Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
uprava sablonY
18. kvě 2012 09:21 #93714
Ahoj, jsem zacatecnik z Joomla. mam problem a nevim jak upravitr v sablone JA Purity hlavicku dle svoji volby. Tedy nahrat vůlastni hlavicku.
muzete mi poradit prtopsim jak na to komplet?
diky
Jirka
muzete mi poradit prtopsim jak na to komplet?
diky
Jirka
07. čvn 2012 17:33 #94426
Odpověď od David
Uživatel
Jsem začátečník a začínám dělat stránky na šabloně beez5. Hledal jsem i hezčí free šablony, ale buď se mi nelíbily nebo jsem třeba našel jednu pěknou zdarma, ale menu do ní už zdarma nebylo. A chtěl bych vás požádat o radu, co se týká postupu úprav šablony.
Příklad: Po najetí na menu je písmo zelené. Vím, že je to vlastnost hover a přes "Prozkoumat prvek" ve Firefoxu zjistím, že je to dceřinný prvek ul.menu. Hledám tedy ve složce beez/css řádek, kde se vyskytují tyto pojmy, zkouším měnit a zjišťuji, co to udělá na samotné stránce. Hledám buď přes vyhledávání nebo intuitivně.
Je toto nejlepší možná způsob, pominu-li to, že někdo už má v oku, kde co najde? Nebo je na to nějaká utilitka? Někdy se mi to totiž výše uvedeným způsobem nedaří upravit. Třeba u výše uvedeného příkladu jsem stále nenašel, kde tu hnusnou zelenou (#7BA428) zaměnit za svou DarkRed.
Kdyby to bylo potřeba, stránky jsou saunovani.funsite.cz
Příklad: Po najetí na menu je písmo zelené. Vím, že je to vlastnost hover a přes "Prozkoumat prvek" ve Firefoxu zjistím, že je to dceřinný prvek ul.menu. Hledám tedy ve složce beez/css řádek, kde se vyskytují tyto pojmy, zkouším měnit a zjišťuji, co to udělá na samotné stránce. Hledám buď přes vyhledávání nebo intuitivně.
Je toto nejlepší možná způsob, pominu-li to, že někdo už má v oku, kde co najde? Nebo je na to nějaká utilitka? Někdy se mi to totiž výše uvedeným způsobem nedaří upravit. Třeba u výše uvedeného příkladu jsem stále nenašel, kde tu hnusnou zelenou (#7BA428) zaměnit za svou DarkRed.
Kdyby to bylo potřeba, stránky jsou saunovani.funsite.cz
07. čvn 2012 17:54 #94430
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud víte řetězec, není problém si jej v souborech vyhledat.
Použijte nějaký nástroj, například FIREBUG pro Firefox. Rychle najdete kde se který kód nalézá a můžete jej i cvičně měnit a upravovat. Výsledek úprav vidíte také okamžitě.
Barvu, kterou hledáte najdete v templates/beez5/css/beez5.css, ale mám takové tušení, že byste měl hledat spíše #638420
Použijte nějaký nástroj, například FIREBUG pro Firefox. Rychle najdete kde se který kód nalézá a můžete jej i cvičně měnit a upravovat. Výsledek úprav vidíte také okamžitě.
Barvu, kterou hledáte najdete v templates/beez5/css/beez5.css, ale mám takové tušení, že byste měl hledat spíše #638420
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Poděkovali: David
07. čvn 2012 18:03 #94432
Odpověď od David
Uživatel
Klasika. Jakmile jsem se zeptal,napadlo mě se podívat na rozcestnník Joomlaře a stáhl jsem si Web Developer, který mi to hodně usnadnil. Už mám menu červeně, jak jsem chtěl. Zkusím i FireBug. Díky moc!
07. čvn 2012 21:14 #94436
Odpověď od Bart
Moderátor
Moc mě těší to, že se Rozcetník Joomlaře někdy někomu hodí .
Poděkovali: David