v tom jasno ;)

Powered by Fórum