Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

BreezingForms - je free verze 1.7.5. plně funkční?

15. lis 2012 22:58 #99986
Zdravím, máte pls někdo zkušenosti s tímto modulem pro tvorbu formulářů? Na netu je velmi vychvalován, no já jsem z něj rozpačitý:

Nepodporuje Češtinu - to jsem myslel, že až tak nevadí, no možná to má spojitost s následujícími problémy:

Nacvakám formulář v quickmodu, třeba 6 stran. Zatím jen prázdná textová pole, bez popisu atd. Propojim je submit tlacitky, jednoduchou strukturou - na kazde strance dve hlacitka, jedno na nextpage, druhe na stranu 5, ktera ma byt summarizační, s konečnou volbou Odeslat. Strana 6 je poslední, děkovná. Takže ze stran 1-4 mám možost jít buď na stranu další, nebo rovnou na sumarizaci a odeslání. OK, vše funguje. Formulář funguje jak v náhledu, tak i po implementaci do stránek (Joomla 2.5.8.). Tak začnu pojmenovavat pole, pár je ok, ale najednou v nespecifikovatelném okamžiku formulář přestane být funkční - tlačítka nereagují. Přitom dávám pozor, abych na vsechno důležité nepoužival diakritiku, tu dávám jen do popisu elementů.

Někdy přestane fungovat po vyplnění 8 pole, někdy po 15... Tak začnu znova, pravidelně ukládám a sleduji kdy to příjde... Souvislost nenalezena, ale výsledek je vždy stejný. Nefunguje. A zpětně ani když odmažu komponentu, která to právě způsobila. Znova se nechytne ani v místech, kde predtím bez problémů fungoval. Tak zase znova... Je to sakra žrout času!!! a bez výsledku. Neporadí někdo?

Tak mě napadlo: není free verze 1.7.5. jen demo na vyzkoušení? Nebo má být plně funkční?
Díky za radu a váš čas.

15. lis 2012 23:36 #99988
Odpověď od Cony
Moderátor
Free verze je plně funkční, jen je vždy o jednu generaci starší než placená verze (je tedy možné, že jsou v ní chyby, které jsou již v placené verzi opravené).
Nedávno jsem jí použil na poměrně složitý formulář, (4 stránky + sumarizační + thankyou, s AJAX anhráváním některých polí, podmíněným skrýváním polí a částí formuláře) a musím říct, že po druhé už bych si to hodně rozmýšlel. Myslel jsem že ušetřím čas oproti vytvoření komponenty na míru, ale náročnost vytvoření složitějších formulářů je opravdu velká.
Tlačítka Vám nereagují, protože dojde k chybě v Javascriptu, zobrazte si konzoli Javascriptu a měl by jste být schopen vyčíst proč formulář přestal reagovat.
Poděkovali: Zdenek Tochacek

15. lis 2012 23:38 #99989
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
nebudu ted resit problem primo, ale...
nej komponenta na formulare je RSform Pro - sice je placena, ale neni to zase tak strasne - mam u nich licenci, tak kdyztak dejte vedet

potvrdi to tu hodne lidi, kdo ma s timto zkusenost, ale vse ostatni jsou jen nizsi liga co se formularu tyce

Joomla! pro každého

19. lis 2012 15:16 #100104
Odpověď od Zdenek Tochacek
Uživatel
Díky za radu, přes javascript konzoli jsem se dopátral. Dělala to summarizace... Šlo vlastně o křížení některých voleb BreezingForms, které sice tento (na první pohled líbivý) modul nabízí, no ve skutečnosti aby fungovalo něco, musí být něco jiného vypnuté atd... což je vlastně normální, ale userfriendly program by neměl nabízet křížení takových voleb. Konkrétně summarizace tu nefunguje pokud máte zaplý fade efekt při načítání, a taky musí být zapnutá přednastavená tlačítka další/zpět (která jem tam vůbec nechtěl, ruší, a musel jsem překopat celou strukturu formuláře), atd.
Závěr: z nedostatku času už nechám tak jak je, no příště BreezingForms 1.7.5. asi ne, a rozhodně ho nedoporučuju. Kdyby ho někdo přece jen chtěl použít (je zdarma) (a nelitoval času ztráveného metodou pokus/omyl) hodně pomůže stránka crosstec.de/support/index.php?pid=knowle...=viewcatclient&id=21 a www.springforwardwebdesign.com/index.php...ory&id=49&Itemid=117

Jeden dotaz bych ještě měl: nedaří se mi implementovat přednačtenou hlavičku do tohoto formuláře (název produktu z inicializační stránky), jde to u BreezingForms? Jak? Kam skript vepsat? Budu vděčný za radu polopatickou, ale i pouhé nasměrování :-)

Poslední dotaz: nefunguje tu na fóru vyhledávání, když zadám BreezingForms, výsledků je nula.

Děkuji.

19. lis 2012 15:30 #100105
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud to dobře chápu, tak chcete předvyplnit nějaké pole formuláře hodnotou na základě něčeho (GET parametru?).
Do hodnoty Value příslušného lze vepsat PHp kód, používám to např. pro předvyplnění jméno přihlášeného uivatele takto
Code:
<?php return JFactory::getUser()->name; ?>
Obdobně by tam šel dopsat kód pro získaní GET hodnoty, nebo něčeho jiného.
Případně, pokud je to složitější, lze to řešit v inicializačním skriptu formuláře (Zvolit formulář - Advance - More Options - Script - Initialization script).

Hledání ve fóru funguje, ale ne pomocí okénka hledat ale pomocí odkazu Prohledat fórum.

20. lis 2012 23:05 #100164
Odpověď od Zdenek Tochacek
Uživatel
Hmm... díky za radu a Váš čas, ale nedaří se mi. Jednoduchým zadáním get parametru (potřebuji jen "jméno produktu", tedy ...Pruduct->name...?) do value se mi nic nezobrazí, a pokusy se složitějšími skripty si dokážu tak akorát celý formulář znefunkčnit :-(
Začínám docházet k přesvědčení, že jsem na to asi krátký a že se asi budu muset poohlédnout po někom šikovnějším, kdo programovat umí a za drobný peníz by mi s tímto pomohl...
Asi tuším kde je zakopaný pes - pokusím se nastínit: mám Joomlu 2.5.8. + VirtuMart 2.0.14. + BreezingForms 1.7.5..
VirtueMart používám jen jako katalog, protože jsem na něj napasoval prodej zájezdů. Nepotřebuji tedy žádný košík, dph, kusy, skladové zásoby, doby dodání atd, prostě nic. Ze stránky "detailu produktu" je jen jednoduchý "tvrdý html" odkaz na rezervační formulář (Breezing forms). Zákazník si vybere zájezd, klikne na "objednat", vyplní kontaktními údaji rezervační formulář, a já už s ním pak pracuji dále na ne-eshopové bázi (telefonicky, mailem, atd).
No a tady si myslím že je ta krpa - odkaz na formulář mám prostě na nějakou stránku hlavní nabídky v joomle (přesněji: /vseobecne_informace/jak_se_prihlasit/prihlaska) a není tedy s VirtueMartem vlastně nijak spojen. Doufal jsem, že si formulář dokáže vzít nějaké info z inicializační stránky, ale nedokážu to převést do reality... A chtít po klientovi aby to vyplňoval ručně, to mi připadne už trochu předpotopní...
Takže asi tak. Máte-li nápad jak to udělat šikovněji, kam třeba formulář ve struktuře joomly umístit aby s ním virtuemart komunikoval, budu opravdu vděčný za každou radu...
Díky.