Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Jak hromadně změnit Phoca Gallery Plugin kódy
24. říj 2012 10:22 #99048
--- -- -
Ahoj Webtržníci,
po přechodu z J!1.5 na J!2.5 jsem objevil problém s nezobrazováním některých článků. Při srovnání s jinými jsem zjistil, že mají pod textem v kódu Phoca Gallery Plugin uveden zápis overlib=1
Příklad:
{phocagallery view=category|categoryid=300|limitstart=0|limitcount=35|detail=0|overlib=1|displayname=14|displaydetail=1|imageshadow=shadow1}
Když ale změním na overlib=0, uložím, tak se článek už zobrazí. Potíž je v tom, že takových článků mám stovky. Jak hromadně změnit overlib=1 na overlib=0 u všech článků? Co mám hledat v databázi?
MaK.
po přechodu z J!1.5 na J!2.5 jsem objevil problém s nezobrazováním některých článků. Při srovnání s jinými jsem zjistil, že mají pod textem v kódu Phoca Gallery Plugin uveden zápis overlib=1
Příklad:
{phocagallery view=category|categoryid=300|limitstart=0|limitcount=35|detail=0|overlib=1|displayname=14|displaydetail=1|imageshadow=shadow1}
Když ale změním na overlib=0, uložím, tak se článek už zobrazí. Potíž je v tom, že takových článků mám stovky. Jak hromadně změnit overlib=1 na overlib=0 u všech článků? Co mám hledat v databázi?
MaK.
--- -- -
24. říj 2012 10:46 #99049
Odpověď od Cony
Moderátor
Tohle by mělo pomoct
Za #_ si dosaďte předponu Vašich tabulek, a udělejte si samozřejmě projistotu zálohu tabulky #__content před spuštěním.
Code:
update `#__content` set `introtext`=replace(`introtext`,'overlib=1','overlib=0'),
`fulltext`=replace(`fulltext`,'overlib=1','overlib=0')
24. říj 2012 10:46 #99050
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Myslím, že by ti mohl pomoci
tento článek
. Předtím ale určitě udělej zálohu databáze.
24. říj 2012 10:48 #99051
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A nebo ještě upravit Phoca gallery plugin tak, aby nedělal problémy.
24. říj 2012 11:06 #99052
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Díky, pánové. Pokusím se řídit vašimi radami, byť to už je pro mě vyšší dívčí...
Koukám, že někde to zlobí i u parametru displaydetail=1, když nastavím na nulu, funguje. Zvláštní, jakoby ten kód nebyl kompatibilní s novou Phoca Gallery.
Houbaku: jak upravit plugin - to si fakt neumím ani ve snu představit
MaK.
Koukám, že někde to zlobí i u parametru displaydetail=1, když nastavím na nulu, funguje. Zvláštní, jakoby ten kód nebyl kompatibilní s novou Phoca Gallery.
Houbaku: jak upravit plugin - to si fakt neumím ani ve snu představit
MaK.
--- -- -
24. říj 2012 11:43 #99055
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
K té úpravě pluginu - stačilo by třeba "něco" vypnout / smazat/ přepsat v kódu? Šoupnul jsem ho sem:
dl.dropbox.com/u/57361792/phocagallery-plug.rar
Snad to je ten správný - týkající se zobrazení fotogalerie pod článkem.
MaK.
Snad to je ten správný - týkající se zobrazení fotogalerie pod článkem.
MaK.
--- -- -
24. říj 2012 12:10 #99056
Odpověď od Cony
Moderátor
Úpravou pluginu samozřejmě také dosáhnete kýženého efektu, nevýhodou ale bude to, že při každé aktualizaci toho pluginu budete muset změny dělat znovu...
24. říj 2012 12:38 #99060
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nevadí, zase tak často aktualizovat nebudu. Jistě to bude rychlejší než měnit celou databázi. Kde ale v plugins/sontent/phocagallery.php toho čerta vypnout?
MaK.
MaK.
--- -- -
24. říj 2012 12:54 #99064
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Pokud se jedná o overlib, tak řádek 264 nahradit
displaydetail je potom obdobně na řádku 213.
Já bych se ale spíše zaměřil na to, proč tato nastavení dělají problémy. Jestli nedochází k nějaké kolizi JS.
Code:
else if($values[0]=='overlib') {$enable_overlib = 0;}
displaydetail je potom obdobně na řádku 213.
Já bych se ale spíše zaměřil na to, proč tato nastavení dělají problémy. Jestli nedochází k nějaké kolizi JS.
24. říj 2012 13:05 #99067
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Nádhera! Moc děkuji za radu, houbaku. Zřejmě k nějaké kolizi dochází, možná je problém v kolizi se šablonou, těžko říci. Hlavní pro mě je, že to frčí 
Možná to vyřeší nová verze pluginu, uvidíme.
Díkes a pěkný den!
MaK.
Možná to vyřeší nová verze pluginu, uvidíme.
Díkes a pěkný den!
MaK.
--- -- -
24. říj 2012 21:30 #99089
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj, mohl by mi to někdo v krátkosti popsat (kde je problém, jaká verze, atd.) abych to mohl případně opravit?
Předem děkuji.
Předem děkuji.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Nejnovější příspěvky