Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Pridávanie modulu do článku
05. lis 2012 19:55 #99531
Viete mi pomôcť: chce pridať modul AcePolls do článku.
Urobil som:
plugin Content - Nahrávání modulů - je verejný a povolený
Modul AcePolls som nahral do pozície user 1 (je nevyužívaná)
Napísla som článok a do článku som vložil {loadposition user1}.
Stalo sa:
Modul AcePolls sa zobrazuje v pozícii user 1
Článok sa zobrazil a v článku je napísané {loadposition user1} - myslel som že tento príkaz mi nahrá do článku pozíciu user 1.
Kde som urobil chybu?
Urobil som:
plugin Content - Nahrávání modulů - je verejný a povolený
Modul AcePolls som nahral do pozície user 1 (je nevyužívaná)
Napísla som článok a do článku som vložil {loadposition user1}.
Stalo sa:
Modul AcePolls sa zobrazuje v pozícii user 1
Článok sa zobrazil a v článku je napísané {loadposition user1} - myslel som že tento príkaz mi nahrá do článku pozíciu user 1.
Kde som urobil chybu?
05. lis 2012 20:09 #99532
Odpověď od Karri
Uživatel
1. Je rozdíl mezi user1 a user 1
2. Máte také pro příslušné stránky (položky nabídky) přiřazen dotčený modul?
2. Máte také pro příslušné stránky (položky nabídky) přiřazen dotčený modul?
05. lis 2012 20:12 #99533
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Musite si vytvorit pozici, ktera v template neni.
Otevrete templates/vasesablona/templateDetails.xml a vytvorte si nove pozice.
Napr tab1-tabxxx
<position>tab1</position>
<position>tab2</position>
....
No a pak muzete pouzit {loadposition tab1} kdekoli v clanku
Otevrete templates/vasesablona/templateDetails.xml a vytvorte si nove pozice.
Napr tab1-tabxxx
<position>tab1</position>
<position>tab2</position>
....
No a pak muzete pouzit {loadposition tab1} kdekoli v clanku
05. lis 2012 20:22 #99535
Odpověď od Peter
Začátečník
Ďakujem Fenris, nevšimol som si v článku bolo napísané user 1 a malo byť user1. Už to funguje.
07. lis 2012 12:05 - 07. lis 2012 12:08 #99589
Odpověď od tosik
Uživatel
Zdravím. Pozici jsem si v souboru templateDetails.xml vytvořil. Pochopil jsem to správně, že stačí mezi značky <positions></positions> přidat:
<position>pozice-v-clanku-1</position>
a pozice bude vytvořena?
Poté jsem do článku vložil odkaz {loadposition pozice-v-clanku-1} a článek nejde uložit. Nevíte kde dělám chybu?
<position>pozice-v-clanku-1</position>
a pozice bude vytvořena?
Poté jsem do článku vložil odkaz {loadposition pozice-v-clanku-1} a článek nejde uložit. Nevíte kde dělám chybu?
07. lis 2012 12:16 #99590
Odpověď od Cony
Moderátor
Ano to stačí (pozor ale na kódování souboru). Ono to vlastně není ani potřeba, stačí když v modulu místo výběru pozice rozklikem tlačítka název pozice vepíšete ručně.
Na ukládání článku to vliv nemá - co přesně znamená nejde mi uložit článek? Nějaká chyba, nebo se nic neděje?
Na ukládání článku to vliv nemá - co přesně znamená nejde mi uložit článek? Nějaká chyba, nebo se nic neděje?
07. lis 2012 16:13 #99606
Odpověď od tosik
Uživatel
Když jsem vložil kód pro vložení modulu do článku, nebo změnil nastavení modulu, tak to nešlo uložit. V Mozille v hlavičce záložky se při odesílání a přijímání točí nejprve šedý, pak zelený kruh a stránka se načte. Při chybném uložení se ale v hlavičce objevil bílý obdélník s šedým čárkovaným okrajem a obsah stránky administrace Joomly se nenačetl. Musel jsem umazat vše, co bylo v adresním řádku a nechat jen
www.portalprovodaky.cz/administrator
, pak se znova načetlo administrační prostředí.
Už mi to jede, i ukládání, způsobil jsem to nějak tím, že se snažím na webu zprovoznit vícejazyčnost.
Musel jsem zneveřejnit plugin System - jazykový filtr. Měl jsem nainstalovanou komponentu jDiction (Joomfish mi nejde nainstalovat, hlásí to, že adresář com_joomfish využívá něco jiného, nepomohlo vymazání toho adresáře, ani nastavení práv na 777), odinstaloval jsem jej, protože mi to nefungovalo.
Už mi to jede, i ukládání, způsobil jsem to nějak tím, že se snažím na webu zprovoznit vícejazyčnost.
Musel jsem zneveřejnit plugin System - jazykový filtr. Měl jsem nainstalovanou komponentu jDiction (Joomfish mi nejde nainstalovat, hlásí to, že adresář com_joomfish využívá něco jiného, nepomohlo vymazání toho adresáře, ani nastavení práv na 777), odinstaloval jsem jej, protože mi to nefungovalo.
