Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Idea Přesun joomla 2.5.6 mezi webhostingy
přesouvám web z webhostingu axfone.cz na hosting wedos.cz. Přesunul jsem databázi i ftp soubory a změnil soubor configuration.php. Vše mi funguje, jen nemohu upravovat vytvářet nic nového v administraci (články, kategorie, ani uživatele,...).
Nevíte někdo, kde by mohla být chybka?
Nic mě už nenapadá a do přeinstalace joomly i s moduly a komponentami se mi dvakrát moc nechce.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
Wlashty
Wlashty napsal: Přesunul jsem databázi i ftp soubory a změnil soubor configuration.php. Vše mi funguje, jen nemohu upravovat vytvářet nic nového v administraci (články, kategorie, ani uživatele,...).
Jak jste přesunoval, kopíroval soubor po souboru? Něco se nepřeneslo správně. Zkuste použít nějaký nástroj, třeba Akeeba Backup. Nebo ověřte soubory na novém webu, zda jsou shodné s původními, případně s originálními v Joomle...
Nemohu upravovat znamená co? Každá chyba se něčím projevuje, třeba jen tím, že když kliknete na tlačítko, nic se nestane. Co se tedy děje u vás?
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Bong napsal: Jak jste přesunoval, kopíroval soubor po souboru? Něco se nepřeneslo správně. Zkuste použít nějaký nástroj, třeba Akeeba Backup. Nebo ověřte soubory na novém webu, zda jsou shodné s původními, případně s originálními v Joomle...
Nemohu upravovat znamená co? Každá chyba se něčím projevuje, třeba jen tím, že když kliknete na tlačítko, nic se nestane. Co se tedy děje u vás?
Označil jsem celou joomlu na 1. hostingu a celou ji zkopíroval na druhý.
Když kliknu na na tlačítko nový, tak to pouze problikne. Při kliknutí na již vytvořený článek to také pouze problikne a u článku se objeví zámek (zkontrolovat).
Děkuji za odpověď.
Akeeba backup ještě vyzkouším
Dík za jakoukoliv užitečnou odpověd
Cony napsal: Pokud vše na starém hostingu ještě běží, můžete se na strý web připojit jednoduše tak, že si na svém počítači upravíte soubor hosts. Předpokáldám, že fungujete na windows - najděte si soubor c:/windows/system32/drivers/etc/hosts a do něj připište řádek 1.2.3.4 www.domena.tld kde 1.2.3.4 je IP adresa starého hostingu a www.domena.tld je URL stránek - pak, pokud otevřete URL stránek běžíte ze starého serveru a ne z nového. Nezapomeňte hosts pak upravit zpět, aby jste se nedivil že vidíte jiné stránky než všichni ostatní :-)
Jak zjistim IP adresu? V administraci hostingu, v dns záznamech? starej webhosting je u axfone.cz
Děkuji za pomoc
Jaký na to máte názor?
Jestli jste instaloval a chyba vám vznikne po editaci configuration.php, může být problém právě v tom, že jej nevhodně upravujete.
Instalaci jsem prováděl, tím že jsem odstranil configuration.php, přidal složku installation a provedl instalaci, při které se mi vytvořil nový prefix čisté joomly - Takto vše fungovalo, jenže zde nebyl potřebný odkaz jen čistá joomla. Poté jsem v configuration.php změnil pouze prefix k databázi ( nic jiného). Takže já si myslím, že problém bude s nějakou položkou v databázi, ale vůbec nevím se kterou.
Když jsem se teď pečlivěji podíval, tak stránkám chyb pravděpodobně správce : awesomescreenshot.com/0ddksc352
Je možné že by byla nakonec chyba v tom, že se mi nepřekopírovalo něco ohledně profilů?
Zkusil by někdo přijít na řešen?
Děkuji za jakoukoliv pomoc
P.S.: Myslím, že toto bude ta hlavní chyba
Zkoušel jsem tvůj postup, bohužel se mi starý webu neukázal.Cony napsal: Pokud vše na starém hostingu ještě běží, můžete se na strý web připojit jednoduše tak, že si na svém počítači upravíte soubor hosts. Předpokáldám, že fungujete na windows - najděte si soubor c:/windows/system32/drivers/etc/hosts a do něj připište řádek 1.2.3.4 www.domena.tld kde 1.2.3.4 je IP adresa starého hostingu a www.domena.tld je URL stránek - pak, pokud otevřete URL stránek běžíte ze starého serveru a ne z nového. Nezapomeňte hosts pak upravit zpět, aby jste se nedivil že vidíte jiné stránky než všichni ostatní :-)
Normálně používám Mozillu firefox ale teď jsem zkusil editovat nějaký článek v joomla v IE prohlížeči a hle ono to normálně funguje
. Vyzkoušel jsem i chrom a ten hází stejnou chybu jako Mozilla.Kde by mohl být problém? Na FTP, v databázi, na hostingu?
Kdyby vás někoho napadlo, jak to vyřešit, tak prosím napište.
P.S.: Už to tak nespěchá, neboť můžu dál pracovat v IE, ale i tak bych byl moc rád, kdyby se to vyřešilo
Pak na sterém hostingu již web neběží, nebo jsi někde něco opomenul.Zkoušel jsem tvůj postup, bohužel se mi starý webu neukázal.
Není aktivovaný adblock, nebo jiné rozšíření na blokování reklam? Chyba musí být v Javascriptu, FF i Chrome by měli něco vypsat v Konzoli Javascriptu.Normálně používám Mozillu firefox ale teď jsem zkusil editovat nějaký článek v joomla v IE prohlížeči a hle ono to normálně funguje . Vyzkoušel jsem i chrom a ten hází stejnou chybu jako Mozilla.
Nejnovější příspěvky