Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
bezpečnostní díra Joomly - phishing via Bluestork
01. led 2013 18:17 #101458
--- -- -
Čau Joomláci,
hosting mi napsal, že na došlo k napadení jednoho z mých webů.
Cituji: "Pravděpodobně se útočník na váš web dostal přes bezpečnostní chybu v redakčním systému. Následně na váš web umístil phishingovou stránku a několik dalších skriptů sloužících k rozesílání spamu a útokům na další cíle. Nebezpečné skripty byly umístěny v adresáři /www/administrator/templates/bluestork
S největší pravděpodobností je bezpečnostní díra v tomto templatu. Tyto soubory jsme odstranili. V případě opakování problému však bude váš web až do definitivního vyřešení problému odstaven."
Více o této bezpečnostní chybě např. zde:
forum.joomla.org/viewtopic.php?f=621&p=2864828
Stalo se vám také něco takového? Diskutéři radí odstranit celou šablonu, ale jakou podobnou instalovat místo ní? Je to správcovská šablona pro ovládání v backpage.
Předem díky za vaše reakce.
MaK.
hosting mi napsal, že na došlo k napadení jednoho z mých webů.
Cituji: "Pravděpodobně se útočník na váš web dostal přes bezpečnostní chybu v redakčním systému. Následně na váš web umístil phishingovou stránku a několik dalších skriptů sloužících k rozesílání spamu a útokům na další cíle. Nebezpečné skripty byly umístěny v adresáři /www/administrator/templates/bluestork
S největší pravděpodobností je bezpečnostní díra v tomto templatu. Tyto soubory jsme odstranili. V případě opakování problému však bude váš web až do definitivního vyřešení problému odstaven."
Více o této bezpečnostní chybě např. zde:
forum.joomla.org/viewtopic.php?f=621&p=2864828
Stalo se vám také něco takového? Diskutéři radí odstranit celou šablonu, ale jakou podobnou instalovat místo ní? Je to správcovská šablona pro ovládání v backpage.
Předem díky za vaše reakce.
MaK.
--- -- -
01. led 2013 18:27 #101461
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
A jakou verzi Joomly vám přesně napadli.
01. led 2013 18:33 #101462
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Bongu, byla to 2.5.1. Vím, moje chyba, že jsem neaktualizoval, už jsem to napravil. Ale, co když se stejný problém vyskytuje i v poslední verzi 2.5?
MaK.
MaK.
--- -- -
01. led 2013 18:52 #101464
Odpověď od Bong

Moderátor
Myslím, že naposledy to bylo ve verzi 2.5.6
01. led 2013 19:37 #101468
--- -- -
Odpověď od MaK.

Zkušený uživatel
Fajn, díky, tak to už jsem v klidu.
MaK.
MaK.
--- -- -