Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Idea Přesun joomla 2.5.6 mezi webhostingy

29. říj 2012 04:29 #99219
Přesun joomla 2.5.6 mezi webhostingy od Wlashty
Začátečník
Ahoj,
přesouvám web z webhostingu axfone.cz na hosting wedos.cz. Přesunul jsem databázi i ftp soubory a změnil soubor configuration.php. Vše mi funguje, jen nemohu upravovat vytvářet nic nového v administraci (články, kategorie, ani uživatele,...).
Nevíte někdo, kde by mohla být chybka?
Nic mě už nenapadá a do přeinstalace joomly i s moduly a komponentami se mi dvakrát moc nechce.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Wlashty

29. říj 2012 05:44 #99220
Odpověď od Bong
Moderátor

Wlashty napsal: Přesunul jsem databázi i ftp soubory a změnil soubor configuration.php. Vše mi funguje, jen nemohu upravovat vytvářet nic nového v administraci (články, kategorie, ani uživatele,...).

Jak jste přesunoval, kopíroval soubor po souboru? Něco se nepřeneslo správně. Zkuste použít nějaký nástroj, třeba Akeeba Backup. Nebo ověřte soubory na novém webu, zda jsou shodné s původními, případně s originálními v Joomle...
Nemohu upravovat znamená co? Každá chyba se něčím projevuje, třeba jen tím, že když kliknete na tlačítko, nic se nestane. Co se tedy děje u vás?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. říj 2012 13:08 #99229
Odpověď od Wlashty
Začátečník

Bong napsal: Jak jste přesunoval, kopíroval soubor po souboru? Něco se nepřeneslo správně. Zkuste použít nějaký nástroj, třeba Akeeba Backup. Nebo ověřte soubory na novém webu, zda jsou shodné s původními, případně s originálními v Joomle...
Nemohu upravovat znamená co? Každá chyba se něčím projevuje, třeba jen tím, že když kliknete na tlačítko, nic se nestane. Co se tedy děje u vás?

Označil jsem celou joomlu na 1. hostingu a celou ji zkopíroval na druhý.
Když kliknu na na tlačítko nový, tak to pouze problikne. Při kliknutí na již vytvořený článek to také pouze problikne a u článku se objeví zámek (zkontrolovat).
Děkuji za odpověď.

Akeeba backup ještě vyzkouším

29. říj 2012 14:02 #99234
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Akeeba backup již nejspíš nebudu moci použít, neboť doména je již na novém webhostingu, takže na starém hostingu nemůžu použít /adminstrator. Dá se joomla nějak zobrazit, když mám stále přístup ke staré ftp i databázi, ale doména už je pod jiným hostingem? Omlouvám se jestli jsou mé otázky jalové, ale vše na počítači jsem se naučil vyhledáváním a pokusem omylem :blink: .
Dík za jakoukoliv užitečnou odpověd

29. říj 2012 14:41 #99235
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud vše na starém hostingu ještě běží, můžete se na strý web připojit jednoduše tak, že si na svém počítači upravíte soubor hosts. Předpokáldám, že fungujete na windows - najděte si soubor c:/windows/system32/drivers/etc/hosts a do něj připište řádek 1.2.3.4 www.domena.tld kde 1.2.3.4 je IP adresa starého hostingu a www.domena.tld je URL stránek - pak, pokud otevřete URL stránek běžíte ze starého serveru a ne z nového. Nezapomeňte hosts pak upravit zpět, aby jste se nedivil že vidíte jiné stránky než všichni ostatní :-)

29. říj 2012 14:55 #99237
Odpověď od Wlashty
Začátečník

Cony napsal: Pokud vše na starém hostingu ještě běží, můžete se na strý web připojit jednoduše tak, že si na svém počítači upravíte soubor hosts. Předpokáldám, že fungujete na windows - najděte si soubor c:/windows/system32/drivers/etc/hosts a do něj připište řádek 1.2.3.4 www.domena.tld kde 1.2.3.4 je IP adresa starého hostingu a www.domena.tld je URL stránek - pak, pokud otevřete URL stránek běžíte ze starého serveru a ne z nového. Nezapomeňte hosts pak upravit zpět, aby jste se nedivil že vidíte jiné stránky než všichni ostatní :-)

Jak zjistim IP adresu? V administraci hostingu, v dns záznamech? starej webhosting je u axfone.cz
Děkuji za pomoc

29. říj 2012 17:57 #99247
Odpověď od Cony
Moderátor
No v DNS záznamech už ne, už je budete mít směrovaný na nový hosting, takže nejspíš někde v administraci starého hostingu, hledal bych tam v sekci DNS, pokud takovou mají...