07. lis 2012 16:37 #99608
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Vy davate te vasi Joomle dobre pokourit teda.
07. lis 2012 16:41 #99611
Odpověď od tosik
Uživatel
Kdybych nemusel, nedělal bych to. Dělám to podle návodu ze stránek toho, kdo komponentu vydal, ale bohužel to nefunguje, jak by mělo. Ovšem komentář, že dávám Joomle pokouřit mi moc nepomohl. Děkuji za komentář. Více takových rad a fóra nebudou muset existovat.
07. lis 2012 16:46 #99612
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Vy jste jeste nerekl co vlastne potrebujete.... Ten vas komentar je nejake konstatovani, ze jste tam neco kutil a ze uz to teda nejak jede.... Nikde tam nevidim nejaky dotaz. Jedine co bylo byl dotaz na zobrazeni modulu v clanku (prvni post), k tomu jste navod dostal.... Co tedy potrebujte dal?
07. lis 2012 16:47 #99613
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Vaše Joomla již obsahuje multijazykovou podporu, nemusíte nic doinstalovávat. Viz,:
www.graph.cz/magazin/joomla/79-vice-jazycne-stranky-v-joomla-25
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
07. lis 2012 16:50 #99614
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Bongu nepredbihej 
Ja ten odkaz uz mam nachystany. Jen jsem chtel aby tazatel torsku premyslel a ne ze dostane vsechno pod nos na stribrnem tacu. :whistle:
Ja ten odkaz uz mam nachystany. Jen jsem chtel aby tazatel torsku premyslel a ne ze dostane vsechno pod nos na stribrnem tacu. :whistle:
07. lis 2012 17:24 #99615
Odpověď od tosik
Uživatel
Omlouvám se za nevrlou odpověď, ale párám se s tím celý den a nic se nedaří. Já vím, že to Joomla umí, někdy od verze 1.6, jestli se nemýlím. Ale v návodu pro 1.7, který jsem našel, někdo popisoval, že se mimo jiné musí vytvořit nová struktura kategorií a do nich znova články, a to pro každý jazyk. To mi přišlo děsivé, proto jsem se snažil nainstalovat třeba Joomfish, který by správu usnadňoval. Navíc to třeba označí stránky, které jsou v jednom jazyce změněné, takže pak snadno zjistím, co dodělat. Prostuduji tento návod a uvidím. Děkuji za odkaz.
Ještě jededn dotaz bych ale měl. Mám pro stránky i administraci nainstalovanou češtinu i angličtinu. V polžce obsah však je přidaná jen angličtina. Musím zde mít i položku pro češtinu, nebo ne? Protože stránky v češtině mi vlastně jedou.
Ještě jededn dotaz bych ale měl. Mám pro stránky i administraci nainstalovanou češtinu i angličtinu. V polžce obsah však je přidaná jen angličtina. Musím zde mít i položku pro češtinu, nebo ne? Protože stránky v češtině mi vlastně jedou.
07. lis 2012 17:51 #99619
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Ano, v Obsahu musi byt vsechny jazyky, ktere se budou pouzivat.... Vsechno to je popsano v tom navodutosik napsal: Ještě jededn dotaz bych ale měl. Mám pro stránky i administraci nainstalovanou češtinu i angličtinu. V polžce obsah však je přidaná jen angličtina. Musím zde mít i položku pro češtinu, nebo ne? Protože stránky v češtině mi vlastně jedou.
07. lis 2012 18:39 - 07. lis 2012 18:41 #99624
Odpověď od tosik
Uživatel
Tak jsem to udělal podle návodu. A několik chyb je tady:
1. V přepínači jazyků se mi zobrazuje jen jedna vlaječka jazyka, a to ENG.
Menu mám tři (všechny jazyky, ENG, CZE), pro obsah vytvořené ENG i CZE, vytvořil jsem úvodní stránku také třikrát pro všechny tři jazyky. Moduly pro menu ( Maximenu CK) taky třikrát pro každý jazyk
2.Stránky defultně najedou pro angličtinu, přepnout to nejde, navíc menu a úvodní text tam je dvakrát (pro ENG a všechny jazyky) - www.portalprovodaky.cz
3. Stav jazyků vykazuje chybu, viz. obrázek - www.portalprovodaky.cz/images/Chyba_jazyky.png
Nevíte, prosím, co je špatně?
1. V přepínači jazyků se mi zobrazuje jen jedna vlaječka jazyka, a to ENG.
Menu mám tři (všechny jazyky, ENG, CZE), pro obsah vytvořené ENG i CZE, vytvořil jsem úvodní stránku také třikrát pro všechny tři jazyky. Moduly pro menu ( Maximenu CK) taky třikrát pro každý jazyk
2.Stránky defultně najedou pro angličtinu, přepnout to nejde, navíc menu a úvodní text tam je dvakrát (pro ENG a všechny jazyky) - www.portalprovodaky.cz
3. Stav jazyků vykazuje chybu, viz. obrázek - www.portalprovodaky.cz/images/Chyba_jazyky.png
Nevíte, prosím, co je špatně?
Nejnovější příspěvky