Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Zobrazenie článkov z viacerých kategórií

26. říj 2012 22:19 #99160
V Joomle viem zobraziť články z určitej kategórie v "obsahovej" časti stránky. V pravom paneli mám zobrazených posledných 10 článkov z viacerých kategórií. Toto zobrazenie je ale urobené cez modul, ktorý sa nedá priradiť do menu a teda ho neviem zobraziť v hlavnej časti stránky. Ďalší problém tohto modulu je ten, že si viem určiť koľko chcem zobraziť posledných článkov, ale neviem ich zobraziť všetky. Chcel by som nejaké rozšírenie, kde by som mohol vybrať jednu alebo viac kategórií a z týchto kategórií zobraziť všetky články naraz tak ako sa to dá v Joomle štandardne, ale len z jednej kategórie.

Príklad:
Mám kategéorie: kat1 a kat2
Mám položky menu: menu1 a menu2
K položke menu1 je priradené zobrazenie článkov z kategórie kat1.
K položke menu2 je priradené zobrazenie článkov z kategórie kat2.

A ja potrebujem toto:
Vytvoriť položku menu3, kde budú zobrazené články z kategórií kat1 a kat2, čiže to isté čo vyššie popísané, len z viacerých kategórií. Ak sa nemýlim, štandardná inštalácia CMS Joomla to nedokáže.

26. říj 2012 22:36 #99161
Odpověď od Bong
Moderátor
Použijte modul Články z kategorie. Tento modul zobrazuje přehled článků z jedné či více kategorií.
Položku menu3 si nastavte jako blog hlavní stránky a články nastavte jako hlavní...

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

27. říj 2012 03:11 #99165
Odpověď od msx
Uživatel
Problém je, že mi to zobrazuje aj texty článkov, chcem len názvy a stránkovanie. Ak nastavím, že hlavných článkov 0 a perexových 0, tak sa mi stratí stránkovanie. Stránkovanie totiž funguje len pre perexové. Zrejme to čo chcem nedosiahnem.

27. říj 2012 06:39 #99168
Odpověď od Bong
Moderátor
Nevím proč jste tak skeptický, vždyť jste nevyužil ani část svých možností.

Je to blog hlavní stránky, tedy je jasné, že je primárně určen k zobrazení článků. Ale už jste si někdy zkusil, co se stane, když v Možnosti rozvržení nastavíte články a úvodní články na 0 a zadáte Počet odkazů 100? Nebo když si Články a úvodní články nastavíte na nějakou hodnotu a v Možnosti článku nastavíte třeba Zobrazit úvodník Ne?

Nic vám také nebrání vytvořit kat0, ke které budou vaše kat1 a kat2 podřízené. Odkazovat v menu budete pak na kat0 a podle nastavení se vám zobrazí právě články z obou podřízených kategorií, položka může být typu Seznam kategorie a pak máte pěkně vypsané a odstránkované právě titulky článků...

27. říj 2012 12:47 #99173
Odpověď od msx
Uživatel
Keby som nevyskúšal všetky možnosti, nepísal by som, že želaný efekt neviem dosiahnuť. Je možné, že sa to dá dosiahnuť inak, ale nie cez blog kategórie, resp. cez zoznam kategórií. Pokiaľ dám blog kategórie, hlavných článkov 0, perexových 0 a zobrazím 100 linkov, tak je všetko ako chcem až na jeden detail. Pod zoznamom linkov sa mi nezobrazí stránkovanie a nemôžem prejsť na druhú stranu, aby som zobrazil 101. článok. Ide mi o to, že chcem zobraziť (alebo presnejšie, chcem mať prístup) ku všetkým článkom vo všetkých podkategóriách tak, aby som nemusel vchádzať do podkategórie, ale podľa toho čo píšete ste ma pochopili správne. Keby bolo pod linkami stránkovanie, tak som dosiahol presne ten efekt, ktorý chcem. Žiaľ stránkovanie sa nezobrazí, aj keď ho v Joomle dám natvrdo zobraziť a tu nastáva problém. Ešte skúšam nastaviť zobrazenie článkov v kategórii a ak sa podarí dám vedieť.