29. říj 2012 18:08 #99248
Odpověď od Bong
Moderátor
Já bych ještě před hledání IP zkusil přes Správce rozšíření nahrát instalačku poslední Joomly. Aktualizací se nic nezkazí a případné chybějící či poškozené soubory se doplní.

29. říj 2012 19:31 #99253
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Tak jsem vyzkoušel tu instalaci a problém bude pravděbodobně v databázi. Když jsem použil nové prefixi, tak vše fungovalo normálně, ale jakmile jsem přepsal prefix v configuration.php, tak jsem se dostal zpět k problému. Takže mi asi nezbude nic jiného, než postupně měnit prefix jednotlivých položek v databázi a kontrolovat zda to stále funguje.
Jaký na to máte názor?

29. říj 2012 21:08 - 29. říj 2012 21:09 #99257
Odpověď od Bong
Moderátor
Poněkud nerozumím. Psal jsem o aktualizaci , ne o instalaci Joomly.

Jestli jste instaloval a chyba vám vznikne po editaci configuration.php, může být problém právě v tom, že jej nevhodně upravujete.

29. říj 2012 22:02 #99262
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Tak jsem zkusil aktualizaci a je to beze změny. :(
Instalaci jsem prováděl, tím že jsem odstranil configuration.php, přidal složku installation a provedl instalaci, při které se mi vytvořil nový prefix čisté joomly - Takto vše fungovalo, jenže zde nebyl potřebný odkaz jen čistá joomla. Poté jsem v configuration.php změnil pouze prefix k databázi ( nic jiného). Takže já si myslím, že problém bude s nějakou položkou v databázi, ale vůbec nevím se kterou.

31. říj 2012 02:05 #99321
Odpověď od Wlashty
Začátečník
zkoušel jsem se v administratoru podívat do "můj profil" ale hodilo mi to jen chybu : awesomescreenshot.com/0b0ksb3fb a v url se objevilo : /administrator/index.php?option=com_admin&view=profile&layout=edit&id=118
Když jsem se teď pečlivěji podíval, tak stránkám chyb pravděpodobně správce : awesomescreenshot.com/0ddksc352
Je možné že by byla nakonec chyba v tom, že se mi nepřekopírovalo něco ohledně profilů?
Zkusil by někdo přijít na řešen?
Děkuji za jakoukoliv pomoc

P.S.: Myslím, že toto bude ta hlavní chyba

31. říj 2012 16:55 #99335
Odpověď od Wlashty
Začátečník

Cony napsal: Pokud vše na starém hostingu ještě běží, můžete se na strý web připojit jednoduše tak, že si na svém počítači upravíte soubor hosts. Předpokáldám, že fungujete na windows - najděte si soubor c:/windows/system32/drivers/etc/hosts a do něj připište řádek 1.2.3.4 www.domena.tld kde 1.2.3.4 je IP adresa starého hostingu a www.domena.tld je URL stránek - pak, pokud otevřete URL stránek běžíte ze starého serveru a ne z nového. Nezapomeňte hosts pak upravit zpět, aby jste se nedivil že vidíte jiné stránky než všichni ostatní :-)

Zkoušel jsem tvůj postup, bohužel se mi starý webu neukázal.

31. říj 2012 17:25 #99338
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Nechci tu spamovat, ale nenašel jsem jak se tu na fóru dají upravit příspěvky.

Normálně používám Mozillu firefox ale teď jsem zkusil editovat nějaký článek v joomla v IE prohlížeči a hle ono to normálně funguje :O. Vyzkoušel jsem i chrom a ten hází stejnou chybu jako Mozilla.

Kde by mohl být problém? Na FTP, v databázi, na hostingu?

Kdyby vás někoho napadlo, jak to vyřešit, tak prosím napište.

P.S.: Už to tak nespěchá, neboť můžu dál pracovat v IE, ale i tak bych byl moc rád, kdyby se to vyřešilo :)

31. říj 2012 17:47 #99339
Odpověď od Cony
Moderátor

Zkoušel jsem tvůj postup, bohužel se mi starý webu neukázal.

Pak na sterém hostingu již web neběží, nebo jsi někde něco opomenul.

Normálně používám Mozillu firefox ale teď jsem zkusil editovat nějaký článek v joomla v IE prohlížeči a hle ono to normálně funguje . Vyzkoušel jsem i chrom a ten hází stejnou chybu jako Mozilla.

Není aktivovaný adblock, nebo jiné rozšíření na blokování reklam? Chyba musí být v Javascriptu, FF i Chrome by měli něco vypsat v Konzoli Javascriptu.