Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Odstránenie šablony
15. úno 2012 11:39 #89321
Zdravím.
Nainštaloval som Joomla 2.5 a k tomu nejaku šablonu.
Tú šablonu som predvolil.... názov sa doplnil o slovo "predvolené".
Potom som predvolil som inú šablonu a tú predchádzajúcu chcem odstrániť.
Hlási mi chybu: "Nemožno vymazať posledný štýl šablóny"....
Poradí niekto kde robím chybu?
Ondrej
Nainštaloval som Joomla 2.5 a k tomu nejaku šablonu.
Tú šablonu som predvolil.... názov sa doplnil o slovo "predvolené".
Potom som predvolil som inú šablonu a tú predchádzajúcu chcem odstrániť.
Hlási mi chybu: "Nemožno vymazať posledný štýl šablóny"....
Poradí niekto kde robím chybu?
Ondrej
15. úno 2012 11:48 #89322
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Děláte to špatně, mažete namísto odinstalace. Zkuste se podívat do vlákna
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...imit=6&start=6#88994
15. úno 2012 12:09 - 15. úno 2012 12:10 #89326
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja mam podobny problem a nechtel jsem to sem psat jako novy tema .Je to na testovacim web a tak jsem to prechazel, ale kdyz je tady podobny tema, tak jsem se rozhodl to napsat.mam J 2.5.1 a sablonu od RT missioncontrol 2.3, tedy posledni verzi. Presto pri hledani aktualizaci to hlasi, ze je nova verze (taky to najde 2.3). Nejde odinstalovat a kdyz dam aktualizovat, tak se do spravce sablon nainstaluje treba 10x stejna. Ma stejny nazev, stejnou verzi a take stejne ID, jen je tam tolikrat, kolikrat pustim upgrade. Me by ale spis zajimalo, jak ji odinstalovat, protoze klasicky to nejde. Nevedel byste nekdo, jak se toho zbavit?
15. úno 2012 12:31 #89331
Odpověď od Bong
Moderátor
Už dva dny nedělám nic jiného, než luštím principy automatické aktualizace 
V Joomle v templates máte také nainstalováno vícekrát? Pokud ne, bude chyba někde u RT. Odmazat přebytečné řádky v databázi by mohlo pomoci.
V Joomle v templates máte také nainstalováno vícekrát? Pokud ne, bude chyba někde u RT. Odmazat přebytečné řádky v databázi by mohlo pomoci.
15. úno 2012 12:37 #89332
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Prave v templates to bylo nainstalovano cca 10x. Ja si toho vsiml nahodne, protoze automaticke aktualizace neustale aktualizaci nabizely a ja porad aktualizoval. Takze jsem to postupne odinstalovaval (vsechny sablony missioncontrol mely stejne ID) a zustaly tam 4 tyto sablny stejneho jmena a ID. Nejdou uz ale odinstalovat. V databazi se trosku bojim. Nevim co presne smaznout. Necham to byt a proste ji do ostryho webu zatim instalovat nebudu. Za mesic mne konci predplatny a jsem na pochybach, jestli obnovovat. Mozna prejdu jinam, jen se bojim, aby to nebylo z blata do louze...RT ma dost problemu s prechodem na 2.5.x, ale delaji, ze je vse OK a mne vadi.
24. úno 2012 15:22 #90341
Odpověď od Jozef Staš
Uživatel
Nerobis nikde chybu, chyba je zrejme v samotnom systeme, pred troma tyzdnami som nasadzoval joomla 1.7 - tiez som chcel odstranit preddefinovane sablony, no neslo to, tieto dni davam dokopy nieco na verzii 2.5 avsak ten isty problem.
Hlbsie po tom som z casovych dovodov nepatral, avsak ak mate sablonu nainstalovanu v systeme akoby viackrat s rovnakym ID, vymazte z tabulky extensions zdvojene zaznamy - hladajte pod typom "templates" - kedze su tam aj ine typy.
Ako vsak korektne odistalovat preddefonovane sablony som tiez zatial nezistil.
Hlbsie po tom som z casovych dovodov nepatral, avsak ak mate sablonu nainstalovanu v systeme akoby viackrat s rovnakym ID, vymazte z tabulky extensions zdvojene zaznamy - hladajte pod typom "templates" - kedze su tam aj ine typy.
Ako vsak korektne odistalovat preddefonovane sablony som tiez zatial nezistil.
24. úno 2012 15:40 #90344
Odpověď od Bong
Moderátor
Hledal bych chybu v instalátorech šablon a ne v systému. Pokud sem dáte odkaz na šablonu, která to dělá a je volně ke stažení. Můžeme se na to podívat. Ale i tak bude stávající nutno vymazat ručně v databázi.
24. úno 2012 16:18 - 24. úno 2012 16:19 #90355
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ja mam zpravu z RT fora, kde me ubezpecili, ze se jedna o bug Joomly. Ale vzhledem k tomu, ja se cukali priznat bug u jine veci, tak bych tomu i veril, ze to bude u RT, protoze mne konkretne zadna sablona od jinyho vyrobce tyto problemy nedela. Na druhou stranu vim, ze nekdy nejdou odstranit ani defaultni template. V databazi to smazat nejde. Respektive jde, ale jak to smaznes v ni, tak se smaznou i vsechny ostatni instalace konkretni sablony. Free sablona od RT, ktera to dela je treba tahle
www.rockettheme.com/joomla-downloads/free/2019-missioncontrol
je to pro J2.5
24. úno 2012 17:02 #90358
Odpověď od Jozef Staš
Uživatel
Ziadna chyba to nie je. Tu je riesenie:
Trochu neintuitivne, tak ale funguje to.
Trochu neintuitivne, tak ale funguje to.
26. úno 2012 11:13 #90424
Odpověď od Bong
Moderátor
Trochu jsem si pohrál, ale ten problém není tam, kde jsem předpokládal.
Jinak ta šablona pro administraci je docela zajímavá záležitost, díky za tip.
Jinak ta šablona pro administraci je docela zajímavá záležitost, díky za tip.
26. úno 2012 11:23 #90428
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Neni zac. Ja jsem ji taky pouzival, nez zacala takto blbnout. Ve starsich Joomlach to slo normalne upgradovat. Je chyba v sabplone nebo v Joomle, jak tvrdi RT?
26. úno 2012 11:32 #90432
Odpověď od Bong
Moderátor
Zkusil jsem udělat jiný instalační balíček. A problém byl stejný, nebo podobný. Pokud se vykuchá z instalace pouze ZIP se šablonou, mělo by být vše normální.
26. úno 2012 11:36 #90435
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Nejsem programatr,r ale to znamena, ze to muze byt chyba v baliku, ale take v Joomle, ktera ho treba nejak spatne "nacte"?
Nejnovější příspěvky