Takže nepomohlo, skúšal som nastaviť články z kategórie. Potom som ešte skúsil nastaviť zoznam článkov všetkých kategórií, ale to mi zobrazuje iba články z danej kategórie (žiadne nie sú, pretože sú iba v podkategóriách) a pod tým ukazuje zoznam kategórií. Takže som sa nepohol.

27. říj 2012 12:55 - 27. říj 2012 12:55 #99174
Odpověď od msx
Uživatel
Ešte aby som nezabudol. Nechcem to riešiť žiadnou formou úpravy článkov, pretože, ak by som náhodou danú úpravu pri písaní článku zabudol urobiť, tak by sa mi článok nezobrazil v zozname (ak by sa mi to podarilo úpravou článkov nastaviť a konečne by som dosiahol zobrazovanie všetkých článkov v podkategórii). Takto to vyzerá, keď nastavím počet odkazov 5 (článkov je spolu 7). V budúcnosti, ak bude článkov viac, chcem, aby tam bolo stránkovanie. Pretože jedno z riešení je dať počet linkov 9999999 a tak by som zobrazil všetky články. Lenže to sa mi protiví, keďže všade bude pekne stránkovanie a sem by som ho nedokázal vložiť, tak by sa pri väčšom počte článkov sťahoval z webu nekonečný HTML kód.
milsa.info/clanky/programovanie-clanky

29. říj 2012 01:38 #99218
Odpověď od msx
Uživatel
Prosím, poraďte mi ďalšie možnosti. Verím tomu, že som nevyskúšal všetky možnosti, pretože Joomlu tak dobre nepoznám. Chodím sem skoro každú hodinu a čakám, že mi niečo napíšete, ale začínam mať pocit, že moje zobrazenie aké vidíte v uvedenom linku považujete za finálne. Nie, nie je to finálne a takto som si to určite nepredstavoval, lebo sa neviem dostať na "druhú stranu" na ďalšie články. Chýba mi tam stránkovanie, ktoré nie som schopný zobraziť. Inak je to podľa mojich predstáv tak ako som to chcel, len to stránkovanie... Je mi jasné, že Joomla ma neskutočné množstvo možností, len sa v nej ešte neorientujem tak ako by som chcel a to aj spôsobilo, že sa neviem ďalej pohnúť.

Bong napsal: Nevím proč jste tak skeptický, vždyť jste nevyužil ani část svých možností.

29. říj 2012 06:10 - 29. říj 2012 06:11 #99221
Odpověď od Bong
Moderátor
Musím přiznat, že některé věci fungují trochu jinak než jsem předpokládal. Seznam kategorie nemá možnost zobrazit i články z podkategorií :(

Asi jedinou možností pro způsob zobrazení, jaký požadujete, je nastavit všechny články k zobrazení jako Hlavní. Do těchto těchto článků zadat "Číst dále" hned na začátek článku.
Položku menu vytvořit jako Hlavní stránku, nastavit počet článků 0, počet úvodníků třeba 10, počet sloupců 1,...

Pak by se měl zobrazit seznam titulků článků i se stránkováním.

Zkuste se třeba ještě podívat na rozšíření typu ZOO, K2, zda tam tyto způsoby zobrazení nejsou běžné...

Poděkovali: msx

29. říj 2012 18:08 #99249
Odpověď od msx
Uživatel
No rýchla odpoveď mi vymazala môj príspevok, takže môžem písať znova:

Ďakujem za odpoveď, ale počas dňa na napadlo vhodnejšie riešenie. Nebudem deliť články medzi tak rozdrobené kategórie ako PHP a HTML a podobne. Dám to všetko do jednej kategórie typu internet a všetko bude v jednej kategórii. Neskôr pribudne kategória C++ a tie články sa nebudú musieť miešať s programovaním pre internet, pretože to bude z iného súdka. Výsledok bude taký, že zobraziť všetky články nebude nutné a návštevník sa kvôli prehľadnejšiemu menu nebude v menu strácať. Myslím si, že to je vhodnejšie riešenie a nebude nutné teda do Joomly sťahovať žiadne rozšírenia.